Annonce

Annonce

Brev:

Putning i barnevogn - 11 mdr.


2. maj 2021

Kategori:
Alder:
11 mdr.

Putning i barnevogn - 11 mdr.

Hej Helen

Jeg er ret presset over, at min datter på 11 måneder ikke er god til at falde i søvn i hendes barnevogn. Hendes dagplejer fik fortalt mig denne uge, at hun gerne ser, at jeg får det fikset, inden hun skal være hos hende fuld tid (hun har kun været der en halv time af gangen indtil videre)..

Hun har aldrig været god til at blive puttet i barnevognen, men der har dog været perioder indimellem, hvor det er gået rigtig godt. I øjeblikket bliver hun gået i søvn, og det er med en periodevis meget sur baby (hun har meget temperament generelt 🙂). Dvs hun kan godt ligge i barnevognen uden at være sur, men så kommer det pludselig, og nogle gange er det der allerede fra jeg lægger hende ned. Vi har fået tjekket hendes øre, og de er ok. Om aftenen vil hun kun falde i søvn på maven i sengen, og sover sådan hele natten, men det går ok at putte hende der. Det er dog blevet en del værre i barnevognen, efter hun er begyndt at sove på maven om natten.

Jeg har prøvet perioder, hvor jeg går med hende siddende først, så hun kan kigge, men det har bare ikke gjort det nemmere. Nogle gange er hun blevet mere sur af det, også inden jeg overhovedet har lagt hende ned. Jeg "tør" faktisk ikke gå med hende siddende i barnevognen mere, for er nervøs for, jeg pludselig står med en baby, som jeg ikke kan trøste, og som ikke vil være i sin barnevogn. Derfor går jeg for det meste mange gange rundt om vores hus i ...


Annonce

... stedet.

Jeg har prøvet at putte hende både, hvor hun er meget træt, og hvor hun ikke er helt træt endnu. Når hun er meget træt, så bliver hun meget sur, men det er hurtigere overstået, hvorimod, hvis hun ikke er helt træt endnu, så tager det længere tid, men skrigeriet er ikke nær så højlydt. Jeg har prøvet at give hende hendes yndlingsbog med, en sut (hun bruger ikke sut), sat billede op af mor&far inde i vognen, skiftet hendes sleepbag til dyne, prøvet med hovedpude, slået kalechen ned så hun kunne kigge, myggenet på/uden osv. Normalvis så sover hun rigtig godt, når først hun er faldet i søvn.

Vi forsøgte for et par dage siden at tage barnevognen med inden for og puttede hende i den der, hvor en af os så stod ved siden af og forsøgte at berolige hende med kærtegn, shh shh lyde, sang og lign, men hun græd sg fuldstændig sønder og sammen, og efter 2,5 dag (5 putninger), så kunne vi ikke mere, det gjorde simpelthen for ondt at se hende sådan. Hvis vi havde fortsat, tror du så det havde været vejen frem, og i så fald, hvor længe skal der til?

Jeg er efterhånden tabt for ideer, og ved ikke, om jeg bare skal fortsætte med at gå med hende, og så acceptere, at det er sådan hun er, og så må dagplejeren gøre, hvad hun skal, når hun passer hende (selvom tanken om, at min datter skal græde sig i søvne ved hende, gør ondt på mig).

Håber du har et godt råd, eller hjælp til, hvordan jeg kommer videre.

Hilsner herfra

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Sådan passer du på den sarte hud hos nyfødte

Når et lille barn kommer til verden, fylder bleskift meget - især i den første tid.
Det er helt normalt, at en nyfødt skal have skiftet ble 6 til 8 gange i døgnet. Huden på den nyfødte er sart og sensitiv, og den hyppige kontakt med fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring kan ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

6. maj 2021 | Sovevaner | 9 mdr.

Ændre rytme del 3

Hej igen UNDSKYLD jeg glemte et vigtigt spørgsmål :) I forbindelse med...

Læs hele brevet og Helens svar


6. maj 2021 | Sovevaner | 9 mdr.

Ændre søvnrytme del 2

Hej Helen Tak for dit hurtige og gode svar. Det er virkelig fedt med input....

Læs hele brevet og Helens svar


5. maj 2021 | Sovevaner | 9 mdr.

Ændre soverytme ifm dagpleje

Hej Helen Min dejlige dreng begynder indkøring i dagplejen om ca. en måned....

Læs hele brevet og Helens svar


4. maj 2021 | Sovevaner | 11 mdr.

Indkøring i dagpleje og dagsrytme

Hej Helen Jeg har lige et par spørgsmål ift. min datters rytme og opstart i...

Læs hele brevet og Helens svar


4. maj 2021 | Sovevaner | 11 mdr.

Putning i barnevogn - del 2.

Hej Helen Mange tak for dit svar på mit brev "Putning i barnevogn". Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Gråd

Når det lille barn græder, så fortæller barnet jer, at det ikke har det helt godt eller ikke er helt tilfreds med, hvad der foregår omkring det.

Det nyfødte barns gråd er meget ensartet, men forholdsvis hurtigt vil barnets gråd ændre sig og vil have forskellige nuancer. I takt med at barnet vokser vil I lære at tolke barnets gråd og finde ud af, hvordan I skal handle i forhold til barnets behov.

Nogle gange vil det være svært at finde ud af, hvorfor barnet græder...

Læs mere i Babylex

PKU

Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.

I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

tusind tak for en eminent brevkasse, den har jeg fundet og finder meget trøst og viden i.

Mor til dreng 16 måneder


Annonce