Annonce

Annonce

Brev:

2 årig er vågen flere timer hver nat


15. februar 2021

Kategori:
Alder:
23 mdr.

2 årig er vågen flere timer hver nat

Kære Helen

Vi er efterhånden utroligt tyndslidte og har desperat brug for din hjælp.

Vi har en helt fantastisk pige på næsten 2 år lad os kalde hende A. Hun er altid glad og har altid ligget meget gennemsnitligt mht sin udvikling - altså kravle, gå, første ord osv.
Dog er vi så uheldige at hun nu i et halvt år særligt har været vågen hver nat. Siden hun blev født har vi kun sovet igennem en håndfuld gange men for et halvt års tid siden gik det helt galt.

A vågnede op og var vågen i timesvis hver eneste nat. Der var intet rigtigt mønster i tidspunktet hun vågnede på eller om vi havde gjort det ene eller det andet i putte ritualet, som derudover er meget fast og følger en formular du nok vil genkende.
Efter aftensmad får hun et bad så læser vi eller tegner, så får hun en skål tykmælk med rugbrød og noget vand og så er det i seng ved 19.30 tiden.
Her består vores putteritual af at læse en pixi bog eller to og så slukke natlyset, med en hånd på maven falder hun i søvn. Far er ligeså god som mor, her er der ingen forskelsbehandling.

For et halvt år siden boede vi i en mindre lejlighed så hun sov på værelse med os men i egen seng som stod op ad vores. I løbet af natten som hun vågnede kom hun over i vores seng, hvor hun så bare lå vågen i, ja ofte op til 4 timer.

Vi er for to måneders tid flyttet til noget større og håbede at ved at kunne lægge hende på hendes eget værelse ville det hjælpe men ak nu er det blot pendulfart til hende soveværelse, hvor en af os efterhånden fast sover på gulvet - altså i de der 3 timer det bliver til om morgnen. Nu føles det dog som om der er komme mere rutine i det da det ofte begynder på samme tidspunkt kl 01.15.

For at tilføje en morsomhed er hun begyndt at råbe rigtig meget fordi vi er i to forskellige rum nu men også selvom man ligger på madressen lige ved siden af hende, endda også når man holder hende ...


Annonce

... i hånden. Hun er sjældent ked, men råber gerne de ord, hun har lært i ugens løb.

Vi skriver fordi vi har prøvet alt og vi har brug for at høre nogen sige at det har de hørt om før. Vi er villige til at prøve alt men vi har nok brug for en drejebog for vi er meget i tvivl om alt efterhånden.

Så fx. når hun begynder at ligge og snakke derinde - skal man så reagere, og hvordan? Og hvad så når hun begynder at råbe? Hvornår skal man gå ind og trøste? Hun er efterhånden også ligeglad med en hånd på maven eller at holde os i hånden hun ligger alligevel og råber og er vågen.

Vi arbejder hårdt på at gøre hende uafhængig af vores berøring og er meget opmærksomme på at prøve at vænne hende af med dette men lige for tiden er der bare intet af det der virker alligevel så vi tænker ikke det er særlig relevant.

Det skal forresten lige nævnes at vi ALDRIG har været aktive om natten når hun var vågen. Altså vi har aldrig tændt lyset, eller stået tidligt op eller givet hende mad og drikke eller noget andet der kunne opfattes som en gulerod. Vi har tværtimod spillet døde som vi plejer at kalde det. Men vi er ved at være brugt op og jeg kan mærke at jeg er begyndt at råbe lidt tilbage engang imellem hvilket jeg ved ikke hjælper. Så al hjælp vil vi være glade for.

Det er jo klart at vi er utroligt trætte og har svært ved at fungere eller være barmhjertige overfor hinanden os forældre, begge med fuldtidsjobs osv men hvad der ligger os endnu mere på sinde er at hun jo altså heller ikke får de timers søvn som et barn burde have og at dette jo ikke er nogen måde at leve sit liv på for hende heller.

Vi har forresten læst din gode bog om søvn, så vi er med på det fysiologisk aspekt af søvn men med et barn der trodser al logik så kunne vi ikke bruge dens gode øvelser på præcis vores tilfælde.

Vi håber meget du kan hjælpe os, på forhånd mange tak.

Venligst
Sam

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.

Lang putning - 21 måneder

Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...

Læs hele brevet og Helens svar


2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.

Natlampe

Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.

Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger

Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.

Reaktion på at være blevet storesøster

Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.

Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr

Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Trøske

Trøske er en form for svamp, der ses som en hvidlig belægning i barnets mund. Det er ufarligt, men meget ubehageligt for barnet, og det bør derfor behandles.

Trøske er meget almindeligt de første måneder efter fødslen, og det kan være svært at vurdere, hvorvidt der 'bare' er tale om mælkebelægninger i munden, eller om det er svamp. Sidder belægningerne kun på tungen, og kan de forholdsvis nemt fjernes med en finger eller en lille skumklud, så er der sandsynligvis tale om...

Læs mere i Babylex

Fisk og børn

Det er vigtigt at børn tilbydes fisk. Gerne flere gange om ugen, det vil sige næsten hver dag til frokost og et par gange til aftensmad.

Det er vigtigt at børn tilbydes forskellige typer af fisk. De fede fisk er især laks, sild og makrel. De mere magre fisk er skrubbe, rødspætte, sej og torsk. Fisk er rige på næringsstoffer som D-vitamin, selen og omega-3-fedtsyrer, som er meget vigtige for udviklingen af barnets hjerne.

Er dit barn mellem 0-14 år, er det vigtigt,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for alt din støtte og hjælp indtil nu. Igennem dig har jeg lært at have tillid til mine beslutninger og oser ud af tryghedsposen til min dreng og dette med god samvittighed!!!

Ingen tvivl om at du altid skal være min sundhedsplejerske :-)

Kærlig hilsen
P, mor til dreng på 15 måneder.


Annonce