Annonce

Annonce

Brev:

2 årig er vågen flere timer hver nat


15. februar 2021

Kategori:
Alder:
23 mdr.

2 årig er vågen flere timer hver nat

Kære Helen

Vi er efterhånden utroligt tyndslidte og har desperat brug for din hjælp.

Vi har en helt fantastisk pige på næsten 2 år lad os kalde hende A. Hun er altid glad og har altid ligget meget gennemsnitligt mht sin udvikling - altså kravle, gå, første ord osv.
Dog er vi så uheldige at hun nu i et halvt år særligt har været vågen hver nat. Siden hun blev født har vi kun sovet igennem en håndfuld gange men for et halvt års tid siden gik det helt galt.

A vågnede op og var vågen i timesvis hver eneste nat. Der var intet rigtigt mønster i tidspunktet hun vågnede på eller om vi havde gjort det ene eller det andet i putte ritualet, som derudover er meget fast og følger en formular du nok vil genkende.
Efter aftensmad får hun et bad så læser vi eller tegner, så får hun en skål tykmælk med rugbrød og noget vand og så er det i seng ved 19.30 tiden.
Her består vores putteritual af at læse en pixi bog eller to og så slukke natlyset, med en hånd på maven falder hun i søvn. Far er ligeså god som mor, her er der ingen forskelsbehandling.

For et halvt år siden boede vi i en mindre lejlighed så hun sov på værelse med os men i egen seng som stod op ad vores. I løbet af natten som hun vågnede kom hun over i vores seng, hvor hun så bare lå vågen i, ja ofte op til 4 timer.

Vi er for to måneders tid flyttet til noget større og håbede at ved at kunne lægge hende på hendes eget værelse ville det hjælpe men ak nu er det blot pendulfart til hende soveværelse, hvor en af os efterhånden fast sover på gulvet - altså i de der 3 timer det bliver til om morgnen. Nu føles det dog som om der er komme mere rutine i det da det ofte begynder på samme tidspunkt kl 01.15.

For at tilføje en morsomhed er hun begyndt at råbe rigtig meget fordi vi er i to forskellige rum nu men også selvom man ligger på madressen lige ved siden af hende, endda også når man holder hende ...


Annonce

... i hånden. Hun er sjældent ked, men råber gerne de ord, hun har lært i ugens løb.

Vi skriver fordi vi har prøvet alt og vi har brug for at høre nogen sige at det har de hørt om før. Vi er villige til at prøve alt men vi har nok brug for en drejebog for vi er meget i tvivl om alt efterhånden.

Så fx. når hun begynder at ligge og snakke derinde - skal man så reagere, og hvordan? Og hvad så når hun begynder at råbe? Hvornår skal man gå ind og trøste? Hun er efterhånden også ligeglad med en hånd på maven eller at holde os i hånden hun ligger alligevel og råber og er vågen.

Vi arbejder hårdt på at gøre hende uafhængig af vores berøring og er meget opmærksomme på at prøve at vænne hende af med dette men lige for tiden er der bare intet af det der virker alligevel så vi tænker ikke det er særlig relevant.

Det skal forresten lige nævnes at vi ALDRIG har været aktive om natten når hun var vågen. Altså vi har aldrig tændt lyset, eller stået tidligt op eller givet hende mad og drikke eller noget andet der kunne opfattes som en gulerod. Vi har tværtimod spillet døde som vi plejer at kalde det. Men vi er ved at være brugt op og jeg kan mærke at jeg er begyndt at råbe lidt tilbage engang imellem hvilket jeg ved ikke hjælper. Så al hjælp vil vi være glade for.

Det er jo klart at vi er utroligt trætte og har svært ved at fungere eller være barmhjertige overfor hinanden os forældre, begge med fuldtidsjobs osv men hvad der ligger os endnu mere på sinde er at hun jo altså heller ikke får de timers søvn som et barn burde have og at dette jo ikke er nogen måde at leve sit liv på for hende heller.

Vi har forresten læst din gode bog om søvn, så vi er med på det fysiologisk aspekt af søvn men med et barn der trodser al logik så kunne vi ikke bruge dens gode øvelser på præcis vores tilfælde.

Vi håber meget du kan hjælpe os, på forhånd mange tak.

Venligst
Sam

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Bæredygtige og moderne stofbleer

Pusleriet startede op i januar 2019 og er en lille personlig familieejet webshop. Bag Pusleriet finder du Sarah, som står for al drift, forsendelser og kommunikation og hendes mand, som står for al udvikling af hjemmesiden. Sammen har de en dreng fra 2017 og venter endnu en lille stofblebruger til ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

5. april 2021 | Sovevaner | 2 år, 3 mdr.

Putning uden amning

Kære Helen Den 28/03 måtte vi fjerne den sidste amning på dagen vi havde...

Læs hele brevet og Helens svar


10. marts 2021 | Udvikling | 23 mdr.

Meget sensitiv - siger han er bange

Hej Helen Min dreng har fra starten været ret sensitiv. Vi har tilpasset os...

Læs hele brevet og Helens svar


8. marts 2021 | Opdragelse | 20 mdr.

Når andre børn tager legetøjet

Hej Helen, Jeg har skrevet til dig engang før for nogle måneder siden,...

Læs hele brevet og Helens svar


7. marts 2021 | Opdragelse | 2 år

Hvordan skal vi, på en kærlig måde, sætte grænser for vores 2-årig

Hej Helen, Vores søn er lige fyldt to år og blevet storebror for en måned...

Læs hele brevet og Helens svar


6. marts 2021 | Sovevaner | 22 mdr.

Vågner kl. 05 - 22 måneder

Kære Helen, Jeg har været flittig læser af din brevkasse lige siden at jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Nakkefoldsscanning

En nakkefoldsscanning foretages i 11.-13. graviditetsuge og her kigger man via et apparat som køres rundt på den gravides mave, på barnet inde i livmoderen.

Man ser især på størrelsen af en lille hævelse af barnets nakke, en væskebræmme, som kan give et fingerpeg om at her er en risiko for at barnet har Downs Syndrom.

Læs mere i Babylex

Appetit

Børns appetit varierer meget. Nogle gange spiser barnet meget i løbet af en dag og andre gange betydeligt mindre.

Det er helt i orden, så længe barnet trives, er aktivt og hverken bliver for tyk eller tynd. Og som udgangspunkt må du tro på at dit barn har en naturlig evne til at spise, når de tilbydes mad og til at sige fra, hvis det ikke har behov for mere.

Når man ammer ved man aldrig hvor meget barnet egentlig får og her må man tro på at hvis der kommer noget ud...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Først og fremmest tusind tak for denne form for brevkasse - den er helt fantastisk for en 1. gangs mor som mig, som altid er bekymret for om jeg nu gør tingene godt nok:-) Så et tak herfra.

Helle, mor til dreng på 1 år


Annonce