Annonce

Annonce

Brev:

Putning til natten - 2 mdr.


7. januar 2021

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Putning til natten - 2 mdr.

Hej Helen.

Jeg har jo en skøn datter på nu snart 12 uger, og har for ikke så længe siden skrevet til dig, da vi bøvlede lidt med amningen. Denne er lige så stille ved at blive bedre, vi har i hvert fald haft nogle gode dage.

Den her gang søger jeg dog råd omkring putning til natten, da den i forlængelse af amme-bøvlet ikke fungerer helt optimalt.

Hun bliver puttet mellem 19.30 og 20.30, hvilket virker til at være det rigtige tidspunkt, da hun her er træt, og sover ca 3 timer før hun vågner op for at spise.

Hele putningen starter ud med, at hun får en tør ble og nattøj på. Herefter hygger vi lidt i stuen sammen med far og storebror indtil hun viser tegn på, at hun er træt. Så siger vi godnat til drengene og går ind i soveværelset.

Men så starter bøvlet. Jeg spiller en godnatsang, når vi går ind i soveværelset, som jeg selv synger med på. Hun bliver tilbudt noget at spise, hvilket hun ofte ikke vil og bliver ret sur over og begynder at græde. Det skal siges, at hun her tit har spist 1-1,5 time tidligere, men tilbyder altid brystet, inden hun skal sove uanset, om det er til lur eller for natten. ...


Annonce

...

Nå, men nu er hun så blevet sur, og så skal hun trøstes for at falde ned (her får hun hendes sut). Nogle gange må jeg allerede her opgive, da hun bliver mere og mere ulykkelig, og så går vi ind i stuen igen og prøver så at putte igen lidt senere. Andre gange falder hun til ro, og jeg svøber hende i hendes dyne, hvorefter jeg sidder med hende i armene eller ligger mig ned i sengen med hende - nusser hende nogle gange på næsen. Ofte starter jeg forfra på godnatsangen igen. Her kan hun igen blive sur, men får ofte ro på hende med sutten og lidt rokken/let vuggen. Når hun næsten er ved at lukke øjnene og falde i søvn bliver hun lagt i hendes seng, med hendes nusseklud ved næsen. Bliver siddende lidt ved hende og kysser hende på panden og siger “godnat min skat”.

Jeg er så ærgerlig over, at hver aften skal indebære gråd ved putningen, og er bange for, at hun forbinder det hele med noget træls :(

Hvad kan jeg gøre for at gå vendt putningen til noget godt?

Har tænkt på, at tilbyde hende brystet inde i stuen, selvom der er mere uro, da det ofte er dette, som gør hende sur og ked af det.

Med venlig hilsen
Træt mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Den naturlige vej til en sund hud under bleen

Bleeksem eller rød numse er den hyppigste hudlidelse hos spædbørn, hvor helt op til 75 % af de børn, der bruger ble, rammes af bleudslæt i løbet af deres første leveår. Det giver gener, som kan påvirke barnets helt basale trivsel, herunder søvn og spisemønster. Læs her, hvordan du med korrekt og ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

13. januar 2021 | Sovevaner | 1 mdr.

Puttetid - 1 mdr.

Hej Helen, Endnu engang tak for gode råd og vejledning :-) Det er en...

Læs hele brevet og Helens svar


10. januar 2021 | Udvikling | 2 mdr.

Tryghed hos mor

Hej Helen Jeg ammer min dejlige søn på 2 måneder, som fungerer rigtig fint...

Læs hele brevet og Helens svar


6. januar 2021 | Sovevaner | 1 mdr.

Hjælp til søvn - 3.5 uge gammel

Hej Helen, Og tak for en god brevkasse, som vi jævnligt læser med på :-)...

Læs hele brevet og Helens svar


5. januar 2021 | Amning | 2 mdr.

Udfordringer med amning og søvn

Hej Helen. Jeg har en dejlig lille pige på 11 uger. Hun er som udgangspunkt...

Læs hele brevet og Helens svar


22. december 2020 | Sovevaner | 3 mdr.

Græder sig i søvn til hver lur

Kære Helen Mange tak for dit tidligere svar angående, hvordan vi får vores...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Gravitamin

GraVitamin er et kosttilskud som er sammensat med henblik på at dække behovet for vitaminer og mineraler i forbindelse med graviditet.

GraVitamin indeholder bl.a. 400 µg folsyre (folin), hvilket er den dosis Sundhedsstyrelsen anbefaler til gravide fra 4 måneder før graviditetens indtræden til og med 12. graviditetsuge.

Den anbefalede dagsdosis af GraVitamin er en tablet i forbindelse med et måltid.

Folinsyre er vigtigt for at forebygge at barnet...

Læs mere i Babylex

Ærter

Fra 6 måneders alderen må barnet gerne få ærter. Ærter kan her koges til ærtemos og det samme kan gøres med andre bælgfrugter, som brune og hvide bønner, kigærter og linser.

Barnet optager bedst næring fra ærter og andre grøntsager, hvis de koges.

Fra 9-10 måneders alderen vil mange børn have stor glæde af at spise ærter, det er god træning for at øve pincetgreb og ærter kan fint gives sammen med rugbrød til frokost.

Ærter indeholder protein, samt...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

1000 tak for dit svar. Jeg blev meget glad for at læse dine kommentarer vedr. min "dårlige samvittighed" over at have sendt Caroline i vuggestue da hun blev storesøster. Det lettede virkeligt.

Carolines mor


Annonce