Brev:
9 måneder, ammes stadig i søvn
Hej Helen,
Vi er beriget med en datter fra april 2020 (9 måneder), som har krudt i røven. Hun har kravlet og stået op ad ting siden hun var 6,5 måned og hun er begyndt at trave rundt med en gåvogn. Hun har aldrig været et putte-barn, men har altid haft travlt med at undersøge verden. Det har betydet at hun aldrig har været en baby som ville ligge i barnevogn (medmindre hun blev lagt deri sovende) eller en som faldt i søvn under amning. De første 5-6 måneder af hendes liv har hun derfor fundet ro og faldt i søvn i bevægelse = slyngevugge eller hos os som vugger hende i armene eller yogabold. White noise eller en kørende støvsuger har også altid været beroligende for hende. Men da hun begyndte på rigtig mad ved 6 måneder skete der en masse ændringer hos hende:
Fra den ene dag til den anden (da hun var 5,5 måned) ville hun ikke ligge i slyngevuggen og slet ikke ligge i vores arme. Derfor blev hun i stedet placeret siddende i barnevognen, hvor hun så faldt i søvn siddende imens vi gik en tur (hun blev selvfølgelig lagt ned, når hun faldt i søvn) og så sov hun gerne 2-3 timer i vognen. Men jeg har ...
... aldrig kunnet lægge hende i vognene, så begynder hun straks at vende sig om eller bliver sur. Det med at falde i søvn i barnevognen fungerer endnu, men grundet det kolde vejr her i januar, er det ikke en mulighed hver gang, så må jeg putte hende indendøre og hun vil kun finde ro, hvis hun bliver ammet i sengen og så flytter jeg hende efterfølgende over i hendes egen seng, hvor hun så sover 1-2 timer.
MEN nu skal hun starte i dagpleje her om 14 dage og jeg gruer for, hvordan dagplejemoderen skal få hende til at sove - hun triller jo ikke en tur med hende siddende eller ammer hende i søvn (med god grund)
Og så er jeg selv træt af, at hun kun kan finde ro ved mit bryst ved lur og når hun skal puttes om aftenen. Det er lykkedes os at få hende til at sove uden bryst om aftenen, men det er skrig og skrål og ofte ender det med, at hun falder i søvn ved vores skulder, imens vi går roligt rundt med hende i huset.
Jeg vil virkelig gerne kunne vende hende til at blive lagt i hendes seng og hun så selv finder ind i søvnen - men hvor starter vi?
Håber du vil komme med nogle foreslag.
På forhånd tak.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
Viden om børn:
C-Vitamin
Vitamin C findes i frisk frugt, grøntsager og kartofler. Danske børns indtag af vitamin C er normal tilstrækkeligt og Sundhedsstyrelsen anbefaler derfor ikke ekstra tilskud af vitamin C til mature børn.
Præmature børn, dvs. børn født før 37 uge har mindre depoter af jern, vitaminer og mineraler end mature børn. Det gælder især for de fedtopløselige vitaminer A, D, E, K, men også for C-vitamin.
På neonatalafdelingerne vil det præmature barn få ekstra tilskud af...
Vugge - vugning, bevægelse
At blive vugget, vippet og bevæget er med til at stimulere det lille barns vestibulærsans, også kaldet labyrintsans. Denne sans udvikles tidligt i graviditeten, og det ufødte barn får stimuleret denne sans, når moderen bevæger sig rundt. Når den gravide mor går omkring, så bliver barnet naturligt vugget og bevæget i livmoderen.
Det indre øre består af to dele: Balanceorganet og sneglen (Cochlea). Disse to dele kaldes med en fællesbetegnelse for labyrinten. Balanceorganet består...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen.
Du är min absoluta förebild inom allt med barn och allt som rör barnuppfostran/sömn/mat/sjukdom. Trots att jag aldrig träffat dig känner jag ett 100% förtroende och respekt för dig och känner att din syn på barn och hur man ska hantera olika situationer är helt rätt. Det finns så många metoder och syn på området idag men du har en sån sund och kärleksfull inställning.
För att sammanfatta det jag precis skrev: Du är min "guru" inom området och jag är glad att jag Tack vare min danska svärmor fann din sida och äntligen kunde få den hjälp och feedback jag så väl behövde!
Tack
/Erika