Annonce

Annonce

Brev:

9 måneder, ammes stadig i søvn


7. januar 2021

Kategori:
Alder:
9 mdr.

9 måneder, ammes stadig i søvn

Hej Helen,

Vi er beriget med en datter fra april 2020 (9 måneder), som har krudt i røven. Hun har kravlet og stået op ad ting siden hun var 6,5 måned og hun er begyndt at trave rundt med en gåvogn. Hun har aldrig været et putte-barn, men har altid haft travlt med at undersøge verden. Det har betydet at hun aldrig har været en baby som ville ligge i barnevogn (medmindre hun blev lagt deri sovende) eller en som faldt i søvn under amning. De første 5-6 måneder af hendes liv har hun derfor fundet ro og faldt i søvn i bevægelse = slyngevugge eller hos os som vugger hende i armene eller yogabold. White noise eller en kørende støvsuger har også altid været beroligende for hende. Men da hun begyndte på rigtig mad ved 6 måneder skete der en masse ændringer hos hende:

Fra den ene dag til den anden (da hun var 5,5 måned) ville hun ikke ligge i slyngevuggen og slet ikke ligge i vores arme. Derfor blev hun i stedet placeret siddende i barnevognen, hvor hun så faldt i søvn siddende imens vi gik en tur (hun blev selvfølgelig lagt ned, når hun faldt i søvn) og så sov hun gerne 2-3 timer i vognen. Men jeg har ...


Annonce

... aldrig kunnet lægge hende i vognene, så begynder hun straks at vende sig om eller bliver sur. Det med at falde i søvn i barnevognen fungerer endnu, men grundet det kolde vejr her i januar, er det ikke en mulighed hver gang, så må jeg putte hende indendøre og hun vil kun finde ro, hvis hun bliver ammet i sengen og så flytter jeg hende efterfølgende over i hendes egen seng, hvor hun så sover 1-2 timer.

MEN nu skal hun starte i dagpleje her om 14 dage og jeg gruer for, hvordan dagplejemoderen skal få hende til at sove - hun triller jo ikke en tur med hende siddende eller ammer hende i søvn (med god grund)

Og så er jeg selv træt af, at hun kun kan finde ro ved mit bryst ved lur og når hun skal puttes om aftenen. Det er lykkedes os at få hende til at sove uden bryst om aftenen, men det er skrig og skrål og ofte ender det med, at hun falder i søvn ved vores skulder, imens vi går roligt rundt med hende i huset.

Jeg vil virkelig gerne kunne vende hende til at blive lagt i hendes seng og hun så selv finder ind i søvnen - men hvor starter vi?

Håber du vil komme med nogle foreslag.

På forhånd tak.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Sig farvel til røde babynumser

Hud der konstant bliver udsat for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Men med korrekt forebyggende hudpleje kan du sikre, at dit barn altid har sund hud ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. januar 2021 | Sovevaner | 7 mdr.

Søvn-association - 7 mdr.

Kære Helen, Tak for dit gode svar. Jeg har dog behov for lidt uddybning...

Læs hele brevet og Helens svar


16. januar 2021 | Sovevaner | 11 mdr.

Nat putning i evigheder

Hej Helen... Nu har vi brug for dine tanker igen... Efter sidste gang vi...

Læs hele brevet og Helens svar


15. januar 2021 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Drænanlæggelse og mad

Hej Helen (: Tak, fordi du beroligede mig med at det ikke er forkert vores...

Læs hele brevet og Helens svar


15. januar 2021 | Diverse | 8 mdr.

8 mdr - søvn, mad og vågen tid

Hej Helen, Vores pige på 8 mrd får MME og vejer godt og vel lidt over 10...

Læs hele brevet og Helens svar


15. januar 2021 | Kost og ernæring | 10 mdr.

Mælk, 10 måneder?

Hej Helen, Det hjalp virkelig meget dit sidste svar med det “motoriske uro”....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Madpakke

Når barnet begynder i pasningsordning, vil det mange steder selv skulle have en madpakke med hjemmefra.

Det er altid vigtigt at give barnet et varieret tilbud, af brød, frugt og grønt. Det er en god idé at give barnet ting med som er pakket lidt hver for sig. Det kan være med til at maden holder sig bedre og det kan også gøre maden lidt mere interessant at spise, når der er små pakker.

Vær opmærksom på altid at skære f.eks. grønt ud i stykker, som er let for barnet...

Læs mere i Babylex

Rød numse

De fleste børn får ind imellem en rød numse fordi urin og afføring irriterer huden. Nogle børn mere end andre.

For at forebygge rød numse, er det vigtigt at skifte bleen tit og brug af salver og cremer bør altid holdes på et minimum. Lad barnets hud lufttørre og brug kun mild sæbe, når der er afføring ellers vil rent vand de fleste gange være nok.

Tør numsen grundigt også i folderne og brug f.eks. en føntørrer til at lufttørre huden med, men pas på den ikke bliver...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Det er lige før jeg synes det bliver pinligt at jeg skriver så meget til dig, men dine svar er enormt nyttige og jeg har fået en god tillid til dig, så du kommer til at høre mere fra mig.

Tak fra Sophus´ mor


Annonce