Annonce

Annonce

Brev:

Uro ved sengetid


4. januar 2021

Kategori:
Alder:
4 år, 4 mdr.

Uro ved sengetid

Hej Helen,

Vi oplever i øjeblikket en udfordring med, at vores datter på 4 år og 4 måneder har svært ved at finde ro, når hun skal sove om aftenen. Hun ligger og vender og drejer sig i sengen i en hel time, før hun falder i søvn.

Putningen foregår således, at hun bliver puttet i en dobbeltseng med sin storebror på 6 år omkring kl. 19.30. Her får de læst en bog eller fortalt en historie, så kysser jeg dem begge godnat og siger "tak for en dejlig dag, nu skal vi sove". Lyset slukkes, og så begynder hun ellers at rumstere i sengen. Hun er ikke ked af det, men hun mosler rundt, sparker dynen af, tager dynen på igen, drejer sig rundt, etc.. Samtidig vil hun gerne have, at min mand eller jeg bliver liggende hos hende, indtil hun sover (det er ikke nok, at storebror ligger ved siden af og sover). Hun græder og løber ud af rummet, hvis vi forlader det. Hun siger, hun er bange, men hun kan ikke forklare, hvad hun er bange for (og hun ellers en meget modig pige generelt, der ikke er bange for at gå rundt i vores hus, lege alene på et værelse, gå ud i vores mørke garage og tænde lyset osv.).

De sidste par måneder er hun vågnet cirka 3-4 gange hver aften mellem kl. 20-23.30, hvor hun græder og går ud af rummet for at finde os. Det er min oplevelse, at hun ikke er i stand til at genfinde på egen hånd - hun skal have hjælp til at falde i søvn igen, og samtidig vågner hun umiddelbart efter, vi forlader hende.

Om ...


Annonce

... natten sover vi alle sammen, så på den måde er hun aldrig blevet trænet i at sove alene. Samsovning fungerer fint for os, men det er muligt, vi skal begynde at ændre på det, hvis det samtidig er ensbetydende med, at hun ikke kan ligge alene om aftenen. For mig er aftenen jo ofte det tidspunkt på dagen, hvor man som forælder lige kan sætte sig ned, få ordnet noget vasketøj, få smurt madpakker, være lidt kærester osv., så den tid er virkelig kærkommen.

Jeg har funderet over, om der er sket noget særligt i hendes liv og hverdag, der har afstedkommet denne ændring i hendes sovemønster. Selvom hun aldrig har sovet igennem, plejer hun heller ikke at vågne så hyppigt i løbet af aftenen. Jeg synes ikke, at der er sket nogle ting andet end diverse Covid 19-restriktioner, der selvfølgelig påvirker samværsformerne i Børnehaven. Umiddelbart har hun dog været hurtig til at adaptere. Derudover er to af hendes gode venner flyttet børnehave pga. flytning fra en by til en anden. Måske kan det spille ind i forhold til tankemylder osv. Vi taler dog meget om det generelt, og hun er virkelig god til at sætte ord på hendes følelser og tanker.

Jeg ved ikke, hvad vi skal stille op for at hjælpe hende videre. Det kunne være rart for hende at få en bedre nattesøvn. Om morgenen er jeg typisk nødt til at vække hende kl. 7.30. Hun vågner ikke af sig selv.

Jeg ser frem til at høre fra dig, Helen.

Kærlige hilsner
En lettere træt mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Den naturlige vej til en sund hud under bleen

Bleeksem eller rød numse er den hyppigste hudlidelse hos spædbørn, hvor helt op til 75 % af de børn, der bruger ble, rammes af bleudslæt i løbet af deres første leveår. Det giver gener, som kan påvirke barnets helt basale trivsel, herunder søvn og spisemønster. Læs her, hvordan du med korrekt og ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

5. januar 2021 | Bedsteforældre | 4 år

Mit meget talende barnebarn presser os

Kære Helen. Må en presset farmor skrive til dig? Jeg håber ikke mit...

Læs hele brevet og Helens svar


5. januar 2021 | Sovevaner | 4 år, 6 mdr.

Sove problemer

Kære Helen Jeg bliver simpelthen nødt til at få dine tanker/råd om vores...

Læs hele brevet og Helens svar


10. december 2020 | Opdragelse | 4 år, 4 mdr.

Svært ved at sige farvel i børnehaven - part II

Kære Helen Mange tak for dit svar. Jeg er meget enig i alle de ting du...

Læs hele brevet og Helens svar


25. november 2020 | Opdragelse | 4 år, 4 mdr.

Svært ved at sige farvel i børnehaven

Kære Helen Min dreng på 4 havde en periode sidste vinter, hvor det var...

Læs hele brevet og Helens svar


22. oktober 2020 | Sovevaner | 3 år, 11 mdr.

Putningen trækker ud

Hej Helen, Vores ældste søn er nu tæt på 4 år, han udvikler sig rigtig godt...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Hår

Nogle børn fødes med stor hårpragt og andre kun med små dun. Håret kan variere både i tykkelse og farve.

Selvom barnet fødes med meget hår er der ingen garanti for at håret bliver på hovedet. De fleste børn vil i 3-4 mdr´s alderen miste meget af deres hår, både fordi de ligger meget ned, men også fordi de hår som er udviklet da barnet lå i moderens mave, ofte tabes på en gang.

De nye hår som vokser frem er ofte tynde og fine i forhold til det hår som barnet blev...

Læs mere i Babylex

Søskende

Det er helt normalt at der kan opstå jalousi, når der pludselig kommer en lille ny, som kræver at få noget af den opmærksomhed, der tidligere var forbeholdt storesøster eller storebror. Her er lidt råd til hvordan du kan imødegå nogle af de problemer der kan opstå:

- Husk at give den store opmærksomhed. Vær opmærksom på at den store har savnet dig imens du har været indlagt med den lille ny. Gør familien opmærksom på at de gerne må komme med gaver til den lille, men det er næsten...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Der er ingen tvivl om at Helen er en sundhedsplejerske med hjertet på rette sted og det betyder meget for mig i perioder hvor jeg har været usikker på nogle ting.

Camilla Martin


Annonce