Annonce

Annonce

Brev:

Fra 2 til 1 lur - 15 mdr.


29. december 2020

Kategori:
Alder:
15 mdr.

Fra 2 til 1 lur - 15 mdr.

Kære Helen

Vores pige er netop blevet 15 måneder. Hun er en helt almindelig glad og udadvendt pige fyldt med spilopper. Når hun ikke lige holder juleferie som nu, går hun i dagpleje. Hun er social og derfor glad for at komme i dagpleje til de andre børn.

Vi har fortsat udfordringer med nattesøvnen (jeg har skrevet til dig før). Det vil sige, at hun vågner flere gange i løbet af natten, hvor hun skal tages op og vugges, før hun lægges igen. Det er dog blevet bedre - hun sover længere mellem opvågningerne og er blevet bedre til selv at finde ro og finde tilbage til søvnen uden hjælp.

Desværre står hun op mellem kl 3 og 4 - på gode, men sjældne dage, er klokken 4.30. Det betyder, at hun er træt igen mellem kl. 7 og 9. Heri ligger vores udfordring: I dagplejen sover hun ofte fra 8.30 - 11 eller 11.30, og får dermed én lur. Vi henter hende altid senest kl. 15. Ved 17-tiden er hun simpelthen så træt og vores eftermiddage er hårde at komme igennem. ...


Annonce

...

Når vi har weekend eller ferie som nu, kan vi putte hende til lur ved 6-7-tiden, så sover hun gerne omkring 2 timer. Omkring ved 12-13-tiden kan vi putte hende igen, og så sover hun 1-2 timer, måske lidt mere. Det giver hende en god eftermiddag med overskud til at lege selv og være i godt humør.

Vi har talt om at bede dagplejemoderen vække hende efter en halv time om formiddagen, så hun kan puttes til eftermiddagslur igen senere - Jeg er ikke fan af tanken om at vække hende fra lur, jeg ved, der ikke er viden fra forskningen om det at vække børn, men jeg har læst om, at det umiddelbart kan forstyrre deres udvikling.

Men hvad gør vi så? Hvis hun bare kunne sove til klokken 5 eller 6 om morgenen, så ville dagen være nemmere for hende, men det kan vi desværre ikke lykkes med.

Hun bliver puttet mellem kl. 19 og 19.30 om aftenen. Det tager omkring 15 minutter at putte hende på de helt almindelige dage.

Med håbet om gode råd,
Hilser fra Iben

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Den naturlige vej til en sund hud under bleen

Bleeksem eller rød numse er den hyppigste hudlidelse hos spædbørn, hvor helt op til 75 % af de børn, der bruger ble, rammes af bleudslæt i løbet af deres første leveår. Det giver gener, som kan påvirke barnets helt basale trivsel, herunder søvn og spisemønster. Læs her, hvordan du med korrekt og ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. januar 2021 | Sovevaner | 12 mdr.

Udvikling og lidt om putterutiner

Kære Helen, Jeg kan mærke, at det er tid til at skrive til dig igen! Det...

Læs hele brevet og Helens svar


15. januar 2021 | Sovevaner | 14 mdr.

Afbrudt nattesøvn og lange putteseancer

Kære Helen. Efter et helt års medlemskab har jeg nu endelig fundet tid til...

Læs hele brevet og Helens svar


11. januar 2021 | Sovevaner | 12 mdr.

Opfølgning på problemer med at putte baby

Hej Helen :) Tusind tak for dine gode svar :) Vi har prøvet følgende i...

Læs hele brevet og Helens svar


8. januar 2021 | Sovevaner | 14 mdr.

14 mdr. - kan ikke sove i egen seng

Kære Helen, Jeg skriver til dig, da min mand og jeg har et brændende ønske...

Læs hele brevet og Helens svar


7. januar 2021 | Sovevaner | 12 mdr.

Opfølgning og putning

Hej Helen, tak for dit svar. Mange af de ting giver god mening og er til...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tilskudsblanding

En tilskudsblanding er en modermælkserstatning, der kan gives som tilskud til anden ernæring. Det vil sige, at barnet ikke kan leve af en tilskudsblanding alene.

En almindelig modermælkserstatning kan barnet få fra fødslen, hvor en tilskudsblanding ofte først anbefales fra 6 måneder, hvor barnet naturligt også får skemad.

Er du i tvivl kan du altid læse på pakken. Det vil fremgå af indholdsdeklarationen, hvorvidt der er tale om et fuldgyldigt præparat eller ej....

Læs mere i Babylex

Gråd

Når det lille barn græder, så fortæller barnet jer, at det ikke har det helt godt eller ikke er helt tilfreds med, hvad der foregår omkring det.

Det nyfødte barns gråd er meget ensartet, men forholdsvis hurtigt vil barnets gråd ændre sig og vil have forskellige nuancer. I takt med at barnet vokser vil I lære at tolke barnets gråd og finde ud af, hvordan I skal handle i forhold til barnets behov.

Nogle gange vil det være svært at finde ud af, hvorfor barnet græder...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen & Co.

Jeg har gjort det før, og det kan måske virke af for meget, at jeg nu gør det igen, men synes endnu engang, at jeg vil sende en tak til dig Helen og hvem end der ellers sidder bag hjemmesiden.

Nu med datter nr. to og efter syv ugers bekendskab med nyeste arving, finder jeg mig selv en lørdag aften helt i panik over, om vi da bare slet ikke kan finde ud af at have en baby. Og wupti på fem minutter har jeg fundet flere lign tilfælde af frustrerede mødre, der beskriver scenarier, der minder om det jeg sidder i. Med et bliver min situation helt "normal" og efterfølgende kan jeg med stor ro læse dine konstruktive svar, som jeg endnu engang finder både kompetente, letforståelige og direkte anvendliege (nu håber jeg også baby-pigen gør det;) )

Så igen stor ros herfra - det er en super hjemmeside!

Med lidt mere ro i mor-sindet sendes en stor TAK herfra.


Annonce