Annonce

Annonce

Brev:

Aftenputning i forskellige situationer


17. november 2020

Kategori:
Alder:
10 mdr.

Aftenputning i forskellige situationer

Hej Helen,

Vores datter er nu blevet noget ældre siden sidst, vi søgte råd hos dig, og det medfører jo selvsagt ændringer på flere områder, herunder også putning til nat.

Det går som regel fint og relativt hurtigt, omend der indimellem i eftermiddags- og aftentimerne kommer nogle småreaktioner på opstart i vuggestue for nu halvanden måned siden, hvilket selvfølgelig kan vanskeliggøre putningen lidt. Hun er enormt trygheds- og kontaktsøgende, når hun er blevet hentet, også selvom dagen i vuggestuen er gået godt. Det forsøger vi at imødekomme så godt som muligt. Opstarten er dog gået relativt let og godt, og hun er ikke ked af at være der.

Grunden til at jeg skriver nu er, at vi herhjemme har en hverdag, hvor min mand i perioder er meget væk ifm. arbejde. Det har betydet, at min datter og jeg har haft mange aftener og nætter alene, og jeg således har stået for at putte. Det foregår ofte ved, at vi er på hendes værelse med dæmpet belysning og på en madras sammen sætter tempoet ned med lidt leg og hygge. Det er som regel ikke svært at se, når min datter er klar til at sove. Hun putter sig ind til mig, lægger sig ned over sine bamser, gnider øjne, gaber og begynder måske også at klynke lidt.

Når hun lægges i sengen falder hun så som regel næsten i søvn med det samme. Flasken får hun her eller har hun fået ...


Annonce

... inden. Nu er far begyndt at være mere hjemme, og vi forsøger at holde de samme putterutiner. De seneste aftener er det dog som om, at det er svært for hende at finde ro, hvis fx jeg er på værelset med hende som vanligt og far siger godnat og forlader værelset - eller omvendt. Døren står halvt åben, og hun kravler ind og ud og virker til at have svært ved at give slip på dagen. Vi har også prøvet at putte sammen, hvor vi begge har været på værelset. Her til aften endte det med, at jeg gik på værelset med hende og med lukket dør prøvede at gøre, som vi plejer, når vi er alene. Det var tydeligt, at hun kom helt ned i tempo og i løbet af 10-15 minutter var klar til at sove. Der gik kun lige få minutter, hvor hun kiggede og pegede småklynkende mod døren.

Mit spørgsmål går derfor på, hvorvidt du har gode råd til putning ved skiftende omstændigher, altså hvor far i nogle perioder er her stort set hver aften, og i nogle ikke er her. Måske hun også relaterer til aflevering i vuggestue, når en af os forlader værelset? Bør vi undgå at prøve at putte sammen og helst hver for sig, men så for lukket dør eller hvordan? Det fungerer og har altid fungeret rigtig godt, hvis vi siger farvel til dagen på hendes værelse med dæmpet belysning, så det vil vi gerne holde fast i.

Jeg ser frem til at høre fra dig :-)

Kærlig hilsen
J.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Den naturlige vej til en sund hud under bleen

Bleeksem eller rød numse er den hyppigste hudlidelse hos spædbørn, hvor helt op til 75 % af de børn, der bruger ble, rammes af bleudslæt i løbet af deres første leveår. Det giver gener, som kan påvirke barnets helt basale trivsel, herunder søvn og spisemønster. Læs her, hvordan du med korrekt og ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. januar 2021 | Sovevaner | 11 mdr.

Nat putning i evigheder

Hej Helen... Nu har vi brug for dine tanker igen... Efter sidste gang vi...

Læs hele brevet og Helens svar


16. januar 2021 | Sovevaner | 12 mdr.

Udvikling og lidt om putterutiner

Kære Helen, Jeg kan mærke, at det er tid til at skrive til dig igen! Det...

Læs hele brevet og Helens svar


15. januar 2021 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Drænanlæggelse og mad

Hej Helen (: Tak, fordi du beroligede mig med at det ikke er forkert vores...

Læs hele brevet og Helens svar


15. januar 2021 | Diverse | 8 mdr.

8 mdr - søvn, mad og vågen tid

Hej Helen, Vores pige på 8 mrd får MME og vejer godt og vel lidt over 10...

Læs hele brevet og Helens svar


15. januar 2021 | Kost og ernæring | 10 mdr.

Mælk, 10 måneder?

Hej Helen, Det hjalp virkelig meget dit sidste svar med det “motoriske uro”....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fødetaske

En fødetaske er den taske, som du skal bruge imens du er på hospitalet. Uanet om du skal føde ambulant eller være på barselsgangen i flere dage, så er det rart at have lidt ting pakket og parat.

Det kan være rart at du har dine egne toiletartikler, shampoo, børste, tandbørste, hårelastikker osv. men derudover så er det også rart at have en morgenkåbe med, en god ammebh og noget løstsiddende tøj, så du ikke behøver rende rundt i netunderbukser på gangene.

Far kan...

Læs mere i Babylex

Vedligeholdelse af barnevogn

Med det danske vejr skal en barnevogn kunne tåle lidt af hvert, men hvis man vil have at den skal kunne holde længe, så er man nødt til at gøre sig nogle tanker om vedligeholdelse og også medtænke at bruge tid på vedligeholdelse.

For eksempel kan kalecherne ikke tåle stærkt sollys, så vognen skal ind i skyggen, hvis man vil undgå, at den falmer. Stellet kan heller ikke tåle salt fra snesjappet og skal derfor skylles af, når man kommer hjem, hvis man vil undgå rust. Og kassen...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen ...

1000 tak for din brevkasse ... og tak for alle dine gode, hjertelige og ærlige svar.

Thilde, mor til Louie på 5 mdr.


Annonce