Annonce

Annonce

Brev:

Aftenputning i forskellige situationer


17. november 2020

Kategori:
Alder:
10 mdr.

Aftenputning i forskellige situationer

Hej Helen,

Vores datter er nu blevet noget ældre siden sidst, vi søgte råd hos dig, og det medfører jo selvsagt ændringer på flere områder, herunder også putning til nat.

Det går som regel fint og relativt hurtigt, omend der indimellem i eftermiddags- og aftentimerne kommer nogle småreaktioner på opstart i vuggestue for nu halvanden måned siden, hvilket selvfølgelig kan vanskeliggøre putningen lidt. Hun er enormt trygheds- og kontaktsøgende, når hun er blevet hentet, også selvom dagen i vuggestuen er gået godt. Det forsøger vi at imødekomme så godt som muligt. Opstarten er dog gået relativt let og godt, og hun er ikke ked af at være der.

Grunden til at jeg skriver nu er, at vi herhjemme har en hverdag, hvor min mand i perioder er meget væk ifm. arbejde. Det har betydet, at min datter og jeg har haft mange aftener og nætter alene, og jeg således har stået for at putte. Det foregår ofte ved, at vi er på hendes værelse med dæmpet belysning og på en madras sammen sætter tempoet ned med lidt leg og hygge. Det er som regel ikke svært at se, når min datter er klar til at sove. Hun putter sig ind til mig, lægger sig ned over sine bamser, gnider øjne, gaber og begynder måske også at klynke lidt.

Når hun lægges i sengen falder hun så som regel næsten i søvn med det samme. Flasken får hun her eller har hun fået ...


Annonce

... inden. Nu er far begyndt at være mere hjemme, og vi forsøger at holde de samme putterutiner. De seneste aftener er det dog som om, at det er svært for hende at finde ro, hvis fx jeg er på værelset med hende som vanligt og far siger godnat og forlader værelset - eller omvendt. Døren står halvt åben, og hun kravler ind og ud og virker til at have svært ved at give slip på dagen. Vi har også prøvet at putte sammen, hvor vi begge har været på værelset. Her til aften endte det med, at jeg gik på værelset med hende og med lukket dør prøvede at gøre, som vi plejer, når vi er alene. Det var tydeligt, at hun kom helt ned i tempo og i løbet af 10-15 minutter var klar til at sove. Der gik kun lige få minutter, hvor hun kiggede og pegede småklynkende mod døren.

Mit spørgsmål går derfor på, hvorvidt du har gode råd til putning ved skiftende omstændigher, altså hvor far i nogle perioder er her stort set hver aften, og i nogle ikke er her. Måske hun også relaterer til aflevering i vuggestue, når en af os forlader værelset? Bør vi undgå at prøve at putte sammen og helst hver for sig, men så for lukket dør eller hvordan? Det fungerer og har altid fungeret rigtig godt, hvis vi siger farvel til dagen på hendes værelse med dæmpet belysning, så det vil vi gerne holde fast i.

Jeg ser frem til at høre fra dig :-)

Kærlig hilsen
J.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

27. november 2020 | Udvikling | 9 mdr.

Tidlige morgener og bider

Hej Tak for tidligere svar. Skriver fordi jeg oplever 2 mindre problemer...

Læs hele brevet og Helens svar


25. november 2020 | Sovevaner | 8 mdr.

Rutine ændring

Hej Helen. Jeg er, som du anbefalede mig, begyndt at ændre sove og...

Læs hele brevet og Helens svar


25. november 2020 | Sovevaner | 12 mdr.

Voldsom gråd og strider imod om natten

Hej Helen, Vi har en knægt på nu 1år, og vi har siden han blev 4 måneder...

Læs hele brevet og Helens svar


24. november 2020 | Amning | 12 mdr.

Ammestop og fuldstændig ulykkeligt barn

Kære Helen Jeg har benyttet mig flere gange af din fine brevkasse og store...

Læs hele brevet og Helens svar


24. november 2020 | Udvikling | 12 mdr.

Tandbørstning - 1 år

Hej Helen Først, 1000 tak for dit svar på mit sidste brev, vi har ingen...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Feber

Børns temperatur kan stige pludseligt. Dette skyldes at deres evne til at kunne regulere temperatur ikke er fuldt udviklet. Den normale temperatur ligger mellem 36,5 og 37,5 grader celsius. Det er normalt at temperaturen er ½ grad højere om aftenen end om morgenen. Når temperaturen stiger og der er tale om feber, vil barnet fryse, være koldt og blegt. Når feberen har fundet sit leje bliver barnet derimod varmt og får blussende røde kinder. Et barn der har feber, skal have rigeligt med væske at...

Læs mere i Babylex

Lus

Rigtig mange børn oplever at få lus på et tidspunkt og det bedste du kan gøre er at kæmme dit barn. Kæmning gør du bedst således:

1. Først vasker du barnets hår almindeligt. Helt våde lus sidder stille, tørre eller kun let fugtige lus bevæger/flytter sig, så hvis man skal have fat i de små krabater, så skal håret været vådt.

2. Så kommer du en god portion balsam i håret. For det første gør balsam håret lettere at rede ud, for det andet, så klistrer lusene fast i...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

TAK for din fantastiske brevkasse! Jeg har overhovedet ikke tal på, hvor mange gange jeg har hentet uvurderlig hjælp ved at læse dine svar på alle mulige problematikker om tør hud, sutteflaske, søvn, afføring, øjenbetændelse osv. osv.

1000, 1000 tak!

Du gør livet nemmere for nybagte forældre og deres afkom. 😊

De bedste hilsner fra
Lise, mor til dejlige Anna på snart 5 mdr.


Annonce