Annonce

Annonce

Brev:

Urolige nætter - 1 år


3. november 2020

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Urolige nætter - 1 år

Kære Helen

For ca en måned siden gav du råd omkring nætter uden amning, og faktisk havde vi allerede inden dit svar anvendt nogle af tingene.
Det gik simpelthen så fint med at putte på eget værelse, far tog opvågninger om natten og mælk/bryst var ikke nødvendigt!

Men pludselig ændrede det sig fra den ene dag til den anden, og vi er lige nu i en situation hvor vores datter er en tornado om natten!!

Hun putter sig fint nok omkring kl 19 efter en bid godnatmad og lidt mælk i kop. Hun ammes på værelset og vi hører Tjugga, og hun kommer så over i sin seng når hun er godt døsig. Hun grynter lidt og lægger sig til at sove - for det meste i hvert fald.

Men omkring kl 22 vågner hun nu, og så har vi balladen derfra og mere eller mindre hele natten, og specielt ikke hjulpet af skiftet til vintertid. Kl 4/5 må vi give op og stå op med hende.

Fra ca 22-04/5 stykker, vågner hun konstant, rejser sig op, triller rundt som en krokodille i vandet, sætter sig op og dimser rundt! Vi har taget hende med ind i vores seng, hvor vi kan få en smule ro på hende og holde tæt om hende så vi kan hjælpe med lidt ro i den lille krop, men også her vælter hun rundt, sparker konstant med benene og søger brystet (ikke mælken).

Når hun får brystet sutter hun lige 30 sekunder - 1 min og slipper så, sover lidt men vågner igen allerede efter 10 min ofte. Nogen gange grædende, andre gange bare ved at sparke og vende sig.

Vi er ved at blive sindssyge! Og vi er ikke enige om ...


Annonce

... håndteringen af det herhjemme. Så hvad gør vi?

Jeg selv vil helst have hende i sengen hvor jeg kan holde om hende og hjælpe med ro og også give lidt varme, for dyne og strømper sparkes af konsekvent så hun bliver lidt kold. Derudover giver det selvfølgelig også mig mulighed for rent faktisk at hvile bare en smule.

Min kæreste føler sig generet af hendes sparkeri i sengen. Han ser helst at hun kommer i sin egen seng og finder roen der. Det kan jeg sagtens følge, og vil det egentlig også gerne, men efter 4-5 gange af lang tid og konstante opvågninger bukker jeg under og tager hende med i seng. Hun finder ikke roen i sin egen seng og jeg synes ikke det er muligt at holde hende tæt nok deri til at hjælpe - så skulle jeg have min 6 arme!

Vi arbejder begge to og skal passe det, så overskuddet om natten er på et lille sted. Derfor bliver den nemme løsning det med at tage hende med i sengen, for så får man trods alt lige 30 min af og til.

Hvad gør vi for at hjælpe til ro? Hun får bad om aftenen efter aftensmad, hun får godnat mad og sover godt om dagen uden problemer.

Jeg ved det er en fase som alt andet, men lige denne fase er vi som sagt uenige om håndteringen af.

Som nævnt var far godt på banen i startet af projekt eget værelse, og det gik godt, men i disse nætter bliver hun virkelig bund ulykkelig hvis ikke jeg er der for hende. Min kæreste prøver, men mangler nok tålmodigheden når hun bliver SÅ ulykkelig.

Hun bruger ikke sut.

Med venlig hilsen
mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

4. maj 2021 | Sovevaner | 11 mdr.

Indkøring i dagpleje og dagsrytme

Hej Helen Jeg har lige et par spørgsmål ift. min datters rytme og opstart i...

Læs hele brevet og Helens svar


4. maj 2021 | Sovevaner | 11 mdr.

Putning i barnevogn - del 2.

Hej Helen Mange tak for dit svar på mit brev "Putning i barnevogn". Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


3. maj 2021 | Sovevaner | 11 mdr.

Putning i barnevogn - 11 mdr.

Hej Helen Jeg er ret presset over, at min datter på 11 måneder ikke er god...

Læs hele brevet og Helens svar


2. maj 2021 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Rugbrød med blendede kerner

Hej Helen Lige et spørgsmål til rugbrødstype. Min datter på 11 måneder...

Læs hele brevet og Helens svar


2. maj 2021 | Udstyr | 11 mdr.

Fodtøj - 11 mdr.

Hej Helen Her kommer lige et spørgsmål til, hvad der skal på fødderne for,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ører

Mange børn lider af øreproblemer og har ofte mellemørebetændelse. Det er vigtigt at børn bruger hue og undgår kulde og træk på ørerne. Det gælder om at undgå forkølelse, som ofte er medvirkende faktor for mellemørebetændelse. Børn der har ondt i ørerne vil ofte tage sig til øret og dreje hovedet fra side til side. Tit vil de have svært ved at sove, da trykket i mellemøret stiger, når barnet ligger ned og derved forøges smerten. Det kan derfor være en god idé at have barnet hovedgærde. Evt....

Læs mere i Babylex

Naturlægemidler

Naturlægemidler skal registreres af lægemiddelstyrelsen og godkendes normalt ikke til børn under 2 år.

Naturlægemidler (f.eks. Echinamin) skal være mærket: 'Bør ikke anvendes til børn under 2 år'.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tak for dine svar. Hvor er du bare dygtig. Tak for dine gode råd. Alle mine spekulationer er nu væk.. Vil prøve de ting du siger. Tak :)

Kærlig hilsen
Katrina, mor til dreng på 9 måneder


Annonce