Annonce

Annonce

Brev:

Hvordan får vi hende på eget værelse?


7. september 2020

Kategori:
Alder:
2 år

Hvordan får vi hende på eget værelse?

Kære Helen.

Hvordan får vi vores 2-årige datter til at falde i søvn om aftenen i sin egen seng?

Putteritualet pt.:
Når der er børstet tænder, skiftet ble og hun er kommet i nattøj, så læser vi godnathistorie i vores dobbeltseng, og så synger vi godnatsang(e), mens hun ligger i vores seng sammen med en af os forældre (der er skruet betydeligt ned for lyset). Og ja, så falder hun i søvn i vores seng og bliver løftet over i sin egen tremmeseng, som stadig står ved siden af dobbeltsengen. Hun sover for det meste hele natten i egen seng uden opvågninger, hvilket vi jo virkelig nyder godt af som forældre.

Men nu skal det være slut med at falde i søvn i vores seng - spørgsmålet er bare, hvordan kommer vi til, at hun falder i søvn i egen seng på eget værelse?

Hun er aldrig - som i aldrig - faldet i søvn i sin egen seng. Vi stoppede godnatamningen i en alder af ca. 1,5 år, og i stedet fik hun lov til at falde i søvn i vores seng med os ved sin side. Ved godnatamningen faldt hun som regel i søvn med brystet i munden og suttede sig altså i søvn.

Når vi prøvede - og prøver - at putte hende i egen seng i vågen tilstand, så græder hun rigtig meget og vil op. Man skulle tro, ...


Annonce

... at hun ikke bryder sig om at være i sengen, men det er ikke tilfældet - kun når hun skal sove om aftenen. Hun vil gerne sidde og lege i sengen i dagtimerne med en bog eller sine bamser, men at ligge i sengen om aftenen og falde i søvn til natten kan hun slet ikke finde ro til.

Vores datter er rigtig glad for nogle bestemte bamser, som hun er tryg ved og som altid er ved hendes side, når hun skal sove. Sut har hun aldrig brugt.

Nogle gange vil hun gerne ligge halvt på vores mave for at finde ro, inden hun triller over ved siden af os i sengen. Andre gange kravler hun fuldstændig ind til én med kind mod kind. Til tider ligger hun også og nusser ens ansigt (de sidste to tilfælde er især sammen med mor). Hun er en rigtig “hyggetrold” i øjeblikket.

Vi vil gerne have hende flyttet på eget værelse, men har du forslag til, hvordan vi kan gøre det? Skal vi tage en kold tyrker og flytte sengen ind på hendes værelse fra den ene dag til den anden, eller er det bedre at lave tilvænning i vores soveværelse, hvor hun er vant til at falde i søvn, og så flytte tremmesengen på et senere tidspunkt? Det kan også være, du har andre forslag?

På forhånd tak.

Med venlig hilsen,
forældrene.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

23. september 2020 | Amning | 21 mdr.

Natammestop og gråd

Kære Helen Vi herhjemme, er på 3. dagen ved at forsøge at stoppe godnat- og...

Læs hele brevet og Helens svar


19. september 2020 | Sovevaner | 22 mdr.

Har indtil nu altid sovet godt

Kære Helen. Jeg skriver til dig med et (desperat!) spørgsmål om søvn. Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


11. september 2020 | Sovevaner | 20 mdr.

Puttevaner

Hej Helen. Vi er et par fortvivlede forældre som i den grad har brug for...

Læs hele brevet og Helens svar


30. august 2020 | Opdragelse | 2 år, 2 mdr.

Skrigeri - 2 år, 2 mdr.

Hej Helen, Vi har en dejlig dreng på 2 år som er rigtig godt med både...

Læs hele brevet og Helens svar


11. august 2020 | Sovevaner | 23 mdr.

23 mdr. falde i søvn selv

Hej Helen, Jeg skrev til dig i slutningen af juli, da Asta, vores datter på...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Apgar score

Dette er betegnelsen for en undersøgelse som jordemoderen laver af barnet lige efter fødslen. Apgar Score blev udviklet i 1952 af Virginia Apgar og den bruges til at vurdere, hvordan barnet har det, lige når det er blevet født.

Jordemoderen har 5 ting hun ser på:

1. Hun ser på barnets reflekser,- reagerer barnet på forskellige stimuli, griber barnet, søger barnet osv.

2. Hun mærker barnets puls, for at se på hvor hurtigt barnets hjerte slår og om...

Læs mere i Babylex

Nysgerrighed

At være nysgerrig er den egenskab, der giver barnet nye erfaringer og dermed får barnet til at udvikle sig og blive mere intelligent.

Et barn skal derfor ikke stoppes i at udforske verden, men skal have lov til at undersøge og bibeholde sit naturlige anlæg for nysgerrighed. Det lille barn skal således opfordres til at føle, gribe, smage og grundigt undersøge verden omkring sig.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dit svar til min ældste søn og hans spørgsmål om ’bierne og blomsterne’. Vi har læst et par bøger sammen, han grinede rigtig meget … men fik stillet sin nysgerrighed!

Det var en rigtig god idé at læse bøger sammen, for du har jo fuldstændig ret: Det kan være grænseoverskridende for både barn og voksen af snakke om den slags sammen, mens en bog oplyser nøgternt og godt. Intimsfæren bevares intakt, genialt!


Annonce