Brev:
Kæmper stadig med søvn både dag og nat
Hej Helen.
Tak for dine svar tidligere. Jeg har lige lidt flere spørgsmål.
Vores datter begyndte at sove uroligt om natten da hun var omkring 10 uger. I første omgang vågnede hun ikke, men det har hun gjort i 1,5 måned nu. Hun vækker mig ca hver 1,5 time natten igennem og vil have brystet. Jeg har givet hende det dels for selv at få noget søvn og dels fordi hun ligger en smule under din vægtkurve og jeg var i tvivl om hun var sulten. Men jeg er bange for at hun er begyndt at forbinde brystet med søvn.
Hun bruger sut, men vil ikke have den før efter hun har fået brystet og tit falder hun i søvn uden. Enkelte gange er jeg lykkedes med at berolige hende uden bryst ved at tage op i sengen til mig dette selv om hun sover i en bedside crib fastgjort og åben mod min side af sengen. Jeg har lagt klude med lidt modermælk ned i sengen til hende uden den store effekt.
Om dagen sover hun formiddagslur i barnevognen, omkring 1-1,5 time og eftermiddagslur sker tit på mig hvor vi ligger sammen i ...
... sofaen. Den sene lur sover hun i barnevognen indenfor. Det er tit ikke mere end en halv time. Alt i alt sover hun omkring 13 timer.. men aldrig længere end max 2 timer af gangen.
Jeg kan ikke finde ud af om jeg bør sidde med hende om eftermiddagen og sove. Du har tidligere anbefalet at vi lægger os i sengen og sover, og det har vi også gjort, men det får hende ikke til at sove længere. Jeg er bekymret for at hun blev ikke får sovet nogle ordentligt lange lurer om BV dagen hvis jeg ikke sidder med hende og er samtidigt bange for at jeg blot vænner hende til at sove på mig hvilket så måske giver mig problemer med hendes konstante opvågninger om natten. Jeg er selv ved at have svært ved at falde i søvn nu fordi jeg stresser over at hun vækker mig hele tiden.
Skal jeg fortsætte med at gøre som jeg har gjort hidtil og håbe at det ændrer sig med hendes alder? Bør jeg blive ved med at lade hende sove på mig? Og hvad gør jeg med problemet med brystet om natten? Om dagen sover hun uden brystet..
Hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
6. marts 2025 | Transport og ferie | 3 mdr.
Kære Helen. Min mand og jeg venter vores første barn og vi er så heldige, at...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
Viden om børn:
Spinat
Når børn er 6 mdr gamle må de gerne begynde at få lidt spinat.
Du skal dog være opmærksom på, at spinat indeholder Nitrat, og det bør derfor ikke fylde mere end 1/10 af portionen eller alternativt kun gives med 14 dages mellemrum.
Læs mere i min bog Helens bog om børn og mad
Tun og børn
Har du børn mellem 0 og 14 år, er det vigtigt, at du serverer masser af forskellig fisk for dem – men nye beregninger viser, at børn under 3 år bør få andre typer fisk end tunbøffer og udskæringer fra andre store rovfisk samt dåsetun.
Problemet med tunbøffer og andre store rovfisk er, at selv ved indtag af en lille mængde, kan barnet få kviksølv i en mængde, der kan skade barnets udvikling.
Alle børn op til 14-års alderen bør styre uden om tunbøffer og andre...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...