Annonce

Annonce

Brev:

Afbrudt søvn - 6 mdr.


11. januar 2020

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Afbrudt søvn - 6 mdr.

Kære Helen.

Nu har min lille familie brug for lidt sparring igen. Vi har siden oktober haft natlige problemer med mange opvågninger, som egentlig kun synes at blive værre trods vores forsøg på at ændre det. Vores datter sover meget uroligt, har mange opvågninger og tager de fleste dage 30 minutter til 2 timer hvor hun er helt vågen om natten. Vi har i lang tid slået det hen med motorisk uro og satset på at tiden vil hjælpe, men nu kører vi på tredje måned med problemer og jeg er ved at være lidt slidt af søvnmangel og kan godt mærke at overskuddet til at håndtere hverdagen mangler engang i mellem. Vi har tidligere skrevet til dig om en ekstra 4. lur, datteren var begyndt at tage – den er væk. Så så langt så godt.

Vores dagsplan er i grove træk som følger

7:45 enten vågner jeg ved at min datter er vågnet, eller også vækker min alarm mig og jeg står op for at starte dagen. Min datter vågner af sig selv i løbet af maks 30 minutter, så hendes opvågningstidspunkt er mellem 7:45-8:15 og så vågner hun på en god og rar måde.

8:30 havregrød og noget frugt i hånden

Omkring 10-11 tager den 1. lur og sover 45 minutter til 1,5 time. Som regel 1,5 time

12 frokost og rugbrødsbjælker i hånden

Omkring 14 tager den 2. lur og sover som regel 1,5 time.

Omkring 17:30 tager 3. lur. Sover 30-45 minutter.

18:15 aftensmad og noget i hånden.

20:30-21: puttes til aften, har ofte fået bad inden. Der gives flaske på sengekanten, nynnes og hun falder selv i søvn i sin tremmeseng, der står op ved siden af min side.

24: flaske

4-6 måske en flaske igen, ellers klarer hun sig egentlig til morgen hvor hun så får lidt mælk efter morgenmad.

Hun får derudover flaske inden hver lur, ellers efter behov hvis vi har fx har været ude at svømme så kan hun godt efterspørge en hurtigere. Vi forsøger at holde lidt igen med mælk på tidspunkter, der ligger tæt på måltider. Hun er begyndt at skippe en lur nogle gange, og have længere vågenperioder (3 timer i stedet for 2) – så planen er lidt vejledende.

Problemet er at hun vågner omkring hver 45 minut eller hver 2. time. Vi har kun 5 gange siden oktober prøvet at hun har taget et større ryk end 3 timer. Det starter allerede som regel 45 ...


Annonce

... minutter efter hun er blevet puttet, selv om hun er faldet roligt i søvn i egen seng og uden sut. Vi forsøger i udgangspunktet at holde hende i sengen og kan nogle gange få hende videre med stillingsskift. Men ofte kommer hun op fordi hun græder rigtig meget og vågner helt op. Og tit hvis jeg kan få hende videre i sengen, så holder det måske i 10 minutter og derfor kan jeg nogle gange være vågen i mange timer hvor jeg bruger en stor del af tiden på at få hende om på siden, holde hende lidt der, kærtegne og nynne. Ofte tænker jeg at det har virket, hvor hun så hurtigt ruller om til den anden side og skriger ulykkeligt. Dette forsætter indtil morgen, hvor hun som regel kan sove lidt mere fast 2 timer uden hjælp. Derudover har hun fået for vane at have en vågenperiode om natten, og virker egentlig ret tilfreds indtil hun opdager at mor og far ikke gider lege klokken 2 om natten

Hun kommer næsten hver nat over til os, hvilket ikke er en god løsning da hun får bevæget sig helt over til mig og jeg derfor ikke sover godt. Vores egen sundhedsplejerske har anbefalet brugen af sut, for at jeg måske ikke vågnede helt op inden jeg fik puttede hende igen og at vi så bare måtte vente på at hun selv kan putte den i munden igen. Jeg er ikke helt tilfreds med den løsning og tror ikke på den, og min mand og jeg er uenige om hvad vi skal gøre. Vores spørgsmål er som følger

1. Når vi bruger sut eller tager hende op, så lærer vi hende jo ikke selv at komme videre. Men vores erfaring er at det er tæt på umuligt at få hende videre uden at hun græder i over en time og spræller og spænder i hele kroppen. Det synes jeg ikke er fedt, men er det bare noget vi må leve med indtil hun har lært det?

2. Jeg ved ikke om jeg synes hun sover meget om natten, men det bliver jo aldrig til sammenhængene søvn for hende også. Kan der være noget med hendes sovetider, der spænder ben? Hun havde dog også mønstret da hun gik senere i seng.

3. Min mand har læst om en tyngdedyne og synes det kunne være værd at prøve. Hvad er din mening om det?

Hun skal desuden undersøges ved ørelæge om en uges tid, men vi har egentlig nogle gode dage så jeg er ikke sikker på om hun har væske i ørene igen.

Vi ser frem til dit svar :)

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Luksusbørnetøj til dit barn

Når først der kommer små størrelser ind i vores liv, er der slet ikke grænser for, hvor meget vi har lyst til at forkæle dem. Et af de steder, hvor der er rigeligt plads til forkælelse, er med børnetøj.

Når din baby, nevø, niece eller dit barnebarn er helt nyfødt, får du lyst til at ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

31. marts 2020 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Er begyndt at vågne igen hver 2. time

Hej Helen Nu skriver jeg igen, og igen om søvn :) Min datter, som bliver...

Læs hele brevet og Helens svar


30. marts 2020 | Sovevaner | 6 mdr.

Rytme, søvn og mad - 6 mdr.

Hej Helen Vi har haft lidt skiftende rytmer siden jeg skrev sidst, men som...

Læs hele brevet og Helens svar


27. marts 2020 | Udvikling | 5 mdr.

Pludrer ikke og griner ikke med lyd

Hej Helen Jeg har de sidste par dage fået en stigende bekymring vedr. min...

Læs hele brevet og Helens svar


27. marts 2020 | Sovevaner | 5 mdr.

Forstyrret søvn

Hej Helen Hjælp! Jeg har en dejlig og glad baby på 5 måneder. Han trives,...

Læs hele brevet og Helens svar


24. marts 2020 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Problemer med skemad og mange opvågninger

Kære Helen Jeg har tidligere haft skrevet til dig, og har nu brug igen brug...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Amning

Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn ammes sålænge som muligt. Helst fuldt ud til de er 6 måneder gamle og delvist frem til 12 måneders alderen eller længere, hvis mor og barn ønsker det.

Brystmælk er nøje afstemt til barnets forskellige behov og modermælk indeholder vigtige antistoffer, som beskytter det lille barn mod infektioner. Det tager tid at etablere en amning, for de fleste tager det ca. tre uger, men der kan gå op til 6 uger før mælkemængden har afstemt sig efter barnets...

Læs mere i Babylex

Barnløshed

De fleste par har en naturlig forventning om blive forældre på et tidspunkt. Men for nogle sker det dog ikke bare af sig selv.

Hvis man som par forsøger at blive gravide gennem et år, uden at de lykkes, så betragtes det som ufrivilligt barnløshed. Statistikken siger, at ca 80 % vil bliv gravide i løbet af et år.

Årsagerne til at man ikke bliver gravid kan være rigtig mange og det tager tid at finde frem til den rigtige behandling for det enkelte par. Derudover er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: BOBBY bogserien

Værdi kr. 1492,50

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Selvom jeg kun har sendt dig to spørgsmål, så kan jeg allerede mærke glæden og roen ved at jeg kan skrive til dig.

Tusind tak!
Hilsen mor til dreng på 7 måneder


Annonce