Annonce

Annonce

Brev:

Baby på 3 måneder er pludselig svær at lægge


7. januar 2020

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Baby på 3 måneder er pludselig svær at lægge

Kære Helen.

Tak for din brevkasse. Jeg har fulgt lidt med på sidelinjen og er nu selv løbet ind i behovet for at sende et spørgsmål.

Vi fik en dejlig datter i midten af september. Fødslen var hård og oplevelsen var voldsom. Forløbet endte også med akut kejsersnit. Om det var grunden til at amningen aldrig rigtig fungerede ved vi ikke, men det hjalp naturligvis ikke. Hendes første 12 levedage bød derfor på timelange skrigeri, indtil vi blev henvist til børnemodtagelsen og det viste sig, at jeg producerede alt, alt for lidt mælk og det stakkels lille liv skreg af sult. Hun blev derefter et flaskebarn.

Hun tabte sig i starten og derfor var vi meget fokuserede på de mængder hun spiste og at der max måtte gå tre timer mellem måltider. Hun har efterfølgende spist godt, men oplevede som mange flaskebørn problemer med maven. Hun får laktulose og da hun var omkring 2 måneder begyndte det at gå bedre og bedre med maven og vi oplever nu ikke de store problemer med maden. Hun tager fint på og vokser med hast i længden. Derudover er hun en nysgerrig og smilende pige, som udvikler sig og som pludrer, putter alt i munden og generelt er en charmetrold.

Vi synes selv det var en hård start som nybagte forældre med mange lægebesøg og det tog derfor lidt tid for os at lære hende rigtigt at kende. Vi synes nu vi er blevet bedre og bedre til at læse hendes tegn, herunder også hendes søvntegn. Men de sidste 10 dage er hun blevet sværere og sværere at lægge og hun sover mere og mere uroligt. Vores dag ser ca. således ud:

Vågner: 5.30-6-7.
Det varierer om hun er sulten når hun vågner. Nogle gange går der 4-5 timer efter nattens sidste flaske, men som regel er hun sulten tre timer efter. Hun er vågen en time til halvanden, hvor vi leger og snakker og så bliver hun træt (gaber, gnider øjne, irritabel).

Lur kl. ca 7.30-8. Her sover hun ca 20-30 min. Hun sover i stuen på sin babynest.
Vi leger derefter igen frem til den næste flaske, som ret præcist er tre timer efter morgenflasken, så leger vi lidt igen. Herefter viser hun træthedstegn igen.
Lur ca kl. 9-10. Her sover hun som regel ca. 45 min. Vi lægger hende ...


Annonce

... indendørs, som regel i soveværelset.

Hun vågner derefter, hvor vi igen pludrer og leger og laver forskellige øvelser. Som regel viser hun også træthedstegn her og vil gerne sove en små 20 min. Så hygger vi igen frem til middagsflasken kl ca. 11-12-13. Hun puttes derefter i barnevognen og vi triller en lille tur. Hun sover som regel 2-3 timer i vognen, men det er blevet mere uroligt på det sidste og man skal ud og skubbe til vognen 3-4 gange, hvor hun førhen, sov uden problemer. Når hun kommer op spiser hun igen en flaske og viser efter ca en time allerede træthedstegn igen. Hun tager en powernap på ca 20 min og resten af aftenen går med en flaske og en lille lur igen ved 17.30 tiden.

Kl 19 virker hun træt. Hun er hys/irritabel og søger sin klud. Vi tilbyder hende alrid en flaske inden vi putter til natten omkring kl. 19, men hvor det førhen tog 10 min at putte, tager det nu ca en time. Vi vugger hende i armene, synger lidt og når hun er faldet til ro med lukkede øjne og rolig vejrtrækning, så lægger vi hende i sin seng. Nogle gange sover hun 10 min for så at vågne og være meget urolig og hvis vi ikke tager hende op, så ender det med gråd.

Vi kan så den næste time til halvanden gentage processen. Når hun først sover, kan hun godt sove i 4 timer, men er så på det sidste begyndt at vågne og være lysvågen. Hun vil ikke altid spise, men blot være oppe. Vi har forsøgt at putte hende igen, det tager så endnu en time. Vi har også taget hende med op, hvor hun blot ligger og er vågen og så kan vi putte hende igen ved 23-24 tiden. Hun vågner som regel ved 1 tiden og er sulten og så er det ret præcist hver tredje time. Hun sover mere og mere uroligt som natten skrider frem og ved 4.30 tiden tager jeg hende over til mig, hvor hun sover frem til hun er helt vågen.

Jeg ved, at det vil være godt med tre lure, men mit spørgsmål er hvordan vi rent praktisk sier de små lure fra? Holder vi hende simpelthen vågen, selvom hun virker træt og hys?

Beklager det lange og rodede brev, men vi føler nok også lidt at vores hverdag er lidt rodet og uoverskuelig for tiden og vi savner at få søvnen til at fungere igen.

Tina

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Raske børn i alderen 12-23 måneder søges

Odense Universitetshospital, Aarhus Universitetshospital og Hvidovre Hospital søger forældre med børn i alderen 12-23 måneder til et nyt vaccineforsøg

Raske børn søges til forsøg med meningitisvaccine

Hvad er meningokok meningitis?
Meningokok meningitis kaldes ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

26. januar 2020 | Sovevaner | 4 mdr.

Lære at sove selv - 4 mdr.

Hej Helen. Tak for dine svar og tak for hurtigt svar! Som opfølgning til...

Læs hele brevet og Helens svar


25. januar 2020 | Sovevaner | 4 mdr.

Kæmper stadig med søvn både dag og nat

Hej Helen. Tak for dine svar tidligere. Jeg har lige lidt flere...

Læs hele brevet og Helens svar


25. januar 2020 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Gider ikke skemad efter opstart

Hej Helen Vores datter er 4,5 måneder og vi startede op på skemad for 2-3...

Læs hele brevet og Helens svar


25. januar 2020 | Amning | 4 mdr.

Antal amninger

Hej Helen Jeg har et spørgsmål vedr. amning. De sidste 3 ugers tid er min...

Læs hele brevet og Helens svar


12. januar 2020 | Sovevaner | 3 mdr.

Ulykkelig ved at sove og falde i søvn

Hej Helen Jeg er mor til M. på lidt over 3 mdr. Jeg skriver fordi vi har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sushi til børn

Børn må gerne få sushi - men der er nogle ting du skal overveje:

- Fisken der bruges skal have været frosset ned til - 20 grader i mindst 24 timer. Der kan forekomme parasitter i fisk og disse dræbes ved frysning.

- Sushien skal fremstilles under hygiejniske forhold. Den bør spises samme dag som den er lavet og køber du den færdigpakket skal du være opmærksom på korrekt opbevaringstemperatur og holdbarhedsdato.

- Børn under 3 år må højst spise 25...

Læs mere i Babylex

Ruskevold

Nogle gange sker det, at man i overskrifter kan læse om børn, der er blevet rusket af deres forældre. Men lige meget, hvor meget eller hvor længe et barn græder eller skriger, så må man aldrig slå eller ruske sit barn.

Et spædbarn der ruskes kan få blødninger i hjernen, som kan medføre hjerneskade eller død.

Kommer du i en situation, hvor du kan mærke at du ikke kan klare barnets gråd og hvor du kan risikere at gøre dit barn ondt, så læg barnet i seng, lift eller...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tusind tak for dine mange professionelle og anvendelige svar. De har været os til rigtig stor gavn og hjulpet til at stå på egne ben.

Tak for denne brevkasse, som er fantastisk

Hilsen Theas mor og far


Annonce