Annonce

Annonce

Brev:

26 mdr. - Vågen i mange timer om natten


26. november 2019

Kategori:
Alder:
2 år, 2 mdr.

26 mdr. - Vågen i mange timer om natten

Kære Helen

Tak for en lærerig brevkasse! ☺

Jeg skriver til dig, da vi alle tre herhjemme ikke sover, som følge af en søn der altid har sovet dårligt. Og nu kan vi snart ikke holde til det mere.

S. på 26 måneder er en glad dreng fyldt med energi. Han er dog også ret stædig, og vil gerne det hele selv. For halvanden måned siden kom han på eget værelse efter at have sovet i tremmeseng der stødte op til vores seng. Overgangen hertil var uden de store problemer. Hans værelse støder op til vores.

Alle dage - lige siden han var helt lille - har vi kæmpet med lange opvågninger om natten. De varer min. 2 timer og maks. 4,5 time - midt om natten. Disse lange opvågninger har fundet sted 3 gange den seneste uge. I gennemsnit er det 1 gang om ugen det sker, og i gode perioder 1 gang hver anden uge.

Han vågner 1-3 gange hver nat, bare for at få en sut og en sjælden gang noget vand. Ofte ligger han sig til at sove igen, men sover han ikke igen inden for 2 minutter, er det fordi han har tænkt sig at være vågen i minimum 2 timer.

Lidt kort info:

- Der burde ikke være noget der forstyrrer eller vækker ham.
- Vi undgår at røre og tale til ham, når vi kommer ind (dog lægger vi ham kærligt ned, hvis han sidder op eller er stået ud af sengen).
- Hvis vi ikke kommer ind, begynder han at græde og så vågner han først.
- Vi oplever ikke problemer med night terror.
- Han spiser godt om dagen og også ret meget til aftensmad.
- Vi har løbende tjekket hans ører og fulgt op på om der stadig er lidt refluks (som han havde som spæd). Det ser ikke ud til at være problemet.
- ...


Annonce

... Han er på alle måder en sund, rask og stærk dreng, der sjældent er syg.

Når S. er vågen de mange timer om natten, prøver han i alle timerne på at sove videre. Han vender og drejer sig, snakker ikke (måske lige et ”mor” eller ”far” men ellers ikke), og han virker træt og ved godt han skal sove videre.

Vi tilbyder heller ikke noget spændende – dog søger han min nærhed, når jeg har natten – han vil holde i hånd, ned og ligge ved mig på gulvet, og han bliver meget ked af det og går ud af sengen, hvis jeg forsøger at gå ud af værelset. Far har lidt nemmere ved at tage nætterne, fordi S. ikke forventer samme nærhed her. Men far har fået store søvnproblemer som følge af disse nætter, og sover derfor ikke selv særligt meget – hvis overhovedet. Derfor er det primært mig, der tager nætterne.

De nætter, hvor S. ikke er vågen i 2-4,5 timer, sover han typisk fra kl. 20-04, hvilket heller ikke er meget, og så er han træt hele formiddagen.

Om dagen sover han oftest 1,5-2 timer (lidt mere efter en vågen nat), og han er rimelig nem at putte om aftenen (tager mellem 20-60 minutter), hvorfor den oftest bliver 19.30-20 før han sover. Vi sidder ved ham indtil han sover.

Vi er temmelig frustrerede og frygter for han indlæringsevne på sigt. Samtidig har far enorme søvnproblemer og jeg har begyndende søvnproblemer som følge af, at jeg er i ”alarmberedskab” det meste af natten grundet S..

Vi føler vi har prøvet alt – alle alternative behandlingsmetoder og alle mulige tiltag for at få ham til at sove videre om natten.

Vi håber inderligt, at du kan hjælpe os!

Mange hilsner
Laura.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

6. december 2019 | Sovevaner | 2 år

Indsovningsvanskeligheder hos 2-årig

Kære Helen Jeg skriver fordi vores putninger med vores snart 2-årige dreng...

Læs hele brevet og Helens svar


2. december 2019 | Diverse | 2 år, 1 mdr.

Begyndt at savle igen

Hej Helen Min søn, der lige er fyldt 2 år for en måned siden, er inden for...

Læs hele brevet og Helens svar


21. november 2019 | Diverse | 2 år, 6 mdr.

Ulykkelig ved aflevering i vuggestue og mediepåvirkning

Kære Helen, Min dreng (2,5 år) har aldrig været glad for at blive afleveret...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2019 | Opdragelse | 2 år, 4 mdr.

Vores datter er i den grad blevet to år

Hej Helen. Vores datter har altid været en meget sød pige der har gjort hvad...

Læs hele brevet og Helens svar


14. november 2019 | Sovevaner | 2 år, 4 mdr.

Voldsomme flip om natten

Kære Helen Tak for en god brevkasse, som har været en super støtte gennem de...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Stamceller

Vores krop er bygget op af celler og Stamceller er oprindelige celler, hvorfra kroppens andre celler udvikler sig. Stamceller findes i det tidlige fosteranlæg, i navlestrengsblod hos nyfødte og i knoglemarven. Man kan sige at stamceller er en umoden celle, der i princippet kan udvikle sig til en hvilken som helst celle i kroppen.

Der forskes i at kunne udnytte stamceller fra fostre, da fosterstamceller kan være et vigtigt led i at helbrede mange forskellige sygdomme.

Læs mere i Babylex

Snore i børnetøj

Der kan være snore i dit barns tøj - snore kan sidde i hætter og kraver, i handsker osv. og det kan være farligt. Lange snore bør undgås, de kan hænge fast i rutschebanen og klatrestativet på legepladsen, - og i værste fald kan børn blive kvalt ved det.

Se derfor dit barns tøj igennem og er der snore, så kan det være en god idé at afkorte snoren mest muligt. Det vil også være en god idé ikke at binde knuder eller sætte andet på snoren, som kan sætte sig fast i legeredskaber,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Så er jeg tilbage i klubben igen, for nu er barn nummer to kommet til, og med ham nye udfordringer, for ingen børn er jo ens ;-) Og jeg trænger til lidt professionel hjælp fra en sundhedsplejerske, der ikke er bange for at have en mening.

Hilsen mor til to drenge


Annonce