Annonce

Annonce

Brev:

26 mdr. - Vågen i mange timer om natten


26. november 2019

Kategori:
Alder:
2 år, 2 mdr.

26 mdr. - Vågen i mange timer om natten

Kære Helen

Tak for en lærerig brevkasse! ☺

Jeg skriver til dig, da vi alle tre herhjemme ikke sover, som følge af en søn der altid har sovet dårligt. Og nu kan vi snart ikke holde til det mere.

S. på 26 måneder er en glad dreng fyldt med energi. Han er dog også ret stædig, og vil gerne det hele selv. For halvanden måned siden kom han på eget værelse efter at have sovet i tremmeseng der stødte op til vores seng. Overgangen hertil var uden de store problemer. Hans værelse støder op til vores.

Alle dage - lige siden han var helt lille - har vi kæmpet med lange opvågninger om natten. De varer min. 2 timer og maks. 4,5 time - midt om natten. Disse lange opvågninger har fundet sted 3 gange den seneste uge. I gennemsnit er det 1 gang om ugen det sker, og i gode perioder 1 gang hver anden uge.

Han vågner 1-3 gange hver nat, bare for at få en sut og en sjælden gang noget vand. Ofte ligger han sig til at sove igen, men sover han ikke igen inden for 2 minutter, er det fordi han har tænkt sig at være vågen i minimum 2 timer.

Lidt kort info:

- Der burde ikke være noget der forstyrrer eller vækker ham.
- Vi undgår at røre og tale til ham, når vi kommer ind (dog lægger vi ham kærligt ned, hvis han sidder op eller er stået ud af sengen).
- Hvis vi ikke kommer ind, begynder han at græde og så vågner han først.
- Vi oplever ikke problemer med night terror.
- Han spiser godt om dagen og også ret meget til aftensmad.
- Vi har løbende tjekket hans ører og fulgt op på om der stadig er lidt refluks (som han havde som spæd). Det ser ikke ud til at være problemet.
- ...


Annonce

... Han er på alle måder en sund, rask og stærk dreng, der sjældent er syg.

Når S. er vågen de mange timer om natten, prøver han i alle timerne på at sove videre. Han vender og drejer sig, snakker ikke (måske lige et ”mor” eller ”far” men ellers ikke), og han virker træt og ved godt han skal sove videre.

Vi tilbyder heller ikke noget spændende – dog søger han min nærhed, når jeg har natten – han vil holde i hånd, ned og ligge ved mig på gulvet, og han bliver meget ked af det og går ud af sengen, hvis jeg forsøger at gå ud af værelset. Far har lidt nemmere ved at tage nætterne, fordi S. ikke forventer samme nærhed her. Men far har fået store søvnproblemer som følge af disse nætter, og sover derfor ikke selv særligt meget – hvis overhovedet. Derfor er det primært mig, der tager nætterne.

De nætter, hvor S. ikke er vågen i 2-4,5 timer, sover han typisk fra kl. 20-04, hvilket heller ikke er meget, og så er han træt hele formiddagen.

Om dagen sover han oftest 1,5-2 timer (lidt mere efter en vågen nat), og han er rimelig nem at putte om aftenen (tager mellem 20-60 minutter), hvorfor den oftest bliver 19.30-20 før han sover. Vi sidder ved ham indtil han sover.

Vi er temmelig frustrerede og frygter for han indlæringsevne på sigt. Samtidig har far enorme søvnproblemer og jeg har begyndende søvnproblemer som følge af, at jeg er i ”alarmberedskab” det meste af natten grundet S..

Vi føler vi har prøvet alt – alle alternative behandlingsmetoder og alle mulige tiltag for at få ham til at sove videre om natten.

Vi håber inderligt, at du kan hjælpe os!

Mange hilsner
Laura.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

1. august 2020 | Sovevaner | 22 mdr.

22 måneder og vågner ulykkelig om natten

Hej Helen, Tak for din hjælp og gode råd - vi er kommet lidt nærmere end...

Læs hele brevet og Helens svar


23. juli 2020 | Sovevaner | 22 mdr.

Sove i egen seng - 22 mdr.

Hej Helen, Tak for dig! ☺️ Vi er førstegangsforældre og...

Læs hele brevet og Helens svar


18. juli 2020 | Diverse | 23 mdr.

Svigter min 2 årige dreng ved indlæggelse

Kære Helen Tak for en rigtig god brevkasse. Jeg er mor til en...

Læs hele brevet og Helens svar


18. juli 2020 | Sovevaner | 2 år, 3 mdr.

Søvnproblemer for ny storebror

Hej Helen Vi er to (allerede) meget trætte og desperate forældre, som søger...

Læs hele brevet og Helens svar


10. juli 2020 | Sovevaner | 2 år, 3 mdr.

Puttetidspunkt for 2årig

Kære Helen Jeg skriver til dig med et kort spørgsmål om puttetidspunkt for...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Drikkevarer

Små børn bør drikke mælk og vand. De lidt større børn kan tilbydes lidt fortyndet saft og juice, men det er i begrænset mængde, da det indeholder sukker.

Børn over 1 år bør ikke få mere end ½ liter mælkeprodukt dagligt.

Sodavand bør ikke gives til børn under 3 år.

Læs mere i Babylex

Honning

Honning frarådes til børn under 1 år. Honning indeholder bakteriesporer og kan være infektionskilden vd spædbarnsbotulisme.

Botulisme er en sjælden sygdom, som skyldes et toksin (en forgiftning) dannet af den en sporedannende bakterie Clostridium Botulinum. Sporerne findes i omgivelserne, de er hårdføre og kan tåle kogning i flere timer.

Voksne og større børn bliver kun syge hvis de spiser mad med toksin, hvor sporerne er inaktive og uden betydning. Hos spædbørn...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Ja, så sætter jeg mig endelig ned og skriver et brev til dig :o)

Jeg har fulgt med i din fantastiske brevkasse fra før min datter, på snart 11 mdr, blev født og har tit kunne bruge et råd på vejen af dig, men det er som sagt først nu, at jeg får sat mig ned og skriver selv. Købte endda også din bog, selvom den (desværre) først udkom da min datter vist var ved at være en 4-5 måneder ;o) Ja, jeg betegner mig faktisk som lidt af en fan, he-he ;o)

Mange hilsner (og ja, jeg har altså også lyst til at give et knus) fra "Mor"


Annonce