Annonce

Annonce

Brev:

Slår sig selv og går i flitsbue


12. november 2019

Kategori:
Alder:
1 mdr.

Slår sig selv og går i flitsbue

Hej Helen

Tak for dine brugbare svar ang. min søns manglende søvn og modvilje mod svøb.

Dette spørgsmål er lidt i samme boldgade. Som nævnt tidligere bliver min søn meget ulykkelig, når vi forsøger at svøbe ham, og vi har fulgt dine råd med amning og skiftning først, uden effekt. Vi har desuden fået ham tjekket af en fysioterapeut/Osteopat, der har udelukket, at der er nogen vrid, eller problemer i øvrigt. Hun nævnte dog, han har et lidt kort tungebånd, men hun mente ikke, det var grelt nok til at skulle behandles. Men tilbage til svøbet: han bliver stadig ulykkelig og får kæmpet sig ud af det. Det var ikke det store problem før, men det er det nu.

Det skyldes, at vores dreng indenfor den sidste uges tid har fået nogle meget voldsomme bevægelsesmønstre - især når han er træt. Han sparker og går i flitsbue, og kradser/slår sig selv i hovedet. Han gør det også halvt i søvne, og vækker derfor sig selv. Det har bla. gjort, at han igår sammenlagt sov 9-10 timer, hvilket gør mig helt ulykkelig, for jeg er så bange for, han ikke får nok søvn. Generelt er han svær at få til at sove mere end 13 timer i døgnet, lige meget hvor meget vi kæmper.

Hvorfor har hans bevægelsesmønster ændret sig? Er det normalt, at børn på hans alder (5 uger) spjætter/kæmper så meget og har så meget motorisk uro?

Han er stadig utrolig ulykkelig det meste af dagen, og vi har maks to perioder af ...


Annonce

... 10-20 minutter, hvor han er vågen og glad - udover når han spiser. Er det normalt?

Jeg er meget påvirket af, at han er så ked af det. Jeg er så bange for, om hans manglende søvn i de første par uger har gjort skade, da jeg først lige er begyndt at holde nøjagtigt regnskab med hans søvn, hvor jeg før bare lagde ham, når han virkede træt. Og nu kan jeg jo så se, at han ikke sover i nærheden af de 16 timer, som anbefales til børn på hans alder. Vi har overvejet, om han også har noget med maven, men han kan godt trøstes, hvis vi tager ham op og går rundt med ham, men så snart vi sidder stille, eller lægger ham fra os, begynder han igen at græde.

Beklager, hvis det virker som om mit brev stikker i forskellige retninger. I virkeligheden gælder det stadig primært den manglende søvn, og jeg leder nok bare efter et svar på, om det, vi oplever, er normalt. Altså at han vækker sig selv med sine hænder, ikke vil svøbes, sover så lidt... Vi har overvejet, om man kan give ham en lidt for stor langærmet body på, og så lade hans arme blive inden i den, men jeg synes, det virker meget "spændetrøje"-agtigt.

Håber du kan hjælpe med enten at give os ro i sindet eller et råd til, hvad vi kan gøre for at hjælpe ham til at sove mere - for jeg tror, det vil afhjælpe en del af de andre problemer, hvis han ikke bliver så overtræt. Men altså svøb virker simpelthen ikke for os.

Venlig hilsen
Louise.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Norly & Friends skaber søvndyssende, sød musik

De fleste forældre kan nikke genkendende til, at sengetid kan føles som alt andet end en hyggelig stund mellem barn og forældre, og snarere som en frustrerende kamp, der ingen ende vil tage. Hos Norly & Friends tror vi på, at det trygge putteritual og musik kan gøre en kæmpe forskel, og derfor har ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

31. december 2019 | Graviditet | 0 mdr.

Forkølelse, graviditet og foster

Hej Helen. Glædelig Jul og Godt Nytår. Der har været pres på rent...

Læs hele brevet og Helens svar


23. december 2019 | Graviditet | 0 mdr.

Fostervandprøve

Hej Helen Jeg er gravid i 13. uge, og da jeg fortsat arbejder i Kina har jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


20. december 2019 | Graviditet | 0 mdr.

Flyture og stråling under graviditet

Kaere Helen Jeg har et spoersmaal ang. den straaling man udsaettes for under...

Læs hele brevet og Helens svar


18. december 2019 | Sovevaner | 2 mdr.

Søvn rutiner - 2 mdr.

Hej Helen Min kæreste og jeg har fået vores første barn den 1. Oktober. En...

Læs hele brevet og Helens svar


12. december 2019 | Sovevaner | 2 mdr.

Kan ikke sove uden kropskontakt

Kære Helen Tak for din hjælp tidligere ang. vores søns søvn og...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Forkælelse

Små børn kan kun fortælle dig at de har brug for din hjælp ved at græde. Et lille barn kan ikke på anden måde verbalisere at det har brug for at blive taget op, skiftet, få mad, blive pludret med osv.

Derfor skal du altid reagere, når det lille barn græder. Det er en skrøne at børn udvikler deres lunger, ved at få lov til at græde. Og det er heller ikke korrekt at man forkæler et barn ved at reagere på det gråd.

Små børn kan ikke forkæles. Og den spontane lyst du...

Læs mere i Babylex

Barnevogn

Når I skal købe en barnevogn er det vigtigt at I gør jer klart, hvad vognen hovedsageligt skal bruges til.

Skal den mest stå på altanen, eller skal den bruges til at gå lange ture med. Skal den kunne bæres op og ned ad trapper? Og skal den kunne være i bilens bagagerum?

Det er også vigtigt at tænke på årstiden. Både sommer, men især om vinteren, er det vigtigt at både kassen og kalechen er vandtæt. Om vinteren er det vigtigt, at både sider og bund er godt...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Min mand og jeg har så ofte talt om, at vi burde skrive til dig og fortælle, hvor fantastisk din brevkasse er.
Vi har aldrig selv skrevet til dig, men har fundet svar på så mange spørgsmål via dine svar til andre i lignende situationer.

Jeg beundrer dine evne til at formidle, og jeg elsker din tilgang til børn og forældre og alle de ting man sammen kommer igennem!
Dine svar stemmer så utrolig fint overens med præcis den måde, vi forsøger at være forældre på. Som førstegangs-forældre betyder det helt utrolig meget, at finde opbakning et sted man har tillid til og kan identificere sig med. Og det kan vi hos dig!

Det er så rart at have dine ord med i bagagen, hvis noget er svært eller andre synes, vi f.eks. burde skælde ud, når vores søn et par gange har haft det, du beskriver som fortvivlelses-anfald - er det så rart at kunne sige, at vi ikke er de eneste, der mener, det skal tackles helt anderledes.

Så kære Helen, tusind tak for dine altid inspirerende og varme svar - Tak for dig! Det er fantastisk at kunne søge råd og vejledning på alle tider af døgnet i din brevkasse!

De varmeste hilsner med ønsket om en rigtig god dag - uden tvivl også fra min mand.

Familien S


Annonce