Annonce

Annonce

Brev:

Slår sig selv og går i flitsbue


12. november 2019

Kategori:
Alder:
1 mdr.

Slår sig selv og går i flitsbue

Hej Helen

Tak for dine brugbare svar ang. min søns manglende søvn og modvilje mod svøb.

Dette spørgsmål er lidt i samme boldgade. Som nævnt tidligere bliver min søn meget ulykkelig, når vi forsøger at svøbe ham, og vi har fulgt dine råd med amning og skiftning først, uden effekt. Vi har desuden fået ham tjekket af en fysioterapeut/Osteopat, der har udelukket, at der er nogen vrid, eller problemer i øvrigt. Hun nævnte dog, han har et lidt kort tungebånd, men hun mente ikke, det var grelt nok til at skulle behandles. Men tilbage til svøbet: han bliver stadig ulykkelig og får kæmpet sig ud af det. Det var ikke det store problem før, men det er det nu.

Det skyldes, at vores dreng indenfor den sidste uges tid har fået nogle meget voldsomme bevægelsesmønstre - især når han er træt. Han sparker og går i flitsbue, og kradser/slår sig selv i hovedet. Han gør det også halvt i søvne, og vækker derfor sig selv. Det har bla. gjort, at han igår sammenlagt sov 9-10 timer, hvilket gør mig helt ulykkelig, for jeg er så bange for, han ikke får nok søvn. Generelt er han svær at få til at sove mere end 13 timer i døgnet, lige meget hvor meget vi kæmper.

Hvorfor har hans bevægelsesmønster ændret sig? Er det normalt, at børn på hans alder (5 uger) spjætter/kæmper så meget og har så meget motorisk uro?

Han er stadig utrolig ulykkelig det meste af dagen, og vi har maks to perioder af ...


Annonce

... 10-20 minutter, hvor han er vågen og glad - udover når han spiser. Er det normalt?

Jeg er meget påvirket af, at han er så ked af det. Jeg er så bange for, om hans manglende søvn i de første par uger har gjort skade, da jeg først lige er begyndt at holde nøjagtigt regnskab med hans søvn, hvor jeg før bare lagde ham, når han virkede træt. Og nu kan jeg jo så se, at han ikke sover i nærheden af de 16 timer, som anbefales til børn på hans alder. Vi har overvejet, om han også har noget med maven, men han kan godt trøstes, hvis vi tager ham op og går rundt med ham, men så snart vi sidder stille, eller lægger ham fra os, begynder han igen at græde.

Beklager, hvis det virker som om mit brev stikker i forskellige retninger. I virkeligheden gælder det stadig primært den manglende søvn, og jeg leder nok bare efter et svar på, om det, vi oplever, er normalt. Altså at han vækker sig selv med sine hænder, ikke vil svøbes, sover så lidt... Vi har overvejet, om man kan give ham en lidt for stor langærmet body på, og så lade hans arme blive inden i den, men jeg synes, det virker meget "spændetrøje"-agtigt.

Håber du kan hjælpe med enten at give os ro i sindet eller et råd til, hvad vi kan gøre for at hjælpe ham til at sove mere - for jeg tror, det vil afhjælpe en del af de andre problemer, hvis han ikke bliver så overtræt. Men altså svøb virker simpelthen ikke for os.

Venlig hilsen
Louise.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

8. april 2020 | Amning | 1 mdr.

5 uger - amning, søvn og gråd

Kære Helen, Det gik ikke lang tid før et nyt spørgsmål dukket op. Og det kan...

Læs hele brevet og Helens svar


7. april 2020 | Amning | 2 mdr.

Refluks og ammebrik

Hej Helen Tak for dit svar, jeg beholder ammebrikkerne lidt endnu. Håbet er...

Læs hele brevet og Helens svar


1. april 2020 | Amning | 1 mdr.

Udfordringer med amning

Kære Helen, Som nævnt sender jeg lige et brev mere, denne gang er det...

Læs hele brevet og Helens svar


1. april 2020 | Sovevaner | 1 mdr.

Udfordringer med søvn - 1 mdr.

Kære Helen, Tusind tak for super brevkasse! Jeg har læst med den sidste...

Læs hele brevet og Helens svar


29. marts 2020 | Amning | 1 mdr.

Amning og suttebrik

Hej Helen. Jeg har en skøn datter på 5 uger. Hun følger vægtkurven, sover...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fiskeolie og børn

Fiskeolie eller det der også hedder Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk. De er livsnødvendige for os mennesker, både for børn der skal vokse og udvikle sig og for ældre der skal "vedligeholdes". Derfor skal der være omega-3 fedtsyrer tilstede i vores kost.

Fødevarestyrelsen anbefaler, at du selv spiser og også giver dit barn fisk 2 gange om ugen som hovedmåltid. Derudover næsten hver dag som pålæg til frokost.

Det er vigtigt at variere...

Læs mere i Babylex

Sko

Det er vigtigt at barnets muskulatur i fødderne får mulighed for at udvikle sig rigtigt. Dette gøres bedst, hvis barnet får lov til at gå så meget som muligt på bare fødder.

Som hovedregel har børn ikke brug for sko, før de begynder at rejse sig og gå rundt. Når barnet skal have sin første sko, er det vigtigt at skoen er blød og passer til barnets fod. Der bør være en fast hælkappe og skoen bør ikke være så stor, at barnet risikerer at glide frem i den. Hvis foden glider, er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: BOBBY bogserien

Værdi kr. 1492,50

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for alt din støtte og hjælp indtil nu. Igennem dig har jeg lært at have tillid til mine beslutninger og oser ud af tryghedsposen til min dreng og dette med god samvittighed!!!

Ingen tvivl om at du altid skal være min sundhedsplejerske :-)

Kærlig hilsen
P, mor til dreng på 15 måneder.


Annonce