Annonce

Annonce

Brev:

Søvnkludder


4. november 2019

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Søvnkludder

Kære Helen,

Siden jeg skrev til dig sidst er situationen med vores datter blevet markant bedre. Hun er for det meste en glad lille pige nu. En stor lettelse!

Der er dog lidt kludder med hendes søvn. Først og fremmest så sover hun enormt uroligt i tiden. Hun vågner og græder. Ikke hysterisk, men vi må ind i mellem op og gå med hende. Ellers er det noget med at give hende sutten osv. Vi er pt. ved at stoppe natamning, men det er ikke derfor hun sover uroligt. Det gjorde hun også inden og amningen hjalp ikke til sidst, så nu skulle det være.

Hun går som regel i seng mellem 19-20, men vågner så i hovedreglen mellem 5-6. Derefter er hun klar til at sove igen omkring kl. 7-8 stykker, hvilket giver hende en meget tidlig formiddagslur. Det betyder også, at hendes eftermiddagslur ofte er tidligt overstået og hun vil ikke sove mere end 2 lure i barnevognen pr. dag. Det lyder måske mærkeligt, men det er så godt som umuligt at få hende til, selvom vi gør som vi plejer til andre ...


Annonce

... lure. Vi har lidt affundet os med det, og ind i mellem ender det bare med at vi går en tur med hende i bæreselen eftermiddag eller aften, så hun får sovet lidt, så aftnerne ikke bliver for vrøvlede.

Jeg synes vi har prøvet lidt af hvert for at skubbe morgener, men det er ikke rigtigt lykkedes. Vi tænker nu på, om vi skal korte hendes morgenlur af, så den eksempelvis slutter senest kl. 8?

Opsummerende er problemet 1) at hun står meget tidligt op 2) sover korte dagslure, som følge heraf 3) og derfor bliver der vrøvlede perioder i løbet af dagen. Særligt ud på eftermiddagen/aftnen.

Jeg har kigget tidligere svar for en dagsplan, men vi har svært ved at ramme dem også ift. mad. Vil du prøve at komme med et bud på en ud fra det, vi skriver her?

PS. Hun kravler ikke endnu. Faktisk er hun mest interesseret i at stå, men jeg har indtrykket at det alligevel har betydning for hendes søvn for tiden. Bl.a. ligger hun og nærmet hopper på mig, hvis hun kan nå mit lår eller mave med benet.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Raske børn i alderen 12-23 måneder søges

Odense Universitetshospital, Aarhus Universitetshospital og Hvidovre Hospital søger forældre med børn i alderen 12-23 måneder til et nyt vaccineforsøg

Raske børn søges til forsøg med meningitisvaccine

Hvad er meningokok meningitis?
Meningokok meningitis kaldes ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

24. januar 2020 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mælkeprodukter - 7 mdr.

Hej Helen Vi har din bog om mad, og er meget glad for mange af opskrifterne...

Læs hele brevet og Helens svar


24. januar 2020 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Småtspisende baby - 6 mdr.

Kære Helen Tak for nogle altid gode og fyldestgørende svar. De er en stor...

Læs hele brevet og Helens svar


22. januar 2020 | Sovevaner | 7 mdr.

Pludselig utrøstelig og hysterisk ved putning

Hej Helen, Vi har en lille dreng på snart 8 mrd (om en uge), der pludselig...

Læs hele brevet og Helens svar


22. januar 2020 | Sovevaner | 8 mdr.

8 måneder og urolig nattesøvn

Hej Helen, Nu skriver jeg igen om min datters søvn. Jeg håber du kan give...

Læs hele brevet og Helens svar


22. januar 2020 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Drikker hun nok mælk?

Hej Helen, Så har jeg brug din gode hjælp endnu engang. Vi er nu godt...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ufrivillig natlig vandladning

Når børn tisser i sengen om natten, så kalder man det ufrivillig natlig vandladning, sengevædning eller Enuresis. Og der kan være flere årsager til at børn tisser i sengen om natten.

1. Arvelighed. Hvis mor og/eller far har tisset i sengen om natten, så er sandsynligheden for at barnet kommer til det større.

2. Hormoner. Det antidiuretiske hormon (ADH) udskilles fra hjernen om natten og skal nedsætte urinproduktionen om natten. Men nogle børn er lidt længere tid...

Læs mere i Babylex

Ruskevold

Nogle gange sker det, at man i overskrifter kan læse om børn, der er blevet rusket af deres forældre. Men lige meget, hvor meget eller hvor længe et barn græder eller skriger, så må man aldrig slå eller ruske sit barn.

Et spædbarn der ruskes kan få blødninger i hjernen, som kan medføre hjerneskade eller død.

Kommer du i en situation, hvor du kan mærke at du ikke kan klare barnets gråd og hvor du kan risikere at gøre dit barn ondt, så læg barnet i seng, lift eller...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for en fantastisk brevkasse, du giver os forældre nogle kompetente handlemuligheder som vi i vores familie har haft stor gavn af.

Tak fra børnenes mor og far


Annonce