Annonce

Annonce

Brev:

Søvnkludder


4. november 2019

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Søvnkludder

Kære Helen,

Siden jeg skrev til dig sidst er situationen med vores datter blevet markant bedre. Hun er for det meste en glad lille pige nu. En stor lettelse!

Der er dog lidt kludder med hendes søvn. Først og fremmest så sover hun enormt uroligt i tiden. Hun vågner og græder. Ikke hysterisk, men vi må ind i mellem op og gå med hende. Ellers er det noget med at give hende sutten osv. Vi er pt. ved at stoppe natamning, men det er ikke derfor hun sover uroligt. Det gjorde hun også inden og amningen hjalp ikke til sidst, så nu skulle det være.

Hun går som regel i seng mellem 19-20, men vågner så i hovedreglen mellem 5-6. Derefter er hun klar til at sove igen omkring kl. 7-8 stykker, hvilket giver hende en meget tidlig formiddagslur. Det betyder også, at hendes eftermiddagslur ofte er tidligt overstået og hun vil ikke sove mere end 2 lure i barnevognen pr. dag. Det lyder måske mærkeligt, men det er så godt som umuligt at få hende til, selvom vi gør som vi plejer til andre ...


Annonce

... lure. Vi har lidt affundet os med det, og ind i mellem ender det bare med at vi går en tur med hende i bæreselen eftermiddag eller aften, så hun får sovet lidt, så aftnerne ikke bliver for vrøvlede.

Jeg synes vi har prøvet lidt af hvert for at skubbe morgener, men det er ikke rigtigt lykkedes. Vi tænker nu på, om vi skal korte hendes morgenlur af, så den eksempelvis slutter senest kl. 8?

Opsummerende er problemet 1) at hun står meget tidligt op 2) sover korte dagslure, som følge heraf 3) og derfor bliver der vrøvlede perioder i løbet af dagen. Særligt ud på eftermiddagen/aftnen.

Jeg har kigget tidligere svar for en dagsplan, men vi har svært ved at ramme dem også ift. mad. Vil du prøve at komme med et bud på en ud fra det, vi skriver her?

PS. Hun kravler ikke endnu. Faktisk er hun mest interesseret i at stå, men jeg har indtrykket at det alligevel har betydning for hendes søvn for tiden. Bl.a. ligger hun og nærmet hopper på mig, hvis hun kan nå mit lår eller mave med benet.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

7. juli 2020 | Sovevaner | 6 mdr.

Baby med søvnangst?

Kære Helen Vi har en baby på 6½ måned, som altid har haft svært ved at sove...

Læs hele brevet og Helens svar


7. juli 2020 | Kost og ernæring | 6 mdr.

6 måneder og mavekneb døgnet rundt

Kære Helen Min datter på 6 måneder har mavekneb døgnet rundt. Det har hun...

Læs hele brevet og Helens svar


6. juli 2020 | Amning | 9 mdr.

Amning 9 måneder

Hej Helen Min datter er nu blevet lidt over 9 måneder, og vi har nu prøvet...

Læs hele brevet og Helens svar


29. juni 2020 | Amning | 6 mdr.

Passes af far i 8 timer, uden amning

Hej Helen Tak for dit forrige svar vedr. vores søns mad- og søvn skema,...

Læs hele brevet og Helens svar


28. juni 2020 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Snart 8 måneder og ikke interesseret i mad

Kære Helen Tak for dine tidligere svar, de et værdsatte! Denne gang...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Graviditet uden for livmoderen

Graviditet uden for livmoderen er en meget alvorlig graviditetskomplikation, der optræder i ca 2 procent af alle graviditeter.

Det er forbundet med stor risiko for moderens liv og det er ikke muligt at gennemføre en sådan graviditet. Ofte er der faktisk heller ikke tale om et rigtigt foster, og dermed ikke om en rigtig graviditet.

Spiral udgør en risiko for at man bliver gravid uden for livmoderen. Derudover kan det spille ind, hvis man tidligere har haft...

Læs mere i Babylex

Æbler og æblemos

Barnet kan fra 6 måneder spise al slagt frugt, frisk eller kogt. Frugten skal stadig moses. Små bløde frugtstykker gives, når barnet kan tygge maden. Frugt kan gives sammen med grød og som dessert efter et grøntsagsmåltid.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Først og fremmest tusind tak for en rigtig god brevkasse, hvor vi som førstegangsforældre har fået svar på rigtig mange spørgsmål, bare ved at sidde og surfe lidt rundt i kategorierne. Dine gode svar har virkelig været en stor hjælp hele vejen igennem.

Bedste hilsner
Malene og Maria på 6 uger


Annonce