Annonce

Annonce

Brev:

Søvnkludder


4. november 2019

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Søvnkludder

Kære Helen,

Siden jeg skrev til dig sidst er situationen med vores datter blevet markant bedre. Hun er for det meste en glad lille pige nu. En stor lettelse!

Der er dog lidt kludder med hendes søvn. Først og fremmest så sover hun enormt uroligt i tiden. Hun vågner og græder. Ikke hysterisk, men vi må ind i mellem op og gå med hende. Ellers er det noget med at give hende sutten osv. Vi er pt. ved at stoppe natamning, men det er ikke derfor hun sover uroligt. Det gjorde hun også inden og amningen hjalp ikke til sidst, så nu skulle det være.

Hun går som regel i seng mellem 19-20, men vågner så i hovedreglen mellem 5-6. Derefter er hun klar til at sove igen omkring kl. 7-8 stykker, hvilket giver hende en meget tidlig formiddagslur. Det betyder også, at hendes eftermiddagslur ofte er tidligt overstået og hun vil ikke sove mere end 2 lure i barnevognen pr. dag. Det lyder måske mærkeligt, men det er så godt som umuligt at få hende til, selvom vi gør som vi plejer til andre ...


Annonce

... lure. Vi har lidt affundet os med det, og ind i mellem ender det bare med at vi går en tur med hende i bæreselen eftermiddag eller aften, så hun får sovet lidt, så aftnerne ikke bliver for vrøvlede.

Jeg synes vi har prøvet lidt af hvert for at skubbe morgener, men det er ikke rigtigt lykkedes. Vi tænker nu på, om vi skal korte hendes morgenlur af, så den eksempelvis slutter senest kl. 8?

Opsummerende er problemet 1) at hun står meget tidligt op 2) sover korte dagslure, som følge heraf 3) og derfor bliver der vrøvlede perioder i løbet af dagen. Særligt ud på eftermiddagen/aftnen.

Jeg har kigget tidligere svar for en dagsplan, men vi har svært ved at ramme dem også ift. mad. Vil du prøve at komme med et bud på en ud fra det, vi skriver her?

PS. Hun kravler ikke endnu. Faktisk er hun mest interesseret i at stå, men jeg har indtrykket at det alligevel har betydning for hendes søvn for tiden. Bl.a. ligger hun og nærmet hopper på mig, hvis hun kan nå mit lår eller mave med benet.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Forebyg bleudslæt for børnenes skyld

Rigtig mange babyer oplever problemer med rødme og irritation i bleområdet. Det kan være både smertefuldt og forstyrrende for barnets normale søvn- og spisemønster. Med korrekt hudpleje kan du nemt og skånsomt forebygge, at problemerne opstår og således hjælpe dit barn til en sund og ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

27. februar 2021 | Sovevaner | 7 mdr.

Flaske om natten igen

Kære Helen. Vores datter har i flere måneder ikke fået flaske om natten....

Læs hele brevet og Helens svar


25. februar 2021 | Sovevaner | 8 mdr.

Stjæler sutten

Kære Helen. Dette er både et spørgsmål og en tak :) Først og fremmest...

Læs hele brevet og Helens svar


23. februar 2021 | Kost og ernæring | 9 mdr.

9 mdr og døgnrytme - part II

Hej igen Kære Helen, Tak for dit svar, vi vil helt sikkert prøve med den...

Læs hele brevet og Helens svar


23. februar 2021 | Sovevaner | 9 mdr.

Hvordan forlænger jeg natten fra 05 til 06?

Kære Helen Jeg er flittig læser af dine svar til andre og det har hjulpet...

Læs hele brevet og Helens svar


22. februar 2021 | Kost og ernæring | 9 mdr.

9 måneder og døgnrytme

Kære Helen, Jeg har tidligere skrevet til dig angående afvisning af...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sushi til børn

Børn må gerne få sushi - men der er nogle ting du skal overveje:

- Fisken der bruges skal have været frosset ned til - 20 grader i mindst 24 timer. Der kan forekomme parasitter i fisk og disse dræbes ved frysning.

- Sushien skal fremstilles under hygiejniske forhold. Den bør spises samme dag som den er lavet og køber du den færdigpakket skal du være opmærksom på korrekt opbevaringstemperatur og holdbarhedsdato.

- Børn under 3 år må højst spise 25...

Læs mere i Babylex

Skråstol

Børn har brug for at kunne bevæge sig frit for at udvikle sig bedst muligt. Børn der placeres i en skråstol vil sidde passivt og vil, hvis de sidder der længe, blive svage i nakke og ryg. Man kan sagtens vænne et barn til at sidde i en skråstol, hvis det har underholdning foran sig, og det kan være bekvemt for forældrene, men det er ikke det bedste for barnet.

Et barn skal have lov til at være på gulvet så meget som muligt. Det er på gulvet at barnet lærer at trille, krybe og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for de gode smid-sutten-lidt-væk-råd. Det er gået over al forventning. Barnet har nu kun sut om natten og i yderste fortvivlelses-tilfælde - og det accepterer han faktisk. Godt du findes! Vi manglede lige det der bløde spark i måsen :)

Tak fra en glad mor


Annonce