Annonce

Annonce

Brev:

Søvnkludder


4. november 2019

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Søvnkludder

Kære Helen,

Siden jeg skrev til dig sidst er situationen med vores datter blevet markant bedre. Hun er for det meste en glad lille pige nu. En stor lettelse!

Der er dog lidt kludder med hendes søvn. Først og fremmest så sover hun enormt uroligt i tiden. Hun vågner og græder. Ikke hysterisk, men vi må ind i mellem op og gå med hende. Ellers er det noget med at give hende sutten osv. Vi er pt. ved at stoppe natamning, men det er ikke derfor hun sover uroligt. Det gjorde hun også inden og amningen hjalp ikke til sidst, så nu skulle det være.

Hun går som regel i seng mellem 19-20, men vågner så i hovedreglen mellem 5-6. Derefter er hun klar til at sove igen omkring kl. 7-8 stykker, hvilket giver hende en meget tidlig formiddagslur. Det betyder også, at hendes eftermiddagslur ofte er tidligt overstået og hun vil ikke sove mere end 2 lure i barnevognen pr. dag. Det lyder måske mærkeligt, men det er så godt som umuligt at få hende til, selvom vi gør som vi plejer til andre ...


Annonce

... lure. Vi har lidt affundet os med det, og ind i mellem ender det bare med at vi går en tur med hende i bæreselen eftermiddag eller aften, så hun får sovet lidt, så aftnerne ikke bliver for vrøvlede.

Jeg synes vi har prøvet lidt af hvert for at skubbe morgener, men det er ikke rigtigt lykkedes. Vi tænker nu på, om vi skal korte hendes morgenlur af, så den eksempelvis slutter senest kl. 8?

Opsummerende er problemet 1) at hun står meget tidligt op 2) sover korte dagslure, som følge heraf 3) og derfor bliver der vrøvlede perioder i løbet af dagen. Særligt ud på eftermiddagen/aftnen.

Jeg har kigget tidligere svar for en dagsplan, men vi har svært ved at ramme dem også ift. mad. Vil du prøve at komme med et bud på en ud fra det, vi skriver her?

PS. Hun kravler ikke endnu. Faktisk er hun mest interesseret i at stå, men jeg har indtrykket at det alligevel har betydning for hendes søvn for tiden. Bl.a. ligger hun og nærmet hopper på mig, hvis hun kan nå mit lår eller mave med benet.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

15. november 2019 | Sovevaner | 9 mdr.

Sover dårligt om natten - snart 10 mdr.

Hej Helen Så er den gal igen - vores dreng på snart 10 måneder har den...

Læs hele brevet og Helens svar


13. november 2019 | Sovevaner | 7 mdr.

Forandringer i en tumult periode

Hej Helen, Først og fremmest tak for at være en kilde til gode råd, som man...

Læs hele brevet og Helens svar


12. november 2019 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Ikke interesseret i skemad

Hej Helen. Vores dreng fylder 6 måneder den 29.november. Jeg har flere...

Læs hele brevet og Helens svar


11. november 2019 | Sovevaner | 9 mdr.

Vil kun falde i søvn i bæresele

Hej Helen Vi har en sød og frisk datter på snart ni måneder. Hun er ikke...

Læs hele brevet og Helens svar


31. oktober 2019 | Sovevaner | 9 mdr.

Har brug for hep

Hej igen og tak for dine råd Vi har brug for råd og hep. Vi er begyndt på...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sundhedsplejerske

Alle sundhedsplejersker er uddannet sygeplejersker og har arbejdet på forskellige børneafdelinger i sygehusvæsnet samt i den kommunale pleje. Derudover har sundhedsplejersken taget en diplomuddannelse til sundhedsplejerske.

En sundhedsplejerske følger børnene fra de bliver født (nogle gange allerede i graviditeten) og indtil de går ud af folkeskolen.

Alle børnefamilier i Danmark får tilbudt at modtage besøg af sundhedsplejersken. Når et lille barn bliver født, så...

Læs mere i Babylex

Peanuts

Peanuts (jordnødder) og andre nødder, herunder også popcorn, bør ikke gives til børn under 3 år.

Børn under denne alder vil ofte ikke være gode nok til at kunne tygge nødderne tilstrækkeligt, hvorfor de kan komme galt i halsen og give risiko for fejlsynkning.

Der er tilfælde hvor en nød sætter sig fast i halsen og giver barnet iltmangel, således at hjernen kan tage skade. Det er derfor noget man bør tage meget alvorligt.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Som saedvanligt: Tusind tak for dine dejlige raad og brugbare viden! Det er fantastisk at have dig

Mange hilsner
Camilla


Annonce