Annonce

Annonce

Brev:

Putning af 2 mdr baby


25. juli 2019

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Putning af 2 mdr baby

Hej Helen,

Tusind tak for dit syn på amning af min søn! Det har indtil videre (7-9-13) været et hit at amme i sengen på siden inden han skal sove! Kun en enkelt gang ud af omkring 10 gange er han blevet sur, og det er helt sikkert bare fordi han ikke var sulten 😊 Så hans afvisning af brystet inden puttetid har nok mest handlet om at han har følt sig lidt presset. Tak!! :)

Vi har også en anden udfordring, nemlig putning. Lige nu holder vi meget øje med hans træthedstegn, og med det samme han gnider i øjnene tager vi ham roligt ind i soveværelset, svøber ham, vugger ham til han er i drømmesøvn, lægger ham i tremmesengen og løsner for svøbet. Vågner han op, tager vi ham op af sengen, vugger indtil drømmesøvn og lægger ham igen (og fortsætter med dette indtil han kan lægges uden at vågne helt op). Vi har forsøgt at lade ham ligge i sengen hvis han vågner når vi lægger ham i håb om at han selv kan falde i søvn, men han ligger og vifter med arme og ben og ender med at græde hvis vi ikke tager ham op. Herefter er han meget svær at putte fordi han har været ked af det.

Har du nogle forslag til hvordan vi stille og roligt kan lære ham at falde i søvn selv? Mest optimalt for os vil være hvis vi helt kan ...


Annonce

... undgå at skulle vugge ham, og bare kunne lægge ham i hans seng når han viser at han er træt, men jeg tror at det er ønske tænkning 😂 men jeg synes heller ikke det er helt optimalt at vi til tider har ham oppe af sengen 7-8 gange i løbet af en putning.

Han sover ca. 9 timer om natten (afbrudt af 2-3 amninger) og sover ca. 3-4 lure i løbet af dagen af ca. 1 times varighed. Ofte vågner han efter 30 min, men der kan jeg tage ham op, vugge et minuts tid og lægge ham igen (nogen gange skal det også lige gentages et par gange). Og jeg tænker også her at han måske selv kan komme videre i søvnen hvis han selv er faldet i søvn i sengen.

Det skal lige nævnes at vores putteritual har vi kun brugt i lidt over en uge, da han inden dette ofte nåede at blive meget overtræt i løbet af en putning og generelt tog det meget længere tid at putte ham, fordi vi gjorde det på forskellige måder hver gang. Så jeg tænkte at hvis det blev gjort på samme måde hver gang, ville det måske blive mere trygt for ham, og det virker til at have hjulpet lidt - nu mangler vi bare det sidste 😊

Vi er også meget OBS på når han viser træthedstegn, da det er som om han bliver meget hurtigt ulykkelig/overtræt herefter.

Hilsen Christina

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få både fordele og frihed med en babynest

Kodeordet er tryghed
Når barnet ligger i sin mors mave, er det den eneste lille verden, baby kender til. Det er for så vidt også et af de tryggeste steder i verden, og det er selvfølgelig svært at efterligne i virkeligheden.
Men det er udgangspunktet for en babynest, eller babyrede, ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

28. februar 2020 | Diverse | 3 mdr.

Grøn tynd afføring

Kære Helen. Jeg har fået meget hjælp af dig vedrørende min søn på nu 4 år....

Læs hele brevet og Helens svar


21. februar 2020 | Diverse | 3 mdr.

Problemer med maven

Hej Helen Jeg har en søn på 3 måneder, der har problemer med maven. Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


21. februar 2020 | Sovevaner | 3 mdr.

Vænnet til barnevogn

Kære Helen Jeg skriver til dig angående min 11 uger gamle datter....

Læs hele brevet og Helens svar


17. februar 2020 | Sovevaner | 3 mdr.

Søvn fungerer ikke

Kære Helen. Vi skriver vedrørende søvn og vores datter på knap 15...

Læs hele brevet og Helens svar


12. februar 2020 | Kost og ernæring | 1 mdr.

Modermælkserstatning - 1 mdr.

Hej Helen. Mit spørgsmål er nu: Vi har nu prøvet nogle forskellige mme fra...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Slå

Det er forbudt ved lov at slå sit barn. Den såkaldte revselsesret blev afskaffet af Folketinget i 1997. At slå sine børn er således en ulovlig måde at opdrage på - og det gælder også "dask over fingrene", hvis det lille barn piller ved noget det ikke må. Et barn der bliver slået vil føle sig mindre værd.

Et barn der bliver slået er udsat for fysisk vold. Det kan være at barnet får en lussing, en endefuld, at barnet bliver sparket, rusket, brændt med cigaretter eller lignende....

Læs mere i Babylex

Steriltvandspapler

Steriltvandspapler bruges som smertestillende til fødende kvinder. Det er små indsprøjtninger af helt rent vand, som man lægger ind under huden i lænden.

Det svier, når de lægges ind og der lægges i alt 4 små steriltvandspapler ind. Når de først er lagt, oplever de fleste at de har god smertelindring. Virkningen kommer af, at stikkene afleder smerteimpulser, som netop er høje i lænden, når man har veer.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Helen har altid et godt råd og det som overrasker mig mest er faktisk hvor go' hun er til at sætte sig ind i min verden og hvordan hun hurtigt fornemmer hvordan hun skal takle mig som person.

Camilla Martin


Annonce