Annonce

Annonce

Brev:

Vil ikke tage flaske og vil ikke sove om aftenen


24. juli 2011

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Vil ikke tage flaske og vil ikke sove om aftenen

Hej Helen,

Jeg har lige meldt mig ind i din brevkasse i håb om, at du kan hjælpe os med at få lidt styr på hverdagen, da jeg i øjeblikket synes det hele sejler lidt;-)

Vores datter er 6 mdr. gammel. Hun blev født 3½ uge tidligere end terminen, og blev opereret for gastroskise efter fødslen. Alt er gået meget bedre end vi turde håbe på, og hun har det rigtig godt. I forhold til de jævnaldrene babyer vi kender, synes jeg ikke, hun er så god til at lege for sig selv ret længe ad gangen. Hun har det bedst, hvis hun kan sidde hos en af os hele tiden, og det er lidt anstrengende. Kan det skyldes den start hun har fået – at hun har brug for mere tryghed eller er det fordi, vi har vænnet hende til, at vi tager hende op, når hun begynder at græde? – og kan vi hjælpe med hende med at blive bedre til at lege for sig selv?

Hun vil ikke tage flaske. Vi har øvet med hende adskillige gange – både med modermælk og modermælkserstatning og med et hav af forskellige flasker! Nogle gange spiser hun lidt, men ikke meget – og slet ikke modermælkserstatning. Jeg er efterhånden dybt frustreret over, at hun ikke vil tage flaske, da jeg synes det begrænser mulighederne for at få andre til at passe hende – også hendes far. Har du et råd til, hvordan vi får hende til at tage flaske?

Jeg har i lang tid ammet hende, inden hun er blevet puttet om ...


Annonce

... aftenen. I en lang periode faldt hun i søvn og jeg kunne efterfølgende lægge hende over i sengen, og så sov hun videre. Da vi rigtig gerne vil have, at andre kan passe og putte hende om aftenen, synes jeg, det er en dårlig idé at vænne hende til at falde til ro i forbindelse med, at jeg ammer hende – især når hun ikke vil have flaske. Vi har derfor ændret aften-putningen til at det er hendes far, der putter hende nu.

Jeg ammer hende efter hendes aften-skemåltid eller lidt senere, men det er ikke altid hun vil have mælk på det tidspunkt. Han har nogle aftener tilbudt hende en flaske med enten modermælk eller modermælkserstatning lige før han putter hende, men hun vil ikke have noget. Hun kan smile til ham og være glad idet han lægger hende, men lidt efter græder hun. Nogle aftener skriger hun i 10 minutter, andre aftener i længere tid. Jeg er ked af, at det skal være sådan, og vi vil derfor gerne have din hjælp til, hvordan vi kan ændre aften-putte-ritualet, således at kan falde i søvn uden at skulle græde sig søvn – og uden at skulle ”ammes” til ro.

Endelig vil jeg lige høre, om jeg må putte sødmælk i hendes grød og mos i stedet for modermælk/erstatning nu hvor hun er 6 mdr.? Jeg ammer hende stadig 4-5 gange i døgnet.

Det var en lang smøre, men jeg håber, du kan hjælpe os lidt på vej.

Med venlig hilsen
Den frustrerede mor!

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

31. juli 2021 | Sovevaner | 7 mdr.

Baby på 7 mdr. vågner hele tiden om natten

Hej Helen Min datter vågner hele tiden om natten, jeg er nok oppe med hende...

Læs hele brevet og Helens svar


30. juli 2021 | Bedsteforældre | 6 mdr.

Pasning af bedstemor

Hej Helen Min barsel slutter om lidt, når min datter er knapt 7 måneder, da...

Læs hele brevet og Helens svar


26. juli 2021 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Amning og skemad 7 mdr.

Hej Helen :o) Mit spørgsmål er ang. skemad og nedtrapning af amning. Vi...

Læs hele brevet og Helens svar


26. juli 2021 | Bedsteforældre | 7 mdr.

Pasning med putning

Hej Helen Ja så er jeg her igen med et nyt spørgsmål☺️ Her...

Læs hele brevet og Helens svar


24. juli 2021 | Udvikling | 5 mdr.

Skriger når det ikke lige lykkes ham

Hej Helen. Jeg har fundet ud af med vores Milas, at når legetøjet lige...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Babyalarm

Babyalarmer kan give et fingerpej om at det lille barn sover godt eller er ved at vågne, men babyalarmer kan ikke bruges som babysitter og når man bruger en babyalram skal man altid tjekke sit barn ved selv at se på det.

Der er stor forskel på kvaliteten af de alarmer, der er på markedet og priserne svinger fra få hundrede kroner til langt over 1000kr.

De trådløse og batterikrævende alarmer er de mest populære i Danmark, fordi danske børn ofte sover udenfor. Vælger...

Læs mere i Babylex

Graviditet uden for livmoderen

Graviditet uden for livmoderen er en meget alvorlig graviditetskomplikation, der optræder i ca 2 procent af alle graviditeter.

Det er forbundet med stor risiko for moderens liv og det er ikke muligt at gennemføre en sådan graviditet. Ofte er der faktisk heller ikke tale om et rigtigt foster, og dermed ikke om en rigtig graviditet.

Spiral udgør en risiko for at man bliver gravid uden for livmoderen. Derudover kan det spille ind, hvis man tidligere har haft...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: VIND 1 Safe Multi Crib by BabyDan

værdi kr.1.599,-

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Du har efterhånden reddet mig nogle gange. Jeg er meget taknemmelig for din rådgivning, især nu hvor jeg befinder mig i udlandet og er mor til mit første barn, hvilket betyder, at alt er nyt.

Hilsen
Mor i udlandet


Annonce