Brev:
Vil ikke tage flaske og vil ikke sove om aftenen
Hej Helen,
Jeg har lige meldt mig ind i din brevkasse i håb om, at du kan hjælpe os med at få lidt styr på hverdagen, da jeg i øjeblikket synes det hele sejler lidt;-)
Vores datter er 6 mdr. gammel. Hun blev født 3½ uge tidligere end terminen, og blev opereret for gastroskise efter fødslen. Alt er gået meget bedre end vi turde håbe på, og hun har det rigtig godt. I forhold til de jævnaldrene babyer vi kender, synes jeg ikke, hun er så god til at lege for sig selv ret længe ad gangen. Hun har det bedst, hvis hun kan sidde hos en af os hele tiden, og det er lidt anstrengende. Kan det skyldes den start hun har fået – at hun har brug for mere tryghed eller er det fordi, vi har vænnet hende til, at vi tager hende op, når hun begynder at græde? – og kan vi hjælpe med hende med at blive bedre til at lege for sig selv?
Hun vil ikke tage flaske. Vi har øvet med hende adskillige gange – både med modermælk og modermælkserstatning og med et hav af forskellige flasker! Nogle gange spiser hun lidt, men ikke meget – og slet ikke modermælkserstatning. Jeg er efterhånden dybt frustreret over, at hun ikke vil tage flaske, da jeg synes det begrænser mulighederne for at få andre til at passe hende – også hendes far. Har du et råd til, hvordan vi får hende til at tage flaske?
Jeg har i lang tid ammet hende, inden hun er blevet puttet om ...
... aftenen. I en lang periode faldt hun i søvn og jeg kunne efterfølgende lægge hende over i sengen, og så sov hun videre. Da vi rigtig gerne vil have, at andre kan passe og putte hende om aftenen, synes jeg, det er en dårlig idé at vænne hende til at falde til ro i forbindelse med, at jeg ammer hende – især når hun ikke vil have flaske. Vi har derfor ændret aften-putningen til at det er hendes far, der putter hende nu.
Jeg ammer hende efter hendes aften-skemåltid eller lidt senere, men det er ikke altid hun vil have mælk på det tidspunkt. Han har nogle aftener tilbudt hende en flaske med enten modermælk eller modermælkserstatning lige før han putter hende, men hun vil ikke have noget. Hun kan smile til ham og være glad idet han lægger hende, men lidt efter græder hun. Nogle aftener skriger hun i 10 minutter, andre aftener i længere tid. Jeg er ked af, at det skal være sådan, og vi vil derfor gerne have din hjælp til, hvordan vi kan ændre aften-putte-ritualet, således at kan falde i søvn uden at skulle græde sig søvn – og uden at skulle ”ammes” til ro.
Endelig vil jeg lige høre, om jeg må putte sødmælk i hendes grød og mos i stedet for modermælk/erstatning nu hvor hun er 6 mdr.? Jeg ammer hende stadig 4-5 gange i døgnet.
Det var en lang smøre, men jeg håber, du kan hjælpe os lidt på vej.
Med venlig hilsen
Den frustrerede mor!
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
Viden om børn:
Vaccination
De danske sundhedsmyndigheder anbefaler følgende vaccinationer:
- 3 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 1 og PCV7-1
- 5 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 2 og PCV7-2
- 12 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 3 og PCV7-3
- 15 mdr.: MFR 1
- 4 år: MFR 2 (pr. 1. april 2008)
- 5 år: Difteri-tetanus-kighoste-polio revaccination
- 12 år: MFR 2 og til piger HPV 1, 2 og 3
Vådservietter baby
Mange familier synes, det er praktisk at bruge vådservietter, når barnet f.eks. skal skiftes eller lige skal have tørret sine fingre.
Vådservietter kan dog indeholde parfume og miljøbelastende stoffer, som kan give dit barn allergi. Undgå derfor vådservietter med parfume- eller aromastoffer i indholdsdeklarationen.
Gå efter vådservietter, der er svanemærket med Svanemærket, eller med Astma Allergi Danmarks Blå Krans eller Allergy Certified.
Overvej også, om...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.