Annonce

Annonce

Brev:

Vil ikke tage flaske og vil ikke sove om aftenen


24. juli 2011

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Vil ikke tage flaske og vil ikke sove om aftenen

Hej Helen,

Jeg har lige meldt mig ind i din brevkasse i håb om, at du kan hjælpe os med at få lidt styr på hverdagen, da jeg i øjeblikket synes det hele sejler lidt;-)

Vores datter er 6 mdr. gammel. Hun blev født 3½ uge tidligere end terminen, og blev opereret for gastroskise efter fødslen. Alt er gået meget bedre end vi turde håbe på, og hun har det rigtig godt. I forhold til de jævnaldrene babyer vi kender, synes jeg ikke, hun er så god til at lege for sig selv ret længe ad gangen. Hun har det bedst, hvis hun kan sidde hos en af os hele tiden, og det er lidt anstrengende. Kan det skyldes den start hun har fået – at hun har brug for mere tryghed eller er det fordi, vi har vænnet hende til, at vi tager hende op, når hun begynder at græde? – og kan vi hjælpe med hende med at blive bedre til at lege for sig selv?

Hun vil ikke tage flaske. Vi har øvet med hende adskillige gange – både med modermælk og modermælkserstatning og med et hav af forskellige flasker! Nogle gange spiser hun lidt, men ikke meget – og slet ikke modermælkserstatning. Jeg er efterhånden dybt frustreret over, at hun ikke vil tage flaske, da jeg synes det begrænser mulighederne for at få andre til at passe hende – også hendes far. Har du et råd til, hvordan vi får hende til at tage flaske?

Jeg har i lang tid ammet hende, inden hun er blevet puttet om ...


Annonce

... aftenen. I en lang periode faldt hun i søvn og jeg kunne efterfølgende lægge hende over i sengen, og så sov hun videre. Da vi rigtig gerne vil have, at andre kan passe og putte hende om aftenen, synes jeg, det er en dårlig idé at vænne hende til at falde til ro i forbindelse med, at jeg ammer hende – især når hun ikke vil have flaske. Vi har derfor ændret aften-putningen til at det er hendes far, der putter hende nu.

Jeg ammer hende efter hendes aften-skemåltid eller lidt senere, men det er ikke altid hun vil have mælk på det tidspunkt. Han har nogle aftener tilbudt hende en flaske med enten modermælk eller modermælkserstatning lige før han putter hende, men hun vil ikke have noget. Hun kan smile til ham og være glad idet han lægger hende, men lidt efter græder hun. Nogle aftener skriger hun i 10 minutter, andre aftener i længere tid. Jeg er ked af, at det skal være sådan, og vi vil derfor gerne have din hjælp til, hvordan vi kan ændre aften-putte-ritualet, således at kan falde i søvn uden at skulle græde sig søvn – og uden at skulle ”ammes” til ro.

Endelig vil jeg lige høre, om jeg må putte sødmælk i hendes grød og mos i stedet for modermælk/erstatning nu hvor hun er 6 mdr.? Jeg ammer hende stadig 4-5 gange i døgnet.

Det var en lang smøre, men jeg håber, du kan hjælpe os lidt på vej.

Med venlig hilsen
Den frustrerede mor!

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

1. oktober 2020 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Afviser flaske

Kære Helen Tak for dit svar angående min dreng og hans manglende lyst til...

Læs hele brevet og Helens svar


29. september 2020 | Diverse | 7 mdr.

Tandfrembrud, afviser flaske

Kære Helen Så har jeg brug for dine gode råd igen :-) Min søn på 7,5...

Læs hele brevet og Helens svar


28. september 2020 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Nuværende dagsrytme

Hej Helen Tak for dit svar, jeg elsker at du laver en mulig dagsrytme for...

Læs hele brevet og Helens svar


26. september 2020 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Flaske sovende, fast mad og vægt

Hej Helen :) MIn datter vil helst have flasken sovende og hun spiser ikke...

Læs hele brevet og Helens svar


26. september 2020 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Problemet er maden

Hej Helen. Først vil jeg gerne takke dig for dit råd omkring at give vores...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Hoppegynge

En hoppegynge anbefales ikke. Sundhedsstyrelsen skriver: "Til sunde børn frarådes hoppegynge og gangstole, da de forsinker normal udvikling. For handicappede børn gælder særlige regler, spørg sundhedsplejersken, lægen eller fysioterapeuten". Kilde, Sunde Børn, sst. 2003.

En hoppegynge belaster barnets ryg og ben og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge, det er ren underholdning og det kan barnet få på anden måde. Når barnet sidder i en hoppegynge er det en...

Læs mere i Babylex

Præmature allergidisponerede spædbørn

Hos meget små præmature allergidisponerede børn kan der være mere væsentlige ernæringsproblemer end allergiforebyggelse at tage højde for. Der må derfor tages store individuelle hensyn, hvor det vigtigste er at barnet kommer i trivsel.

Et præmaturt barn tilbydes samme allergiforebyggende diæt som mature allergidisponerede spædbørn. Modermælk er den bedste ernæring og hvis dette ikke er muligt tilbydes barnet Nutramigen eller Profylac.

Det vides ikke, hvor længe det...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tusind tak for svar. Selvom jeg inderst inde godt ved, at der nok ikke er det store at gøre ved vore urolige nætter - andet end at vente på hun bliver større - så er det altid rart at vende det med dig alligevel.

Jeg synes det er så synd, at du aldrig ser alle de små søde, som vi snakker om. Så her er ihvertfald et billede af vores lille datter - det glade barn.

Kærlig hilsen Stine


Annonce