Brev:
Pottetræning - 2 ½ år
Kære Helen.
Vores datter er nu 2 1/2 år, og vi er i gang med at øve potten. Hun har faktisk brugt den i mange måneder lidt sporadisk - både hjemme og i børnehaven, men vi prøvede først at gå rigtig i gang efter ferien, da vi havde et lidt hektisk program. Det er nu lidt over to uger siden.
Vi bor jo i udlandet, og det har været meget varmt, så hun fik bare lov til altid at rende uden ble, når vi var hjemme (ikke nat), og det gik rigtig godt. Hun kun et par uheld, og det var når hun så tv! Lige så snart hun får underbukser eller bukseble på, går det dog mindre godt. Når hun er nøgen siger hun til inden, men med ble/bukser, siger hun først til, mens hun er i gang. Vi har haft nogle køligere dage, så er blevet nødt til at give hende tøj på igen.
Jeg har læst nogle af dine tidligere svar og prøvet at indføre faste tider, men hun er en meget bestemt lille dame, og ...
... hun vil slet ikke, hvis vi beder hende gå på potten - heller ikke selvom jeg selv tisser samtidig. Om morgenen kan jeg nogle gange lokke hende. Når hun er nøgen, er hun dog også virkelig god til selv at mærke efter, og nogle gange er hun bare selv gået hen og har sat sig.
I vuggestuen spørger de altid, om hun vil med, når de andre skal på potten, og det gør hun som regel, så der tisser hun næsten ikke i bleen. Mht. afføring har hun altid haft tendens til hård mave, så det var faktisk ifb. det, at vi introducerede potten. Hun har derfor lavet stort dér længe inden tis, men nu er hun begyndt at gøre det i bleen igen. Det er tydeligt, at bleen er tryg, men hun er også meget stolt, når hun laver noget på potten.
Hvad gør vi for at komme godt videre? Jeg føler, det bliver trukket lidt i langdrag nu, men vil jo for alt i verden heller ikke forcere det.
Mange tak:)
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
11. januar 2025 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen Det er ved at være et stykke tid siden sidst, men nu er jeg...
12. december 2024 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.
Kære Helen Endnu engang kunne jeg godt tænke mig at høre dine tanker om en...
10. december 2024 | Opdragelse | 2 år, 2 mdr.
Hej Helen, Nu skriver jeg i desperation til dig igen :-) Vi er...
5. december 2024 | Opdragelse | 2 år, 9 mdr.
Hej Helen Her går det efterhånden rigtig godt med at være blevet...
Viden om børn:
Gylp
Når barnet spiser, sluger det ofte lidt luft, eller kommer til at spise for meget eller for hurtigt. Det resulterer i, at barnet ofte gylper efter et måltid, og det er helt normalt. Ofte er det, når barnet bøvser, at der kommer lidt mælk med op.
Hvis dit barn får flaske, kan du forsøge med en anden type flaskesut. Hvis hullet er for stort, så løber mælken for hurtigt. Du kan også forsøge at ændre spisestillingen, så dit barn sidder mere lodret, når det får mad.
Tilstoppet tårekanal
Mange nyfødte børn har en tilstoppet tårekanal. Barnet ser ud som om, at det har søvnklatter i øjenkrogen hele tiden, eller at øjnene konstant virker fugtige.
Tårekanalen er en tynd kanal, som løber fra den inderste øjenkrog til næsen. Det er bl.a. den, der får os til at snøfte, når vi græder.
Tårer er 'øjnenes sprinkleranlæg'. Tårerne løber i en konstant strøm fra øverste, yderste øjenkrog ned og renser øjnene. Øjenvipperne er en slags 'vinduesviskere', og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.