Brev:
2.5 årig dreng skubber, slår og river i hår
Hej Helen,
Vi har før draget god nytte af dine svar, så vi forsøger os igen. Vi har også din bog om opdragelse vi har læst. Alligevel ønsker vi at blive gjort klogere på følgende;
Sagen er at vores dreng der nu er knap 2.5 er blevet fysisk overfor andre børn i vuggestuen.
Han er lidt større end gennemsnittet, meget motorisk og fysisk aktiv - skal bruge mere fysisk stimuli og har behov for at bevæge sin krop utroligt meget. Han er sprogligt begyndt at være mere med - der kommer flere ord og små sætninger. Men ikke helt på niveau.
Vi har haft perioder herhjemme, hvor han har bidt og slået. Men det er meget bedre og helt normalt 2.5 årig adfærd. (Han kaster med ting og sparker på ting mm. Men tænker det er “normalt” og vi lærer ham selvfølgelig han ikke må)
Dog ser vi han er lidt mere fysisk (sparker og skubber) ved sin farmor - så her er vi selvfølgelig over ham.
Men vi er nu blevet gjort opmærksomme på at han er begyndt at være fysisk overfor børnene på stuen.
- han river hår
- slår med legetøj
- skubber
- ødelægger deres leg (fx ved at sparke deres tårn af klodser ned)
- sparker til ting
Pædagoger siger han ikke gør det i ond mening. Men at det virker som om han gør det for reaktionen og han bliver enormt ked ...
... af det, når det ender med at han bliver tager ud af relationen /legen
Når han fx river en i håret og barnet regere med gråd, står han lidt uforstående men virker stadig lidt positiv over for ar få en reaktion ud af barnet.
Når pædagogerne fortæller ham han ikke må, svarer han må “okay”. Når vi snakker om det herhjemme, siger han også “ah ah’ når vi spørger om det okay at slå, skubbe mm.
De siger også har det bedst når han er i fokus, og forsøger at få fokus på ham, så tit som muligt. Han er enebarn (indtil senere på året, hvor vi får nummer 2) så han er jo vant til at være i fokus.
Jeg er så ked af han får disse episoder i vuggestuen. Og ked af at blive mødt med; “han har haft en svær dag i dag”. For det er en træls spiral for ham. Han bliver ked af det, kommer igen, gør det igen, tilbage til ked af det.
Jeg kan begynde at se han forstår mere - han ved udemærket godt hvad han må og ikke må og står med lumske smil, når han bryder en regel.
Men lige her er det svært, for vi er ikke i vuggestuen.
Hvad kan vi gøre?
(Vi skal flytte til marts og han skal i ny vuggestue - det skræmmer mig og jeg er bange for hans adfærd eskalere. Men jeg har i tankerne at skrive lidt senere ift. konkrete råd ift. skift)
Hilsener herfra
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
Viden om børn:
Ruske
Lige meget hvor meget og hvor længe et barn græder, så må man aldrig begynde at slå eller ruske det. Et spædbarn som ruskes, kan få blødninger i hjernen og det kan medføre hjerneskade eller død.
Søg altid hjælp hos familie, venner, læge eller andre, hvis du oplever at dit barns gråd går dig så meget på, at du kan komme til at slå eller ruske dit barn. Det er vigtigt at søge hjælp! Og det er vigtigt at du taler med en du har tillid til og fortæller åbent og ærligt om, hvordan du...
Proprioceptive sans
Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.
Den proprioceptive sans kaldes også muskel-ledsansen, stillingssansen og den kinæstetiske/bevægelsessans. Denne sans er kroppens evne til at opfatte bevægelse, muskelkraft, kropsstilling, og det sker ved hjælp af...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen,
det er vist på tide at jeg skriver og siger tusind, tusind tak for alle dine råd og vejledninger! Det er jo super dejligt at have en som dig at henvende sig til med alle de spørgsmål der kommer op i forbindelse med at være forældre. Det har været en fantastisk stor hjælp at læse dine svar, ikke kun til mig, men også til andre forældre.
Jeg ved simpelthen ikke hvad jeg skulle have gjort uden din brevkasse – bare muligheden for at kunne stille de 'dumme' spørgsmål, er utrolig beroligende, for ikke at nævne at se at der er andre der ude som pusler med de samme problemer som jeg gør.
Så tusind tak for din hjælp!
Bedste hilsner
Mor til pige på 5 måneder