Annonce

Annonce

Brev:

Diverse udfordringer :)


31. januar 2023

Kategori:
Alder:
4 år, 6 mdr.

Diverse udfordringer :)

Kære Helen.

Vores snart 5 årige pige har alle dage været en meget selvstændig og stædig en af slagsen. Som ene barn har alt fokus selvfølgelig altid været på hende og vi har jo alle dage leget rigtig meget med hende. Tingene er dog ved at gå over gevind og det er selvfølgelig kun os selv at takke :.)

Men i weekender eller når vi kommer hjem fra børnehave er der der stort set ikke andet at høre end hun vil lege med os. Og får hun ikke sin vilje så starter skrigeriet og hendes enorme temperament kommer til udtryk. Så både bevist og ubevist så bliver det stort set en mandsopdækning af hende en hel weekend. Det kan selvfølgelig kun lade sig gøre fordi hun er enebarn, for har man 2-3 børn, så ville det jo være umuligt.

Ofte er det primært mor hun vil lege med og det bliver hun selvfølgelig ofte træt af, hun ikke lige kan have lidt tid for sig selv. “Nu skal du lege med far, for jeg kan altså ikke lege hele dagen” og det er jo den sikre sætning til at skrigeriet starter - for ofte vil hun kun lege med mor

Der er så uden tvivl lidt forskel på far og mor, for jeg leger selvfølgelig også med hende i alverdens lego, far/mor/børn, diverse brætspil - men det med hun skal overdrages fra den ene til den så legen kan fortsætte for hende, bare for at holde roen er jo ikke holdbar.

Hun kan også godt sidde og se en del YouTube etc på ipad men det er jo heller ikke noget vi på sigt bare vil smide en ipad i hånden så der kan give ro. ...


Annonce

... Så hele den her konflikt med nærmest 24/7 lege ordning er vi rigtig trætte af, da man jo mere og mere blot gør det en vane og de dage hvor overskuddet eller der simpelthen er nogen ting i hjemmet der skal klares bryder helvede nærmest løs og skrigeriet vil ingen ende tage

Dertil en anden ting vi kæmper lidt med er hun endnu ikke laver stort på WC. Så processen er hver gang, at hun kommer og siger hun skal lave stort og så skal hun have en ble på. Hun går så ind for sig selv og kommer tilbage når det er klaret og vi skifter hende så.

Men hun har faktisk gjort det på toilet 3 gange i alt. De 2 af gangene var vi ikke hjemme. Det var ganske udramatisk og gik fint - så hvorfor vi ikke kan få hende til at sidde på wc kan vi ikke rigtig finde en grund til.

Det har endda været så slemt at engang hun kom i børnehaven og afleverede skulle hun pludselig lave stort og tårene trillede at hun ville hjem og lave det og det endte jo så med vi måtte tage en smut hjem.

Vi har virkelig lokket hende med alverdens ting lige fra legetøj til slik og ofte har vi bare prøvet at sige, bare hun lige sidder sig op og prøver, så er det fint uden hun tvinges til at skulle vente til der sker noget. Vi vil jo for alt i verden ikke presse hende, da det næppe gør tingene bedre. Om natten sover hun stadig med ble da hun endnu kan tisse lidt, så det med at sige vi ingen bleer har mere ved hun godt ikke passer, da vi hun får ble på om natten.

Hilsen herfra

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. juni 2024 | Sygdom | 4 år, 2 mdr.

4-årig med kæmpe nedsmeltninger og anderledes adfærd

Kære Helen, Jeg har med stor glæde læst dine bøger og mange brevkassesvar...

Læs hele brevet og Helens svar


22. maj 2024 | Opdragelse | 5 år

Familie logistikken hænger ikke sammen

Kære Helen, Jeg har to overordnede spørgsmål som jeg søger råd på....

Læs hele brevet og Helens svar


12. februar 2024 | Renlighed | 4 år

Periodevise problemer med renlighed

Kære Helen Jeg har en dreng, der lige er fyldt 4 år. Han har været renlig...

Læs hele brevet og Helens svar


30. januar 2024 | Renlighed | 4 år, 6 mdr.

Renlig om natten

Hej Helen Min dreng på 4½ år tisser stadig i sin ble om natten. Han har...

Læs hele brevet og Helens svar


25. januar 2024 | Renlighed | 4 år

Kan ikke mærke hun skal tisse

Hej Helen, Min datter, der er lige er blevet 4 år, har været blefri, både...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Akupunktur

Der findes mange former for akupunktur. Oprindeligt er akupunktur en gammel kinesisk behandlingsform, som går ud på, at man ved at sætte nåle ind forskellige steder i kroppen, blandt andet kan bedøve eller lindre smerte.

Behandlingen har været brugt i mange tusinde år. Det er en behandling, der baserer sig på en holistisk opfattelse af kroppen og hvor man med nåle regulerer energiblokeringer i kroppen.

Akupunktur er blevet mere og mere almindeligt at bruge i...

Læs mere i Babylex

Citrusfrugter

Hvis man har allergi overfor græspollen, så kan man nogle gange reagere på citrusfrugter som appelsiner og klementiner. Reaktionen vil ofte være kløe og hævelse af læber, mund og svælg. Og det bedste man kan gøre er ikke at spise de citrusfrugter, som man reagerer på.

Nogle børn vil også reagere med rødt udslæt om munden, når de spiser citrusfrugter. Det skyldes normalt frugtsyren, som generer barnets lidt sarte hud og handler således ikke om at barnet ikke tåler...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Mange tak for dit svar. Vi brugte alle dine råd i går, og Oscar endte med at sove fra 23, hvor han selv vågnede for mad og helt indtil 04.45, så jeg er lykkelig! Nu må vi bare blive ved, og så skal det forhåbentlig nok gå ...

Tak fra Maja
Mor til Oscar på 7 måneder


Annonce