Annonce

Annonce

Brev:

Diverse udfordringer :)


31. januar 2023

Kategori:
Alder:
4 år, 6 mdr.

Diverse udfordringer :)

Kære Helen.

Vores snart 5 årige pige har alle dage været en meget selvstændig og stædig en af slagsen. Som ene barn har alt fokus selvfølgelig altid været på hende og vi har jo alle dage leget rigtig meget med hende. Tingene er dog ved at gå over gevind og det er selvfølgelig kun os selv at takke :.)

Men i weekender eller når vi kommer hjem fra børnehave er der der stort set ikke andet at høre end hun vil lege med os. Og får hun ikke sin vilje så starter skrigeriet og hendes enorme temperament kommer til udtryk. Så både bevist og ubevist så bliver det stort set en mandsopdækning af hende en hel weekend. Det kan selvfølgelig kun lade sig gøre fordi hun er enebarn, for har man 2-3 børn, så ville det jo være umuligt.

Ofte er det primært mor hun vil lege med og det bliver hun selvfølgelig ofte træt af, hun ikke lige kan have lidt tid for sig selv. “Nu skal du lege med far, for jeg kan altså ikke lege hele dagen” og det er jo den sikre sætning til at skrigeriet starter - for ofte vil hun kun lege med mor

Der er så uden tvivl lidt forskel på far og mor, for jeg leger selvfølgelig også med hende i alverdens lego, far/mor/børn, diverse brætspil - men det med hun skal overdrages fra den ene til den så legen kan fortsætte for hende, bare for at holde roen er jo ikke holdbar.

Hun kan også godt sidde og se en del YouTube etc på ipad men det er jo heller ikke noget vi på sigt bare vil smide en ipad i hånden så der kan give ro. ...


Annonce

... Så hele den her konflikt med nærmest 24/7 lege ordning er vi rigtig trætte af, da man jo mere og mere blot gør det en vane og de dage hvor overskuddet eller der simpelthen er nogen ting i hjemmet der skal klares bryder helvede nærmest løs og skrigeriet vil ingen ende tage

Dertil en anden ting vi kæmper lidt med er hun endnu ikke laver stort på WC. Så processen er hver gang, at hun kommer og siger hun skal lave stort og så skal hun have en ble på. Hun går så ind for sig selv og kommer tilbage når det er klaret og vi skifter hende så.

Men hun har faktisk gjort det på toilet 3 gange i alt. De 2 af gangene var vi ikke hjemme. Det var ganske udramatisk og gik fint - så hvorfor vi ikke kan få hende til at sidde på wc kan vi ikke rigtig finde en grund til.

Det har endda været så slemt at engang hun kom i børnehaven og afleverede skulle hun pludselig lave stort og tårene trillede at hun ville hjem og lave det og det endte jo så med vi måtte tage en smut hjem.

Vi har virkelig lokket hende med alverdens ting lige fra legetøj til slik og ofte har vi bare prøvet at sige, bare hun lige sidder sig op og prøver, så er det fint uden hun tvinges til at skulle vente til der sker noget. Vi vil jo for alt i verden ikke presse hende, da det næppe gør tingene bedre. Om natten sover hun stadig med ble da hun endnu kan tisse lidt, så det med at sige vi ingen bleer har mere ved hun godt ikke passer, da vi hun får ble på om natten.

Hilsen herfra

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Få det perfekte, glødende og sunde look med Skøn Skincare

Hvis du ønsker at nyde velvære og luksus uden parfume, er der heldigvis mange lækre produkter, der kan give dig denne oplevelse. Gravide, småbørnsforældre og personer med parfumeallergi har ofte problemer med at finde produkter, der giver velvære og luksus uden parfume. Her introduceres SKØN ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. januar 2023 | Renlighed | 5 år, 2 mdr.

5 år, og toiletvægring ved afføring

Kære Helen. Tak for din brevkasse. Vi er 2 forældre til 2 skønne børn, der...

Læs hele brevet og Helens svar


23. december 2022 | Opdragelse | 4 år, 5 mdr.

Har svært ved at rumme storesøster

Hej Helen Vi har for 16 dage siden fået en dejlig lillebror. Storesøster på...

Læs hele brevet og Helens svar


7. december 2022 | Renlighed | 4 år, 2 mdr.

Buksetisseri

Hej Helen, Storesøster er blevet en glad pige igen, tak for dine råd omkring...

Læs hele brevet og Helens svar


7. november 2022 | Opdragelse | 4 år, 4 mdr.

Frustreret 4-årig

Kære Helen. Jeg skriver til dig, fordi vi igen har brug for lidt råd til...

Læs hele brevet og Helens svar


11. september 2022 | Renlighed | 4 år, 1 mdr.

Laver lort i underbukserne

Kære Helen Vi oplever udfordringer i forhold til afføring herhjemme. Vores...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ruske

Lige meget hvor meget og hvor længe et barn græder, så må man aldrig begynde at slå eller ruske det. Et spædbarn som ruskes, kan få blødninger i hjernen og det kan medføre hjerneskade eller død.

Søg altid hjælp hos familie, venner, læge eller andre, hvis du oplever at dit barns gråd går dig så meget på, at du kan komme til at slå eller ruske dit barn. Det er vigtigt at søge hjælp! Og det er vigtigt at du taler med en du har tillid til og fortæller åbent og ærligt om, hvordan du...

Læs mere i Babylex

Kostfibre og børn

Det lille barn kan få diarré og løs afføring af at få for mange kostfibre. Især hvis barnet spiser grød og brød med hele kerner, eller rå grøntsager og meget frugt, kan barnet få for mange kostfibre.

Små børn må gene spise fuldkorn, men det anbefales, at de også spiser andre kornprodukter, da de let kan få for meget kostfiber. Når barnet i 8 måneders alderen begynder at spise brød, så bør ca. halvdelen af brødet være rugbrød og fuldkornshvedebrød og resten varieres mellem hvidt...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dine dejlige, fornuftige svar. De passer så godt til mit temperament, og det giver altså ro i sjælen at høre fra dig. Mange gange hjælper det også at få sat ord på sine bekymringer.

Jeg finder mange gode råd i dine tidligere svar til andre forældre. Jeg kan nogle gange føle mig som verdens dårligste mor, når ingenting vil lykkes. Derfor trøster det mig, når jeg kan læse, at jeg ikke er den eneste, der har problemer med de kære børn. Så føler jeg mig ikke så alene.

Tak fra Lis, mor til datter på 4 måneder


Annonce