Annonce

Annonce

Brev:

Opfølgning - fjollet 4-årig


23. juni 2022

Kategori:
Alder:
4 år, 9 mdr.

Opfølgning - fjollet 4-årig

Kære Helen

Mange tak for din tilbagemelding vedrørende vores fjollede pige på 4,5 :)

Vi har forsøgt at få hende “ned i gear” inden bedsteforældre-besøg ved, at lave en rolig aktivitet inden (rolig leg, histore, tegnefilm eller lign.), således at hun ikke kommer direkte fra børnehave og skal være sammen med dem. Det har heldigvis været bedre ved de seneste besøg.

Vi synes altid vi har været gode til, at give rigelig plads til fjolleri og vi fjoller ofte med hende - både gennem sprog og leg.

Til gengæld er det ikke optimalt i børnehaven, hvor hun fjoller, ikke hører efter hvad de voksne siger og gør ting hun godt ved hun ikke må. Vi vil rigtig gerne forsøge at løse dette problem og har en god dialog med børnehaven. Vi prøver at tale med hende om, at man skal høre efter hvad de voksne i børnehaven siger og hvorfor det er vigtigt. Hver gang der har været en episode vi hører om, har vi fulgt op. Hun lytter og siger at det vil hun huske, men det har absolut ingen effekt. Vi ved ikke hvad vi ellers skal gøre for at støtte op herhjemme og børnehaven har ikke umiddelbart nogle inputs andet end at vi skal tale med hende om, at hun skal høre efter hvad de voksne siger i børnehaven. Hun kan kigge de voksne i øjnene og grine, mens hun gør det de siger hun ikke må. Vi bryder os ikke om hun opfører sig sådan og hun gør ikke sådan herhjemme.

Hun startede i børnehaven for et halvt år siden (blev flyttet fra en anden) og adfærden ...


Annonce

... kommet for ca 2 måneder siden.

Børnehaven siger at de i øvrigt oplever en pige der trives og har det godt socialt.
Hun skal i skole om et år og vil være blandt de yngste i årgangen - og vi skal jo have styr på adfærden inden, således at hun er i stand til at høre efter og modtage en kollektiv besked - også med en lavere normering af voksne.

Et eksempel på en af mange situationer i børnehaven; pædagog beder et andet barn stoppe med at slå madkasse i bordet, vores datter begynder at gøre det. Hun bliver bedt om at stoppe, men bliver ved mens hun kigger pædagogen i øjnene og griner. Hun stopper ikke trods gentagne beskeder på det. Pædagogen ender med at flytte hende til en anden gruppe med børn, så hun kan spise med dem i stedet.

Skal vi ændre noget herhjemme for at arbejde med det? Vi har en rimelig fast rytme med senge og spisetider. Vi stiller også krav som at tage sin tallerken ud og sige tak for mad.
Når vi har sagt noget, holder vi fast i det. Og vi synes i øvrigt at hun får rigtig meget positiv opmærksom.

Vi kunne måske stille flere krav i forhold til at rydde sit legetøj op, stille sko op på hylde, lægge vasketøj i kurv og ikke på gulvet. Vil det hjælpe hende at vi stiller flere krav herhjemme? Eller er der andet vi kan gøre for, at hun hører bedre efter i børnehaven? Herhjemme hører hun ret godt efter, bortset fra de få episoder, hvor hun er helt overfjollet.

På forhånd mange tak for dine altid gode råd!

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

7. november 2022 | Opdragelse | 4 år, 4 mdr.

Frustreret 4-årig

Kære Helen. Jeg skriver til dig, fordi vi igen har brug for lidt råd til...

Læs hele brevet og Helens svar


11. september 2022 | Renlighed | 4 år, 1 mdr.

Laver lort i underbukserne

Kære Helen Vi oplever udfordringer i forhold til afføring herhjemme. Vores...

Læs hele brevet og Helens svar


2. august 2022 | Sovevaner | 4 år, 6 mdr.

Stor forskel på om det er mor eller far der putter

Kære Helen Så er Laura allerede 4,5 - og alt går så fint. Vi har en...

Læs hele brevet og Helens svar


10. juni 2022 | Opdragelse | 4 år, 6 mdr.

Overgearet 4.5 årig

Kære Helen. Jeg skriver til dig, da det igen kunne være rart med lidt...

Læs hele brevet og Helens svar


18. maj 2022 | Opdragelse | 5 år, 6 mdr.

5,5 år slår og langer ud

Hej Helen. Jeg skriver til dig, idet vi har lidt udfordringer med vores...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Optøning af spædbarnsmad

Hvis du gerne vil have små portioner skemad klar i fryseren, så er det vigtigt at følge disse retningslinjer:

- Nedfrysning skal foregå hurtigt efter, at maden er tilberedt. Maden fryses ned i små bøtter eller poser, som er beregnet til frysning af (baby)mad.

- Maden kan opbevares en månedstid i fryseren, når temperaturen holdes på -18 grader eller derunder. Den begrænsede periode er fastsat for at sikre en god smag i maden.

- Mad som har været...

Læs mere i Babylex

Rotavirus

Rotavirus er den hyppigste årsag til diarré og opkastninger hos spædbørn. De fleste børn smittes mens de er mellem 6-24 måneder. De får kraftige opkastninger, vandig diarré og måske feber og barnet er i risiko for at få væskemangel. Symptomerne kan vare op til 7 dage.

Tegn på væskemangel er tørst, irritation, uro, sløvhed, indsunkne øjne, tør mund og tunge, tør hud og sparsom vandladning. Hvis du ikke kan få dit barn til at drikke og du oplever et eller flere af ovenstående tegn...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Mange tak for dit svar. Vi brugte alle dine råd i går, og Oscar endte med at sove fra 23, hvor han selv vågnede for mad og helt indtil 04.45, så jeg er lykkelig! Nu må vi bare blive ved, og så skal det forhåbentlig nok gå ...

Tak fra Maja
Mor til Oscar på 7 måneder


Annonce