Annonce

Annonce

Brev:

Hvordan opdrager man 3-årig


7. maj 2022

Kategori:
Alder:
3 år

Hvordan opdrager man 3-årig

Hej Helen

Vores dreng har været nem og omgængelig, og var sen til at udvikle trods, men vi har måske forventet for lidt af ham(?)

Efter at have kæmpet med at få ham til selv at tage tøj af og på, eller i det mindste hjælpe til, har vi lært at han er sansemotorisk udfordret, og at disse børn typisk vægrer sig med tøjet fordi det er meget op af bakke for dem. Men 9 ud af 10 gange nægter han at overhovedet prøve, også de ting som han godt kan. Han har aldrig haft et “vil selv-drive”. Resultatet er at vi stort set altid tager tøj af og på ham, og ble, mens han fiser rundt og laver alt muligt andet.

Med en lillebror på 1 år, der knap kravler, er det frustrerende, at han intet gør af sig selv, når bedt om det.

Men dette går igen alle steder. Fra ca 1,5 år har vi opfordret til at hjælpe til fx dække bord osv, men har også altid ladet det være frivilligt, men nu er jeg ved at være træt af, at han aldrig hjælper til med at dække bord, rydde af bordet og også kun sjældent lave mad. Han kan ikke blive bedt om at gøre noget for så at gøre det. Hænge sin jakke op på knagen og sætte skoene på sin plads i entreen, ej heller rydde op . Intet vil han bidrage til. Jeg kan ikke finde en positiv måde at få ham til det på, og jeg er meget i tvivl om i hvor høj grad eller hvordan man kan enten lokke eller tvinge han til det.

Jeg synes det gør ham uopdragen, og jeg kan ikke lykkes med at få rettet op.

Han har altid været meget ...


Annonce

... utryg ved andre børn, og har klamret sig til klapvognen i zoo, nægtet legepladser osv. Han er lydsensitiv og bruger hyppigt høreværn i børnehaven. Det er som om han er konstant bange for at blive forskrækket.

Og måske derfor udspiller det samme sig på legepladser, til gymnastik osv. Mens de andre børn løber banen stort set selv til gymnastik, med en sjældent opmærksom forælder, så kan min dreng intet medmindre vi holder i hånd og jeg er med hele vejen rundt. Det samme gælder legeplads, der ender jeg også med at vi tager rutsjebanerne sammen. Hvis jeg ikke er hos ham, så panikker han.

Så alt i alt kommer han jo til at være meget uselvstændig og uden at bidrage med noget som helst. Det tror jeg ikke er godt for selvværdet. Som forælder er det også hårdt at altid være på. Jeg kigger misundeligt på forældre, der kan få en - set fra min stol - del fritid i form af at kunne slappe af i hovedet mens deres børn indtager rutsjebanerne.

Fx var vi til klassisk koncert for børn i dag. Han er glad for opera og orgelmusik på trods af at vi intet har gjort for at præge det. Men mens de andre børn gladeligt hoppede og deltog i den leg som musikerne lagde op til, så ville han kun sidde på mit skød. Jeg synes jo også han skal hoppe, så jeg sidder og hopper ham de rigtige tidspunkter og synger engageret med. De andre forældre fik mulighed for at lige slappe af i hovedet, mens deres børn lader sig guide af musikerne.

Hilsener herfra

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide: Undgå uønsket kemi i dit barns mad

De gode råd er mange, og som forældre kan det være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. Derfor har Fødevarestyrelsen samlet de vigtigste anbefalinger til at undgå uønsket kemi, så du hurtigt kan få et overblik over hvilke fødevarer, du bør være opmærksom på.

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

15. maj 2024 | Sovevaner | 2 år, 10 mdr.

Putning af 2 børn

Hej Helen Jeg skriver til dig for at få lidt input til ny putterutine...

Læs hele brevet og Helens svar


23. april 2024 | Opdragelse | 3 år, 6 mdr.

Leg med voldsomme ord

Hej igen Helen, Jeg sender dig et til brev med det samme med et helt andet...

Læs hele brevet og Helens svar


16. april 2024 | Diverse | 2 år, 9 mdr.

Ked af at være i dagplejen

Hej Helen. Vi har en dejlig pige på 2 år og 9 måneder, hun har ellers været...

Læs hele brevet og Helens svar


15. april 2024 | Udvikling | 3 år

Hjælp til vores dreng

Hej Helen, Min kæreste og jeg håber inderligt at du kan hjælpe os, som du...

Læs hele brevet og Helens svar


26. marts 2024 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.

Svær putning - 2 år, 6 mdr.

Kære Helen, Et spørgsmål til putning. Vores dreng på 2.5 år har altid...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Navlestrengsblod - stamceller

Navlestrengsblod - det vil sige, det blod, som er tilbage navlestrengen og moderkagen efter fødslen - indeholder stamceller. Disse celler har hjulpet dit barn med at udvikle organer, blod, væv og immunsystem gennem hele graviditeten.

I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller, og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen. Der findes mange...

Læs mere i Babylex

Børn i bilen

Der er fem gode huskeregler, når du skal transportere dit barn i bilen:

1. Det er vigtigt at barnets autostol passer til både barn og bil. Tag derfor både barn og bil med, når du køber autostol.

2. Sørg for at autostolen sættes korrekt fast. Følg brugsanvisningen og stram selerne så godt til som muligt, så stolen er godt fastspændt til sædet i bilen.

3. Vælg bagudvendt autostol så længe som muligt. Det er mest sikkert for barnet.

4....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Som saedvanligt: Tusind tak for dine dejlige raad og brugbare viden! Det er fantastisk at have dig

Mange hilsner
Camilla


Annonce