Annonce

Annonce

Brev:

Vil næsten aldrig spise aftensmad


3. november 2021

Kategori:
Alder:
2 år, 1 mdr.

Vil næsten aldrig spise aftensmad

Hej Helen.

Nu skriver jeg til dig, da jeg efter en meget lang periode er blevet desperat!

Vores datter på nu 2 år, som stortrives, nægter at sidde med ved bordet og spise aftensmad.

Hun har altid været meget glad for mad, og har spist alt! Vi har altid kunne sidde meget længe bed bordet og har hygget os meget! Så begyndte hun at blive meget selektiv med hvad hun proppede i munden, hvilket jeg jo har kunne læse er helt normalt, så det har vi bare ladet hende. Mange aftenmåltider bestod derved kun af ris eller pasta, men hun spiste, og dagen efter kunne hun nemt spise meget kød eller grønt, så i det store billede var det varieret nok. :)

Nede i vuggestuen spiser hun meget og meget varieret, hvilket vi også altid har trøstet os lidt med, når vi ikke synes at hun spiste helt godt nok hjemme. (F.eks kun ris)

Nå men pludselig for 3-4 måneder siden begyndte hun at nægte at sidde på sin stol, og vi har forsøgt alt og det bliver bare værre og værre synes jeg.

Vi har prøvet at ignorere hende når hun står ved siden af os og skriger, vi har sat os ned på gulvet og krammet hende til ro, også uden virkning. Vi har prøvet at lokke med noget vi ved hun elsker “hvis du sætter dig op på stolen får du en fignestang”, vi har ladet hende sidde i stuen og lade hende komme selv, vi har haft legetøj med ved bordet, vi har prøvet at tvinge hende, vi har prøvet at spise tidligere og senere, serveret noget trygt - F.eks en ...


Annonce

... leverpostejmad, vi har ladet hende spise i stuen (dette virker men er bestemt ikke holdbart, da vi ikke vil have at hun spiser i stuen, det er et desperat forsøg på bare at få mad i hende) vi har givet hende et let måltid kl. 16-16.30, sprunget over snacks og lette måltider.. ja og sikkert meget meget mere. INTET virker! Hun brænder fuldstændig sammen. Det eneste vi kan gøre som virker er, at lade hende spise i stuen eller sidde hos en af os. Jeg er meget modstander af begge ting. Jeg vil rigtig gerne have, at hun sidder på en stol og spiser aftensmad ved bordet.

Jeg får mere og mere svært ved at rumme hende, når hun begynder at græde, og kan nu også mærke på mig selv, at måltiderne ikke længere er ret hyggelige for nogle af os.
Vi forsøger alligevel at bevare hyggen og lader som om at alt er helt ok, og prøver ikke at fokusere på det, og taler ikke om det foran hende osv.

Jeg ved ikke hvad vi skal stille op. Det virker som en umulig kamp vi taber gang på gang. Vi vil heller ikke lade hende komme sulten i seng, så hun får altid tilbudt en klapsammen med leverpostej eller en banan inden vi børster tænder. Det her får hun altid i sofaen mens vi putter lidt. Det er en del af vores sove ritual. Kan det være det som gør, at hun ikke vil spise mad ved bordet? Og i så fald, hvordan kommer vi så væk fra det? Hun vil stadig ikke sidde på stolen…

Jeg håber at jeg har fået tilstrækkeligt med i beskrivelsen.

Venlig hilsen
N

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Sådan forbereder du babynumsen på de varme sommerdage

Varme sommerdage er dejlige, men de kan genere små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på røde babynumser.
Ved at erstatte vand, sæbe, vådservietter med Olívy baby care – diaper change kan du nemt og skånsomt forebygge alle de hudproblemer, der ellers følger ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

8. juli 2022 | Sovevaner | 2 år, 3 mdr.

Skrig og slå

Kære Helen. Vi har fået en sund og raske dreng i starten af pandemien, han...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2022 | Sovevaner | 2 år

Putning af 2 årig er virkelig svært

Hej Helen, Jeg har længe gået og overvejet at skrive til dig og nu tænker...

Læs hele brevet og Helens svar


30. juni 2022 | Udvikling | 2 år, 2 mdr.

Kan udvikling gå tilbage?

Hej Helen Tak for dit fine svar på mit tidligere spørgsmål. Og virkelig...

Læs hele brevet og Helens svar


29. juni 2022 | Udvikling | 2 år, 2 mdr.

Reagerer ikke på sit navn og vil ikke lege med andre

Kære Helen Jeg har brugt din postkasse meget i hele min søns liv. Han er nu...

Læs hele brevet og Helens svar


16. juni 2022 | Sovevaner | 2 år, 5 mdr.

Putning om natten.

Kære Helen. Jeg er desperat efter hjælp. Min datter Lærke er 2,5 år. Der...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Feber

Børns temperatur kan stige pludseligt. Dette skyldes, at deres evne til at kunne regulere temperatur ikke er fuldt udviklet. Den normale temperatur ligger mellem 36,5 og 37,5 grader celsius. Det er normalt, at temperaturen er ½ grad højere om aftenen end om morgenen.

Når temperaturen stiger, og der er tale om feber, vil barnet fryse, være koldt og blegt. Når feberen har fundet sit leje, bliver barnet derimod varmt og får blussende røde kinder. Et barn der har feber, skal have...

Læs mere i Babylex

Børneeksem

Børneeksem hedder også atopisk eksem eller dermatitis. Barnet får meget tør hud og hos de små børn kan eksemet sidde over alt på kroppen. Hos de lidt større børn sidder eksemen ofte i albuebøjninger og knæhaser.

Atopisk eksem kaldes børneeksem fordi det stort set kun rammer børn og ofte starter indenfor det første leveår. Hvis barnet har meget eksem og er generet af dette, vil det altid være en god idé at få barnet undersøgt, for at afklare om eksemen skulle hænge sammen med...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tusind tak for svar. Selvom jeg inderst inde godt ved, at der nok ikke er det store at gøre ved vore urolige nætter - andet end at vente på hun bliver større - så er det altid rart at vende det med dig alligevel.

Jeg synes det er så synd, at du aldrig ser alle de små søde, som vi snakker om. Så her er ihvertfald et billede af vores lille datter - det glade barn.

Kærlig hilsen Stine


Annonce