Annonce

Annonce

Brev:

Søn forstår ikke fars grænser


20. september 2021

Kategori:
Alder:
4 år, 1 mdr.

Søn forstår ikke fars grænser

Hej Helen.

Jeg er far til en storebror på fire år, der har en lillesøster på 2 år. Min søn har meget svært ved at forstå de grænser, jeg sætter - og han tester altid hvor langt han kan tage den inden jeg siger stop ved at blive sur. At blive sur er den eneste grænse han forstår hos mig, mens han har respekt for de grænser hans mor sætter. Det er meget frustrerende, da jeg selvfølgelig ikke ønsker at skulle blive sur hver gang.

Jeg har altid været den forældre som han kan lege vildt med, og jeg tænker at han på mange fronter opdatter mig mere som en kammerat end en far. Det er selvfølgelig ok, men jeg vil gerne have at han respekterer de grænser jeg sætter, og at han i forbindelse hertil bliver bedre til at lege selv. I forbindelse hertil oplever jeg ofte, hvis vi er sammen med flere mennesker, at han ikke vil lege med de andre børn eller tale med andre voksne uden at jeg er med. Det er som om han ikke kan finde ud af at lege selv med andre børn. Hertil ...


Annonce

... teer han sig rigtigt meget, hvis jeg fx snakker med andre voksne, som om han er jaloux på at jeg taler med andre i stedet for kun at være fokuseret på ham - dette gælder også, hvis han er sammen med sin mor og andre voksne.

Jeg finder det meget problematisk, at han ikke kan være mere selvstændig og lege selv, for jeg kan jo ikke altid være der. Jeg vil gerne have at han bliver bedre til at lege med de andre børn. Og her bliver det så til endnu et spørgsmål, når han så endeligt leger med andre børn har han svært ved at befinde sig i, at ham og de andre børn skal samle sig om den samme leg. Han vil meget gerne have, at det foregår præcis på hans præmisser, og hvis ikke, så begynder han ofte at te sig ved at lege meget vildt, hvilke de andre børn ikke er med på. Det er som om, at han mangler mere ro og selvtillid.

Jeg håber du kan give nogle pointer, jeg kan arbejde videre med. Vi har sat stor pris på dine øvrige svar.

Venlig hilsen
Far til fireårig

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Brug Olívy fra barnet er nyfødt

Hos en nyfødt er huden under bleen særligt sart, og den bliver meget nemt rød og irriteret når den er pakket inde i en varm og fugtig ble. Løsningen er at rense, pleje og beskytte huden mod affaldstofferne fra urin og afføring og derved forebygge en rød og irriteret babynumse.

Olívy ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

11. september 2022 | Renlighed | 4 år, 1 mdr.

Laver lort i underbukserne

Kære Helen Vi oplever udfordringer i forhold til afføring herhjemme. Vores...

Læs hele brevet og Helens svar


1. september 2022 | Opdragelse | 3 år, 10 mdr.

Hjælp til sur 3 årig

Hej Helen, Vi har Storesøster R. på 3 år og 10 måneder og lillebror H. på...

Læs hele brevet og Helens svar


19. august 2022 | Udvikling | 3 år, 5 mdr.

3,5 årig leger ikke rolleleg

Hej Helen Nu vi har barn nr to, bliver det tydeligere for os, at vores...

Læs hele brevet og Helens svar


2. august 2022 | Sovevaner | 4 år, 6 mdr.

Stor forskel på om det er mor eller far der putter

Kære Helen Så er Laura allerede 4,5 - og alt går så fint. Vi har en...

Læs hele brevet og Helens svar


23. juni 2022 | Opdragelse | 4 år, 9 mdr.

Opfølgning - fjollet 4-årig

Kære Helen Mange tak for din tilbagemelding vedrørende vores fjollede pige...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tilskudsblanding

En tilskudsblanding er en modermælkserstatning, der kan gives som tilskud til anden ernæring. Det vil sige, at barnet ikke kan leve af en tilskudsblanding alene.

En almindelig modermælkserstatning kan barnet få fra fødslen, hvor en tilskudsblanding ofte først anbefales fra 6 måneder, hvor barnet naturligt også får skemad.

Er du i tvivl kan du altid læse på pakken. Det vil fremgå af indholdsdeklarationen, hvorvidt der er tale om et fuldgyldigt præparat eller ej....

Læs mere i Babylex

RS virus

RS-virus eller respiratorisk syncytialvirus er i vintermånederne den hyppigste årsag til akut bronkitis hos små børn og RS-virus kan også udvikle sig til lungebetændelse.

RS-virus er meget smitsomt og det rammer typisk børn under to år og ofte er børnene under seks måneder. Det er især større søskende, som smitter de mindre søskende, som så kan blive rigtigt syge og kræve indlæggelse. RS-virus er dog sjældent livstruende og barnet kommer sig igen uden men.

De...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Som saedvanligt: Tusind tak for dine dejlige raad og brugbare viden! Det er fantastisk at have dig

Mange hilsner
Camilla


Annonce