Annonce

Annonce

Brev:

Søn forstår ikke fars grænser


20. september 2021

Kategori:
Alder:
4 år, 1 mdr.

Søn forstår ikke fars grænser

Hej Helen.

Jeg er far til en storebror på fire år, der har en lillesøster på 2 år. Min søn har meget svært ved at forstå de grænser, jeg sætter - og han tester altid hvor langt han kan tage den inden jeg siger stop ved at blive sur. At blive sur er den eneste grænse han forstår hos mig, mens han har respekt for de grænser hans mor sætter. Det er meget frustrerende, da jeg selvfølgelig ikke ønsker at skulle blive sur hver gang.

Jeg har altid været den forældre som han kan lege vildt med, og jeg tænker at han på mange fronter opdatter mig mere som en kammerat end en far. Det er selvfølgelig ok, men jeg vil gerne have at han respekterer de grænser jeg sætter, og at han i forbindelse hertil bliver bedre til at lege selv. I forbindelse hertil oplever jeg ofte, hvis vi er sammen med flere mennesker, at han ikke vil lege med de andre børn eller tale med andre voksne uden at jeg er med. Det er som om han ikke kan finde ud af at lege selv med andre børn. Hertil ...


Annonce

... teer han sig rigtigt meget, hvis jeg fx snakker med andre voksne, som om han er jaloux på at jeg taler med andre i stedet for kun at være fokuseret på ham - dette gælder også, hvis han er sammen med sin mor og andre voksne.

Jeg finder det meget problematisk, at han ikke kan være mere selvstændig og lege selv, for jeg kan jo ikke altid være der. Jeg vil gerne have at han bliver bedre til at lege med de andre børn. Og her bliver det så til endnu et spørgsmål, når han så endeligt leger med andre børn har han svært ved at befinde sig i, at ham og de andre børn skal samle sig om den samme leg. Han vil meget gerne have, at det foregår præcis på hans præmisser, og hvis ikke, så begynder han ofte at te sig ved at lege meget vildt, hvilke de andre børn ikke er med på. Det er som om, at han mangler mere ro og selvtillid.

Jeg håber du kan give nogle pointer, jeg kan arbejde videre med. Vi har sat stor pris på dine øvrige svar.

Venlig hilsen
Far til fireårig

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

28. november 2023 | Opdragelse | 4 år, 8 mdr.

Udfordringer med opdragelse af 4 årig

Hej Helen Mit spørgsmål drejer sig om opdragelse - både generelt og...

Læs hele brevet og Helens svar


20. november 2023 | Opdragelse | 4 år, 8 mdr.

Ikke så robust 4,5 årig

Kære Helen. Vi er forældre til en søn på 4,5 og en datter på 2 år. Vores...

Læs hele brevet og Helens svar


1. november 2023 | Opdragelse | 3 år, 11 mdr.

Min søn er meget farsyg

Hej Helen. Min søn på knap 4 år er meget farsyg og til tider afvisende...

Læs hele brevet og Helens svar


11. september 2023 | Opdragelse | 4 år, 2 mdr.

Dreng 4 år, hører ikke efter

Hej Helen, Jeg håber du kan hjælpe os, for vi har efterhånden givet op… I...

Læs hele brevet og Helens svar


14. august 2023 | Sovevaner | 4 år, 4 mdr.

Hvordan putter jeg to børn alene?

Hej Helen Jeg skriver for at høre om du har et godt råd. Vi har en dreng...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fisk og børn

Det er vigtigt at børn tilbydes fisk. Gerne flere gange om ugen, det vil sige næsten hver dag til frokost og et par gange til aftensmad.

Det er vigtigt at børn tilbydes forskellige typer af fisk. De fede fisk er især laks, sild og makrel. De mere magre fisk er skrubbe, rødspætte, sej og torsk. Fisk er rige på næringsstoffer som D-vitamin, selen og omega-3-fedtsyrer, som er meget vigtige for udviklingen af barnets hjerne.

Er dit barn mellem 0-14 år, er det vigtigt,...

Læs mere i Babylex

Astma

Børn med astma trækker ikke vejret på samme måde som vi andre. Når man har astma, så snører luftvejene sig sammen, passagen for luft ind og ud af lungerne bliver mindre og barnet har derfor svært ved at trække vejret.

Astma er det man kan kalde for en lungesygdom og børn med astma vil ofte have anfald, hvor de tydeligt har problemer med vejrtrækningen. Under et astmaanfald vil barnet få en hvæsende, pibende vejrtrækning, kvælningsfornemmelse, vedvarende hoste og nogle gange også...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusinde tak for dit svar på min sidste henvendelse. Jeg blev i meget bedre humør efter at have læst det. Min mand og jeg har talt en masse sammen, og der er faldet ro over hverdagen igen. Tusinde tak!

Ermelin - mor til pige på 3 måneder


Annonce