Annonce

Annonce

Brev:

Legevaner


1. juli 2021

Kategori:
Alder:
3 år, 1 mdr.

Legevaner

Kære Helen

Jeg har gået og tænkt lidt over vores søns legevaner. Han er for nylig blevet 3 år, hvor han også begyndte i skovbørnehave. Der trives han rigtig godt, og det er tydeligt, at det er et godt valg for ham. Han elsker at være ude i al slags vejr og bruge sin krop en masse. Han interesserer sig også for blomster, insekter og naturen i det hele taget.

Jeg har altid gået meget op i at tilbyde ham en masse forskelligt at beskæftige sig med. Vi har altid både læst meget, sunget meget, tegnet og malet, lavet modellervoks, bagt og lavet mad sammen, leget med lego osv. Da jeg var barn var jeg meget overladt til mig selv og synes også, at der er kommet en masse godt ud af det. Jeg har altid været meget selvstændig og god til at lege selv, og jeg har set det som en force. Så vi har virkelig forsøgt at veksle meget imellem at lege med vores søn og give ham tid til selv at lege.

Det er lykkedes rigtig godt, og folk nævner ofte, hvor god han er til at lege selv af sin alder. Han er enormt fantasifuld og bruger alt, hvad vi har i hjemmet til sine lege. Det er ofte rollelege fx politi og tyve, hvor han taler en masse imens med masser af lydeffekter mm. I den forbindelse bruger han ofte sine biler/maskiner og sit lego. Ellers er vandlege også et hit. Han kan bruge en ...


Annonce

... time, hvor han står ved vasken og leger med vand og vasker op, som han selv kalder det. Det sker også indimellem, at han stadig gerne vil læse en bog efter en lang dag, og ellers vil han gerne se lidt tv eller nusse rundt i haven og lege lidt i sin sandkasse. Jeg har bare lagt mærke til, at det bliver lidt ensformig leg.

Jeg burde nok bare glæde mig over, hvor god han egentlig er til at lege, men jeg synes, det er lidt synd, at han ikke bliver stimuleret på forskellige måder. Specielt nu hvor han også går i skovbørnehave (en RIGTIG skovbørnehave, hvor de altid er ude). Jeg spørger ham dagligt, om vi skal: tegne, male, lægge puslespil, danse, lave mad osv osv, og nogle gange siger han ok, og så leger vi max 10 minutter, og så synes jeg, at han mister koncentrationen. Så vender han typisk tilbage til sine vante lege.

Hvad tænker du om ovenstående? Måske er det normalt, at de begynder at have præferencer i hans alder - og vælge andet fra? Bør jeg fortsat forsøge at stimulere til at lege med andre ting end favoritterne? Kommer det af sig selv senere? Jeg tænkte på, at det jo også kan have at gøre med alle de mange ting, som er sket inden for det sidste halve år (bl.a. blive storebror og starte i børnehave), og måske han finder tryghed i sine vante lege.

De bedste hilsner
S

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

27. september 2022 | Udvikling | 2 år, 10 mdr.

Udadreagerende knap 3årig

Kære Helen, Endnu engang må jeg simpelthen have din hjælp og dit syn på...

Læs hele brevet og Helens svar


25. september 2022 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.

Søskendeudfordringer 3,5 og 1,5 år

Hej Helen Vi er meget i tvivl om hvad vi kan gøre for at børnene får et...

Læs hele brevet og Helens svar


19. august 2022 | Udvikling | 3 år, 5 mdr.

3,5 årig leger ikke rolleleg

Hej Helen Nu vi har barn nr to, bliver det tydeligere for os, at vores...

Læs hele brevet og Helens svar


11. august 2022 | Sovevaner | 3 år, 3 mdr.

3 årig lur

Hej Helen Min pige er startet i børnehave og fyldt 3 i maj. Hun har et højt...

Læs hele brevet og Helens svar


11. august 2022 | Opdragelse | 3 år, 3 mdr.

3 år og det andet køn

Hej Helen Jeg er alene med mine to piger på hhv 11 mdr og 3 år. Den...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Rødbede

Fra 6 mdr´s alderen kan du godt begynde at give dit barn rødbede, hvilket mange børn elsker og de kan give mosen en meget flot farve. Rødbeder kan også bages i ovnen sammen med andre rodfrugter.

Du skal dog være opmærksom på at rødbeder indeholder nitrat og derfor kun bør udgøre 1/10 af den portion mos, som barnet spiser. Alternativt bør de kun gives med ca 14 dages mellemrum.

Læs mere i Babylex

Optøning af spædbarnsmad

Hvis du gerne vil have små portioner skemad klar i fryseren, så er det vigtigt at følge disse retningslinjer:

- Nedfrysning skal foregå hurtigt efter, at maden er tilberedt. Maden fryses ned i små bøtter eller poser, som er beregnet til frysning af (baby)mad.

- Maden kan opbevares en månedstid i fryseren, når temperaturen holdes på -18 grader eller derunder. Den begrænsede periode er fastsat for at sikre en god smag i maden.

- Mad som har været...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tusind tak for dit svar, som kom langt hurtigere end forventet :)

Dejligt, tak
Christina


Annonce