Annonce

Annonce

Brev:

Legevaner


1. juli 2021

Kategori:
Alder:
3 år, 1 mdr.

Legevaner

Kære Helen

Jeg har gået og tænkt lidt over vores søns legevaner. Han er for nylig blevet 3 år, hvor han også begyndte i skovbørnehave. Der trives han rigtig godt, og det er tydeligt, at det er et godt valg for ham. Han elsker at være ude i al slags vejr og bruge sin krop en masse. Han interesserer sig også for blomster, insekter og naturen i det hele taget.

Jeg har altid gået meget op i at tilbyde ham en masse forskelligt at beskæftige sig med. Vi har altid både læst meget, sunget meget, tegnet og malet, lavet modellervoks, bagt og lavet mad sammen, leget med lego osv. Da jeg var barn var jeg meget overladt til mig selv og synes også, at der er kommet en masse godt ud af det. Jeg har altid været meget selvstændig og god til at lege selv, og jeg har set det som en force. Så vi har virkelig forsøgt at veksle meget imellem at lege med vores søn og give ham tid til selv at lege.

Det er lykkedes rigtig godt, og folk nævner ofte, hvor god han er til at lege selv af sin alder. Han er enormt fantasifuld og bruger alt, hvad vi har i hjemmet til sine lege. Det er ofte rollelege fx politi og tyve, hvor han taler en masse imens med masser af lydeffekter mm. I den forbindelse bruger han ofte sine biler/maskiner og sit lego. Ellers er vandlege også et hit. Han kan bruge en ...


Annonce

... time, hvor han står ved vasken og leger med vand og vasker op, som han selv kalder det. Det sker også indimellem, at han stadig gerne vil læse en bog efter en lang dag, og ellers vil han gerne se lidt tv eller nusse rundt i haven og lege lidt i sin sandkasse. Jeg har bare lagt mærke til, at det bliver lidt ensformig leg.

Jeg burde nok bare glæde mig over, hvor god han egentlig er til at lege, men jeg synes, det er lidt synd, at han ikke bliver stimuleret på forskellige måder. Specielt nu hvor han også går i skovbørnehave (en RIGTIG skovbørnehave, hvor de altid er ude). Jeg spørger ham dagligt, om vi skal: tegne, male, lægge puslespil, danse, lave mad osv osv, og nogle gange siger han ok, og så leger vi max 10 minutter, og så synes jeg, at han mister koncentrationen. Så vender han typisk tilbage til sine vante lege.

Hvad tænker du om ovenstående? Måske er det normalt, at de begynder at have præferencer i hans alder - og vælge andet fra? Bør jeg fortsat forsøge at stimulere til at lege med andre ting end favoritterne? Kommer det af sig selv senere? Jeg tænkte på, at det jo også kan have at gøre med alle de mange ting, som er sket inden for det sidste halve år (bl.a. blive storebror og starte i børnehave), og måske han finder tryghed i sine vante lege.

De bedste hilsner
S

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

17. juni 2025 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.

Søskendekonflikter

Kære Helen Der har nu været en lang periode hvor min datter på 3 år og søn...

Læs hele brevet og Helens svar


5. juni 2025 | Opdragelse | 3 år, 3 mdr.

Suttestop - 3 år, 3 mdr.

Hej Helen Tak for dit sidste svar angående min datter, som er meget afhængig...

Læs hele brevet og Helens svar


9. maj 2025 | Sovevaner | 3 år, 2 mdr.

Middagslur - 3 år, 2 mdr.

Hej Helen Endnu et spørgsmål angående min datter på 3 år. Min datter...

Læs hele brevet og Helens svar


9. maj 2025 | Opdragelse | 3 år, 2 mdr.

Afhængig af sut - 3 år, 2 mdr.

Kære Helen Min datter på 3 år er utrolig afhængig af sin sut. Den og hendes...

Læs hele brevet og Helens svar


19. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 3 mdr.

Hører ikke efter og sut

Hej Helen. Så er vi virkelig trådt ind i 3-års alderen med fulde kraft. Og...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Suttebehov

Alle nyfødte fødes med en sutterefleks, der både giver dem tryghed og mad og dermed er en livsnødvendig refleks.

Et meget fortidlig født barn kan godt mangle sutterefleks, men det vil ofte være en af de første reflekser man ser hos barnet.

Nogle børn har et stort suttebehov og her kan sundhedsplejersken anbafale at man giver barnet en sut. Andre børn bruger deres sutterefleks ved brystet og foretrækker dette fremfor en "narresut". I princippet skal det lille barn...

Læs mere i Babylex

Suttekæde

En suttekæde er en kæde, som holder sutten ved barnet. Den fungerer ved at den sidder både på sutten og sættes fast i barnets tøj. Det kan være meget praktisk for forældrene, men kæden skal opfylde visse krav, for ikke at være farlig for barnet.

Sikkerhedsstyrelsen tester jævnligt suttekæder og det er desværre ikke alle suttekæder, der lever op til sikkerheden.

Det anbefales at:

- En kæde må ikke være mere end 22 cm lang, da barnet så kan få den...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

1000 tak for dine altid gode råd, det har virkelig hjulpet os til at få styr på hverdagen.

Tak fra mor til dreng på 5 måneder.


Annonce