Annonce

Annonce

Brev:

2,2 år og storebror


18. april 2021

Kategori:
Alder:
2 år, 2 mdr.

2,2 år og storebror

Hej Helen,

Vi har vores søn på 2 år og 2 måneder, som lige er blevet storebror for første gang. Vi har i tiden op til fødslen talt om lillesøster, og blandt andet læst bøger for at forberede ham. Vi vidste godt, at uanset hvor meget han sige at hun er i maven, at han skal være storebror osv, så ville det stadig være for abstrakt for ham til helt at forstå.

Nu er søster så kommet (d. 10/4) og han reagerer meget tvetydigt. Første gang han så hende, var der kys, kram og ae på kinden - og det har der været hver dag, flere gange om dagen, lige siden. Det er ikke på vores opfordring, men på hans initiativ. Vi beder ham sige farvel til hende, når han tager i dagpleje, men ellers lader vi det faktisk være op til ham, hvad han har lyst til.

Men siden hun kom, har han skruet andre dele op på 11. Han siger nej til ALT. Selv ting, vi ved han virkelig gerne vil - og midt i at han på vej til at gå i gang med det. Han er MEGET mor-orienteret. Vi skiftes til at putte ham, det har vi altid gjort og uden problemer, men nu er det KUN mig der må. Når far skal putte, græder han som pisket og siger "nej, far ikke putte".

Far duer heller ikke til noget andet; han må ikke lege, se tv, gå tur eller lignende. Han må allernådigst cykle ham i ...


Annonce

... dagpleje, men det er også det. Hvad kan vi gøre for at lette presset fra mig (der både ammer og nu også nærmest er enlig mor, fordi far intet må) og samtidig give far hans rolle tilbage, for han savner samværet med vores søn?

Nr. 2 spørgsmål: Længe inden han blev storebror, fjernede vi siden på hans tremmeseng, så han selv kan kravle ind og ud. Det gjorde vi, fordi han siden han var 6 måneder gammel har sovet igennem i sin egen seng, stort set uden undtagelser. Det tog, indtil vi fjernede siden, også kun 10 minutter at putte ham, fordi han var super god til at snakke sig selv i søvn med sin bamse. Putning og søvn har aldrig været en kilde til problemer hos ham. Nu kan det tage op til 1 time at putte ham, hvor vi er nødt til at sidde herinde indtil han sover. Og han kommer ind til os om natten, i søvne, så ofte at det er mere regel end undtagelse.

Vi har købt en ny seng til ham, en såkaldt husseng, men han har ikke fået den endnu. Vi har en naiv idé om at kunne starte forfra med at etablere en ny, god søvnrutine (som den plejede at være) når han får sengen, i håb om at den kan skabe nye associationer for ham. Men hvad kan vi ellers gøre? Hvordan får vi ham tilbage til den hurtige putning og den gode, lange nat i egen seng?

Hilsen Pernille

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Sådan kan babygrød fra Woodland Wonders også bruges

Vidste du, at grødblandingerne fra Woodland Wonders også fungerer godt som base i andre opskrifter? I takt med at din baby bliver mere fortrolig med at spise mad fra ske, er der en helt ny verden af smag, farve og tekstur, der åbner sig. Woodland Wonders har derfor samlet en række smagfulde ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. november 2022 | Sygdom | 2 år

Omgangssyge og kost

Hej Helen Min datter har fået omgangssyge - hun har voldsom diarre og kaster...

Læs hele brevet og Helens svar


9. oktober 2022 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.

Utroligt svært ved at falde i søvn/lange putninger

Kære Helen. Vores datter er 2,5 og går i vuggestue, hvor hun sover lur ca...

Læs hele brevet og Helens svar


27. september 2022 | Udvikling | 2 år, 4 mdr.

Hvornår kan man få udvikling vurderet og hvad sker der?

Hej Helen. Jeg har skrevet om min søn før. Han er nu 2 år og 4 måneder, og...

Læs hele brevet og Helens svar


17. september 2022 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.

Putning og Morsyge del 2

Kære Helen. Tak for dit svar - jeg synes det giver god mening at vække ham...

Læs hele brevet og Helens svar


13. september 2022 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.

Putning og morsyge

Kære Helen. Jeg har tidligere skrevet til dig om putning og skriver nu igen...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Citrusfrugter

Hvis man har allergi overfor græspollen, så kan man nogle gange reagere på citrusfrugter som appelsiner og klementiner. Reaktionen vil ofte være kløe og hævelse af læber, mund og svælg. Og det bedste man kan gøre er ikke at spise de citrusfrugter, som man reagerer på.

Nogle børn vil også reagere med rødt udslæt om munden, når de spiser citrusfrugter. Det skyldes normalt frugtsyren, som generer barnets lidt sarte hud og handler således ikke om at barnet ikke tåler...

Læs mere i Babylex

Suttebehov

Alle nyfødte fødes med en sutterefleks, der både giver dem tryghed og mad og dermed er en livsnødvendig refleks.

Et meget fortidlig født barn kan godt mangle sutterefleks, men det vil ofte være en af de første reflekser man ser hos barnet.

Nogle børn har et stort suttebehov og her kan sundhedsplejersken anbafale at man giver barnet en sut. Andre børn bruger deres sutterefleks ved brystet og foretrækker dette fremfor en "narresut". I princippet skal det lille barn...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Ja, så er det mig igen…..Tusind tak for dit svar og mange brugbare råd til min søns dagsrytme og nattesøvn. Vi vil straks gå i gang!

Kari, mor til dreng på 6 måneder


Annonce