Annonce

Annonce

Brev:

3 årig vil selv bestemme


16. marts 2021

Kategori:
Alder:
3 år, 3 mdr.

3 årig vil selv bestemme

Hej Helen.

Så har jeg igen brug for et råd fra dig, da jeg lige har haft 2 rigtig dumme episoder med min pige på 3 år, og jeg ved simpelthen ikke hvad jeg evt. kunne gøre anderledes, og det gør mig rigtig ked af det.

Sagen er den af min skønne dejlige pige på 3 år, har en virkelig stærk vilje, og det er der jo intet galt i :-)

MEN nu skal jeg forklare dig problemet. 1. gang var i fredags, hvor jeg havde holdt en fridag med hende (er på barsel med lillebror på 4 mdr). Vi havde virkelig hygget os hele dagen, og sad så og så en film om eftermiddagen, jeg siger til hende i god tid, at når filmen er slut, så skal vi over og hente storebror i børnehaven. Da filmen så slutter, siger jeg at vi skal ud og have tøj på, det vil hun ikke, siger hun ikke vil med over efter ham.

Prøver i noget tid at få hende til at gå med ud i gangen, men hun vil ikke. Så jeg ender med at sige til hende, at så må jeg løfte hende der ud og hjælpe hende i tøjet, og her bliver hun stiktosset og stritter virkelig imod. Prøver at nå ind til hende og sige at jeg godt kan se at hun bliver vred, og at det er træls for os begge. Hun råber jeg vil selv, og jeg siger okay super skat, så det får hun lov til, men så kaster hun bare sko og jakke ind i køkkenet. Så jeg ender med at tvinge tøjet på hende og løfte hende ud i autostolen. Hun er rasende og råber og skriger og stritter imod. Jeg bevare roen gennem hele episoden.

Vi kører så afsted, og hun er stadig sur. Da vi så næsten er ved børnehaven, (2 min. i bil) siger hun at hun har tisset i bukserne, og nu er hun ked af det. Jeg siger at det er hvad der kan ske, og at det ordner vi. Så da vi kommer hjem giver vi hinanden en stor krammer, får skiftet tøj, og ...


Annonce

... jeg får vasket hele stolen.

I denne situation er jeg stolt over at jeg bevarede roen igennem det hele, men kan ikke se hvordan jeg ellers skulle have tacklet situationen? For afsted skulle vi jo.

2. episode var så her til morgen. Vi har haft en hyggelig morgen, og skal så afsted i børnehave. Begge børn går ud og tager tøj på, og min pige vil så have sin nussebamse med. Hun har 3 af den samme, men kun 1 dur, "den rigtige raffe" som hun siger.

Jeg siger så at "den rigtige raffe" skal blive hjemme, men at hun må få en af de andre med der over. Det gør jeg fordi vi før har stået i en situation hvor hun har glemt den der ovre, og så har vi en ulykkelig pige der ikke vil sove om aftenen, så det har længe været en regl, at den bliver hjemme.

Det udvikler sig så ligesom i fredags, hvor hun bliver så vred og intet vil, uanset hvor meget jeg prøver, så jeg igen ser mig nødsaget til bare at løfte hende ud og spænde hende fast i bilen. Rigtig træls for os begge :-(

Denne her gang når jeg kun lige at vende mig om, så siger hun at hun tisser i stolen. RIGTIG træls. Og jeg kommer her til at blive sur og skælde hende ud, og sige at det gør mig vred og ked af det at det skal være sådan her. Og så bliver hun selvfølgelig ked af det. Vi får skiftet tøj, giver hinanden en krammer og bliver enige om at vi er gode venner igen. Og køre så afsted uden problemer.

Jeg er så lige kommet hjem efter at have afleveret dem, og jeg er SÅ ked af det. Jeg forsøger virkelig at opdrage uden at skælde ud, og jeg hader når jeg kommer til det :-(

Hvad kan jeg gøre i de situationer, hvor jeg bare ikke kan trænge igennem til hende? og hvorfor tror du at hun tisser i de her situationer? :-(

Hilsen
mor

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Woodland Wonders er inspirerende mad til din baby

De økologiske grødblandinger fra Woodland Wonders er for dig, der ønsker at tilbyde din baby økologiske produkter af høj kvalitet med minimalt forarbejdede råvarer, og som samtidig er nemme at tilberede. Kun det bedste er godt nok til din baby. Derfor består grødblandingerne fra Woodland Wonders ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

31. juli 2022 | Renlighed | 3 år

3 årig blefri

Hej Helen. Jeg har en søn, der lige er blevet 3 år. Han har egentlig længe...

Læs hele brevet og Helens svar


26. juli 2022 | Renlighed | 2 år, 10 mdr.

Hjælp til at smide bleen - 2 år, 10 mdr.

Hej Helen. Du har tidligere hjulpet os med gode råd til vores mange...

Læs hele brevet og Helens svar


29. juni 2022 | Udstyr | 3 år, 1 mdr.

3 årig der nu kan åbne døre

Hej Helen Jeg har en dejlig 3 årig pige (lige fyldt 3 i maj). Vi bor på...

Læs hele brevet og Helens svar


8. juni 2022 | Sovevaner | 2 år, 11 mdr.

Bedre søvnrutiner

Kære Helen Min datter er nu knap 3 år og vores putning er bare blevet værre...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juni 2022 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.

For glad for andre

Hej Helen Tusind tak for dit sidste svar, det var rigtig godt til at få...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sexliv

Der er meget forskelligt hvornår både kvinden og manden har lyst til at genoptage sexlivet efter en fødsel. For nogle par går der mange måneder før de begge er parate.

Mange tror at det kun er kvinden der skal være parat, fordi det jo er hende der har født, men mænd der har oplevet deres kone føde og har set barnet komme ud af vagina, kan også have svært ved at genoptage sexlivet.

Efter fødslen er kvindes hormonbalance anderledes, end før hun blev gravid, og en...

Læs mere i Babylex

Fisk og børn

Det er vigtigt at børn tilbydes fisk. Gerne flere gange om ugen, det vil sige næsten hver dag til frokost og et par gange til aftensmad.

Det er vigtigt at børn tilbydes forskellige typer af fisk. De fede fisk er især laks, sild og makrel. De mere magre fisk er skrubbe, rødspætte, sej og torsk. Fisk er rige på næringsstoffer som D-vitamin, selen og omega-3-fedtsyrer, som er meget vigtige for udviklingen af barnets hjerne.

Er dit barn mellem 0-14 år, er det vigtigt,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Jeg har nu i over 3 år været medlem af din hjemmeside og har ALTID påskønnet dine gode og fornuftige råd omkring mine to børn. Selvom du aldrig har mødt mine børn, har du altid rådgivet mig som om du hele tiden har været en del af deres liv......

Du er klart den bedste og ærligste sundhedsplejerske jeg nogenside har stiftet bekendtskab med, og jeg vil altid sætte pris på dine gode råd, som har gjort min hverdag bedre og mindre skræmmende.

Endnu engang tusind tak.


Annonce