Annonce

Annonce

Brev:

Store mål i sigte - ble, sut, tremmeseng


4. december 2019

Kategori:
Alder:
3 år

Store mål i sigte - ble, sut, tremmeseng

Hej Helen,

Min dreng er nu fyldt tre år. Han trives og udvikler sig rigtig godt.
Jeg har dog et spørgsmål fordi jeg synes det er en tid med mange store ”mål” i sigte og vi vil gerne håndtere det så godt for ham som muligt.

Min søn bruger ble, sut og sover i tremmeseng. Vi vil gerne af med alle tre ting i løbet af det næste halve til hele år. Vi er ikke stresset over det, men vil gerne hjælpe ham igennem det og være forberedte på hvad der kommer.

Vi er heldige at han går i en institution hvor han teknisk set er børnehavebarn men han først skal skifte over i børnehavebygningen når han bliver tæt på 4 år, derfor har han ingen mærkbare skift den næste tid. Derfor vil vi, såfremt han bliver klar, gerne klare afvænning af sut, ble og tremmeseng, mens der er ro på hans institutionsliv.

Mit spørgsmål går på hvordan man bedst håndtere så store og mange forandringer for så lille et menneske.

Kort status på de tre områder:
SUT: Han er meget glad for sin sut og han har svært ved at skille sut og nussedyret fra hinanden. Vi har i en periode snakket med ham om, at vi gerne ville han afleverede sutten, men det har resulteret i øget suttebehov. Nu snakker vi slet ikke om den og behovet er faldet. Det er dog stadig stort.

Han blev storebror meget tidligt og det er helt klart en af årsagerne til han elsker hans sut. Jeg er lidt tilbageholdende med at tage den fra ham, for han finder meget trøst i den.

Desværre har han en tandskade fra en legeulykke, tandlægen har kommenteret på at han skal til at bruge sutten mindre. Det var derfor vi begyndte at snakke med ham om det, men som sagt med negativ påvirkning. Har du nogle gode råd til ...


Annonce

... hvordan vi mindsker hans brug?

BLE: Han tisser dagligt på toilettet om morgenen og om aftenen, hjemme. I institutionen tilbydes han toiletbesøg og er begyndt at bruge det. Han har lavet afføring to gange hjemme, den ene gang var et uheld og den anden hvor han kunne mærke han skulle.
Han leger meget intenst (ofte rollespilslege) og han bliver helt væk – så vil han ikke med ud og tisse. Jeg er i tvivl om jeg skal fjerne ham fra hans leg, selvom legen er så god?

TREMMESENG: Han har fået en stor seng ind på sit værelse og den er klar til at han kan sove i den, men han har ikke lyst til det endnu. Siden den dag han har fået den har han, på eget initiativ, lavet sit putteritual om: vi starter med at tisse af, komme i nattøj, børste tænder og få en tår vand, derefter kravler han selv op i den store seng, hvor vi begge ligger og putter mens hans natugle spiller. Når uglen er slut vil han over i hans tremmeseng.

Han har kun en enkelt gang taget benet op over tremmesengen (den har stadig alle 4 sider på), men det var om dagen midt i en leg.

Vi har ikke travlt med at han skal over i den anden seng, han sover igennem om natten og er klar for sin tremmeseng. Vores tanker er at tremmesengen er ved at være for lille, specielt fordi han vil sove med en juniordyne.

Vores umiddelbare plan er at prøve at smide bleen i juleferien, hvor vi har 14 dage fri. Ulempen er at vi selvfølgelig at der sker en masse i julen, både socialt og nyt legetøj kan tage fokuset. Efterfølgende ville jeg gerne have han smed sutten, men jeg er i tvivl om det er bedre at tage tremmesengen først da sutten selvfølgelig er et tryghedselement om natten.

Med venlig hilsen
Kris

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

1. juni 2020 | Opdragelse | 3 år

Dreng på 3 slår og sparker

Hej Helen, Først og fremmest tusind tak for en super god brevkasse. Jeg har...

Læs hele brevet og Helens svar


25. maj 2020 | Renlighed | 3 år, 6 mdr.

Optagethed af lort og tis/vil ikke toilettræne

Kære Helen. Jeg skriver, da jeg har et par spørgsmål vedr min søn på 3,5 år...

Læs hele brevet og Helens svar


21. maj 2020 | Opdragelse | 2 år, 8 mdr.

Mad og opdragelse - 2 år, 8 mdr.

Hej Helen Det er noget tid siden jeg føler, at jeg har haft behov for at...

Læs hele brevet og Helens svar


20. maj 2020 | Amning | 2 år, 6 mdr.

Ammestop - Større barn

Kære Helen. Det føles helt forkert at skrive det - men jeg synes, at jeg har...

Læs hele brevet og Helens svar


12. maj 2020 | Sovevaner | 3 år, 6 mdr.

Putteudfordringer med 3,5 årig

Kære Helen Min datter på nu 3,5 år har altid haft et godt sovehjerte. Hun...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sygt barn

Det er altid svært at vurdere hvad et lille barn fejler, og er du i tvivl er det altid en god idé at kontakte lægen. Hellere en gang for meget end en gang for lidt.

De mest almindelige sygdomme hos børn er: Forkølelse, øjenbetændelse, mellemørebetændelse, lungebetændelse, maveinfektioner og skoldkopper.

Symptomerne er ofte: Manglende appetit, ondt i maven, opkastning og diarré samt feber.

Hvis det bliver nødvendigt at indlægge barent på sygehus er...

Læs mere i Babylex

Navlestrengsblod

Man har fundet ud af at Navlestrengsblod indeholder blod-stamceller. I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen.

Det mest anvendte idag er knoglemarvsceller, men celler fra navlestrengsblod er også meget interessante. De er ikke helt så specialiserede som stamceller fra knoglemarven, men det er let at...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusinde tak for dine fantastiske sider - det er dejligt at kunne skrive til dig, når man bor i Italien hvor der ikke findes sundhedsplejerske ;o)

Kærlig hilsner
Tanya fra Italien


Annonce