Annonce

Annonce

Brev:

Problemvrede hos et barn på 4 år?


17. november 2019

Kategori:
Alder:
4 år, 3 mdr.

Problemvrede hos et barn på 4 år?

Kære Helen,

Vi har en datter på 4 år og 3 måneder. Hun kan være en rigtig sød lille pige med et stort smil, men så har hun også et stort temperament. Dette er kommet til udtryk siden hun var helt lille, og vi har altid kæmpet med det. Hun går i en integreret institution og de er også bekendt med, at hun er meget temperamentsfuld. Det er altid gået lidt op og ned med hendes temperament. Nogle måneder går det fint, men så pludseligt blusser det meget voldsom op igen. Og lige nu er det ved at koge lidt over.

Hun kan hidse sig op over den mindste ting, for eksempel at hun vil prøve at lege med et stykke legetøj, og det ikke virker ordentligt, og så bliver hun så vred, at man ikke kan berolige hende. Hun slår, bider og kradser os og på det sidste er hun nu også begyndt at kradse og slå sig selv. Det er vi meget kede af, og vi er også i dialog med institutionen om det, som har også oplevet samme adfærd.

Hun er nu så stor og stærk, at hun virkelig kan volde skade på sig selv og dem omkring sig. Vi fandt dette ældre opslag fra dig og kan genkende mange af tingene:

https://www.netsundhedsplejerske.dk/artikler/index.php?o ption=laes&type=ARTIKLER&id=379

Vi har dog nogle yderligere spørgsmål.
Når hun bliver vred sker det ofte, at hun begynder at slå, kradse og bide, og hvordan kan man så reagere? Hun er fysisk over for os (mor og far), over for hendes 16 ...


Annonce

... måneder gamle lillebror, men kan også gøre skade på sig selv. Det er også sket i børnehaven, at hun har bidt hendes yndlingspædagog helt ud af ingenting. Lige nu prøver vi at holde hende, så hun ikke volder sig selv eller os skade, men det føles som et kæmpe stort overgreb. Og vi er overhovedet ikke glade for den metode. Hvordan skal hun også lære at lade være med at reagere fysisk, når hun bliver vred, når vi er nød til at skride fysisk ind.

Det er lidt den samme problemstilling som kan opstå, når hun får at vide, at der er noget hun ikke må, som at få et stykke slik mere. Så kan hun blive sur og vred og bare vælge at ignorere os. Hvilket betyder, at hun henter en stol og begynder at kravle op i det skab, hvor slikket gemmer sig. Igen løber vi ind i det problem, at vi ender med at skride til fysisk handling og henter hende ned, inden hun kommer til skade, og sætter os med et skrigende barn i sofaen, som gerne kæmper og skriger i 10 minutter for at kommer fri, og løbe tilbage til skabet for igen at kravle op efter noget slik.

Som sagt er vi også i kontakt med børnehaven og snakker meget med dem om at sætte ord på følelserne og at forblive helt roligt, men vi er virkeligt lidt fortabt, og tænker også, om vi så småt er nødt til at søge psykologhjælp for at undersøge, om der er noget vi kan gøre helt anderledes.

Kan du give os nogle råd?

Med venlig hilsen
Mor og Far

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Raske børn i alderen 12-23 måneder søges

Odense Universitetshospital, Aarhus Universitetshospital og Hvidovre Hospital søger forældre med børn i alderen 12-23 måneder til et nyt vaccineforsøg

Raske børn søges til forsøg med meningitisvaccine

Hvad er meningokok meningitis?
Meningokok meningitis kaldes ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

24. januar 2020 | Kost og ernæring | 4 år, 3 mdr.

Spisevaner - kræsenhed

Kære Helen, Jeg vender lige tilbage med et spørgsmål, jeg før har haft lidt...

Læs hele brevet og Helens svar


11. januar 2020 | Sovevaner | 4 år, 3 mdr.

Storesøsters søvn - 4.3 år

Hej Helen. For ca. to år siden da lillebror blev født, ændrede storesøsters...

Læs hele brevet og Helens svar


11. januar 2020 | Opdragelse | 4 år, 3 mdr.

Hjælp til adfærd

Hej Helen Jeg skriver til dig da jeg har to store ting jeg gerne vil tale...

Læs hele brevet og Helens svar


15. december 2019 | Sovevaner | 4 år, 1 mdr.

Natterædsel i flyvemaskine

Kære Helen, Tusinde tak for dit svar på mit forrige spørgsmål – det gjorde...

Læs hele brevet og Helens svar


14. november 2019 | Opdragelse | 4 år

Surhed og vrede - hvad gør jeg?

Kære Helen, Jeg er lige tilbage med et spørgsmål her i nødens stund. Eller...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Bad, de første gange

Det spæde barn kan komme i bad ret hurtigt efter fødslen og ofte beder mange om at få hjælp til det første bad, imens man endnu er på barselsafsnittet.

Når I beslutter jer for at bade jeres barn, så er det rigtig godt at have nogle faste rutiner:

- Et babybadekar er en god idé, nogen vælger også at bruge en speciel babyspand. Det vigtigste er at karret er afgrænset i størrelsen, det giver barnet lidt tryghed.

- Det er en god idé at tilbyde barnet...

Læs mere i Babylex

Spinalbedøvelse

Spinalbedøvelse er en bedøvelsesform, som bruges ved blandt andet kejsersnit. Man lægger bedøvelsen ind via en kanyle, som føres ind i rygmarvskanalen og kvinden bedøves fuldt fra taljen og ned.

Bedøvelsen gør som regel ikke særlig ondt at få lagt, og det tager meget kort tid at lægge den. Spinalbedøvelse har den fordel at kvinden er vågen under kejsersnittet og derfor kan følge med i fødslen af barnet - og også se barnet med det samme, barnet kommer ud. Der sættes en skærm op,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for en MEGET god brevkasse, hvad skulle jeg dog gøre uden den.

Mor til dreng knap 6 uger


Annonce