Annonce

Annonce

Brev:

Flaskerne - og nedtrapning


9. november 2020

Alder:
7 mdr.

Flaskerne - og nedtrapning

Hej Helen (:

Vores pige på 7 mdr. og 3 uger får 4 flasker i døgnet og 4 måltider med fast mad.

Vi har forsøgt at introducere formiddagsmad for hende, og det er egentligt også gået nogenlunde. Hun spiser ikke meget, det er tit og ofte kun blevet til et par hapser eller skeer. Vores problem her er, at hun stadig vil have flasken kl. 10 at sove på, også selvom hun er blevet tilbudt formiddagsmad, men vi har erfaret os, at hvis hun får så mange måltider for tæt på hinanden, kaster hun op.

Hun har altid været småtspisende og har altid trives med det, og vi har her snakket om, om det så ikke giver mening at hun ikke kan indeholde så meget mad.

Sidst vi fik hende vejet, vejede hun 8270 gr. så hun mangler knap 1100 gr. at tage på til hun er 1 år, og hun er faktisk steget til kurven over gennemsnittet, hvilket vi har undret os over når hun spiser så lidt. Men det har sat tanker igang hos os, at det giver bedre mening hvorfor vores datter virker gladere når hun ikke spiser så meget, når hun måske ikke har brug for mere mad.

Men til vores problem med flaskerne. Før ...


Annonce

... spiste hun en flaske omkring 03-04 tiden og igen ved 07 tiden, nu har hun valgt morgenflasken fra og spiser mere morgenmad ved 08 tiden, men beder stadig om flasken ved 03-04 tiden. Det har jeg faktisk fundet trygt, så jeg er sikker på hun får mælkebehovet løbende igennem dagen. Så får hun tilbudt formiddagsmad ved 09:15-09:30 tiden (her har vi holdt lidt igen med at give, da hun har kastet op nogen gange, det virker som om hun bliver for proppet. (Det har dog for det meste været sidst på dagen hun har kastet op og det giver god mening) og flasken at sove på kl. 10.

Flasken kl. 10 ville vi jo gerne have taget fra hende som næste flaske, så hun får nat/meget tidlig morgen flaske, middagsflaske og flaske til sengetid, så hun på sigt kunne spise lidt mere til formiddag og frokost. Hun spiser mest til morgenmad, men der går også en del timer fra sidste flaske, og til eftermiddag og aftensmad, men her får hun heller ikke flaske imellem eftermiddag og aftensmad.

Mit spørgsmål til dig er:

- Hvordan kan vi tage flasken fra hende så hun kan spise lidt mere?

Venlig hilsen
mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Sig farvel til røde babynumser

Hud der konstant bliver udsat for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Men med korrekt forebyggende hudpleje kan du sikre, at dit barn altid har sund hud ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

20. januar 2021 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Rejer - 7 mdr.

Hej Helen. Må baby på 7 mdr få rejer? Og hvordan skal de tilberedes, kan det...

Læs hele brevet og Helens svar


19. januar 2021 | Sovevaner | 5 mdr.

Genvinde trygheden og søvnen

Hej Helen, Tusinde tak for dit svar til mit problem med min datter som har...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2021 | Udvikling | 6 mdr.

Datter på 6 en halv måned (29 uger) vil ikke ligge og sidde i stol/barnevogn

Kære Helen. Vi har en datter med højt energiniveau. Hun vil ikke rigtig...

Læs hele brevet og Helens svar


16. januar 2021 | Sovevaner | 7 mdr.

Søvn-association - 7 mdr.

Kære Helen, Tak for dit gode svar. Jeg har dog behov for lidt uddybning...

Læs hele brevet og Helens svar


15. januar 2021 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Drænanlæggelse og mad

Hej Helen (: Tak, fordi du beroligede mig med at det ikke er forkert vores...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

D-vitamin

Alle børn bør fra de er 2 uger til de er 2 år gives D-vitamin 10 mikrogram (400IE) dagligt. Det gives som dråber.

Børn med mørk hud og/eller børn som går klædt, så kroppen oftest er tildækket om sommeren (lange ærmer, lange bukser/kjoler eller tørklæder) skal fortsætte med D-vitamintilskud (400IE) hele barndommen.

Når børn er ca. 1½ år gamle, vil de kunne tygge en multivitaminpille, ofte knækket i kvarte. Indeholder vitaminpillen 10 mikrogram D-vitamin, bliver...

Læs mere i Babylex

Hoppegynge

En hoppegynge anbefales ikke. Sundhedsstyrelsen skriver: "Til sunde børn frarådes hoppegynge og gangstole, da de forsinker normal udvikling. For handicappede børn gælder særlige regler, spørg sundhedsplejersken, lægen eller fysioterapeuten". Kilde, Sunde Børn, sst. 2003.

En hoppegynge belaster barnets ryg og ben og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge, det er ren underholdning og det kan barnet få på anden måde. Når barnet sidder i en hoppegynge er det en...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Tusind tak for dit tip om "drilleblæren" og "drillenumsen". Det var lige i øjet!

Pludselig blev af-med-ble et projekt, som vores datter kunne forholde sig til og føle sig som en del af. Lige fra den håbefulde: "Vi skal nok få krammet på den drilleblære, ikk?" til den lettere truende: "Jeg har sagt til drillenumsen, at hvis den ikke opfører sig ordenligt, så ringer jeg til politiet, også kommer den i fængsel".

Så nu er hun uden ble (om dagen) og siger fint til selv og overholder de faste toilettider - om morgenen og aftenen og efter måltider - uden (ret meget) brok.

Tak for hjælpen. Det er stor lettelse for os ikke at skulle skændes med hende om den åndssvage ble.

Venlig hilsen

Helt Utrolig Lettet


Annonce