Annonce

Annonce

Brev:

6 mdr og vil spise selv


13. maj 2020

Alder:
6 mdr.

6 mdr og vil spise selv

Hej Helen

Tak for dit svar på mit sidste spørgsmål ang. G's nattesøvn og spiserytme. Jeg fulgte dit råd om at lade hende være, når hun vågnede om natten og pludrede, og efter et par nætter holdt hun faktisk op med det, og nu sover hun igennem fra ca. 22.45 til 5.30 👍

Der sker meget lige nu, udviklingen går stærkt, og de seneste par uger har det været som om hun har mistet interessen for skemad. Jeg fik dog den mistanke at det var skeen og ikke maden hun protesterede over, hun er nemlig ikke kræsen og spiser vellystent hvis jeg kommer lidt hvidløg eller diverse krydderier i, og hun spiser gerne forsk. slags kød og fisk. Til gengæld gider hun ikke spise fx færdigpakker med pasta kødsauce el. lign. 

Nå men for at prøve min teori af, har jeg forsøgt følgende:

- givet hende egen ske at sidde med, mens jeg selv mader med ske

- skåret en ske ud af grøntsag, fx agurk, som jeg mader hende med

- madet hende med min finger

- givet hende pakker med tud fyldt med færdig eller hjemmelavet mos/grød, hvor hun holder om pakken, og jeg trykker. Er indholdet tyndt, kan hun selv suge det ude.

Det virker også, men højst et par dage, så vil ...


Annonce

... hun selv have skeen og nægter at åbne munden, hvis jeg prøver at made hende. Hun vil til gengæld gerne drikke af kop, selvom jeg holder den, og hun har godt styr på det, og kan drikke slurke, ikke kun sippe til det.

Det, der virker lige nu, er at jeg koger grøntsager helt møre og kommer dem i hendes skål uden at mose dem. Så får hun lov til selv at tage et stykke op, og så tager jeg lidt af gang mellem mine fingre, tilbyder hende det, og så tager hun fat i min finger og putter den i munden. Hun er god til at tygge og spytter det ud, hvis det er for stort et stykke. Men hvis ikke hun får lov at sidde med skålen selv, får jeg ikke lov at made hende med min finger.

Og så veksler jeg ellers mellem at forsøge med ske, pakke etc. Og så får hun lov selv, men hendes motorik kan jo ikke helt følge med hendes trang til at gøre det selv, så hvis ikke jeg hjælper, er det jo begrænset hvor meget mad der rent faktisk ender i maven.

Har du andre kreative forslag? Er det en fase, eller skal vi bare acceptere, hun er en selvstændig ung dame, som bare vil selv, og så lade hende øve sig, til hun får styr på hånd til mund-koordinationen?

På forhånd tak,
Trine

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

15. april 2021 | Amning | 7 mdr.

Ophør med amning

Kære Helen. Jeg søger lidt hjælp med at ophøre med amning, samt hvordan jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2021 | Sovevaner | 7 mdr.

Natlig uro, opvågning og mælk

Kære Helen, Jeg er træt, og trænger til lidt sammenhængende søvn! Hjælp!...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2021 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Madrutiner inden opstart i vuggestue

Hej Helen, Først og fremmest tusind tak for en rigtig god og vejledende...

Læs hele brevet og Helens svar


6. april 2021 | Sovevaner | 5 mdr.

Har svært ved at blive i søvnen

Hej Vi er meget udfordret på nattesøvnen herhjemme. Det har vi været i 2...

Læs hele brevet og Helens svar


6. april 2021 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Opstart mad v 6 måneder

Hej Helen. Hvor hurtigt skal man gå frem ved opstart af mad ved 6...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Quinoa

Quinoa er en plante, der vokser både vildt og dyrket. I Danmark kan den købes i supermarkedet og sælges her både som mel, flager og gryn. Den minder om hirse eller ris og kan indgå i madlavningen som alternativ til kartofler, ris og pasta.

Quinoaflager kan bruges til grød og indeholder ikke gluten, hvorfor quinoagrød kan gives før 6 måneders alderen. Det anbefales at man generelt varierer mellem forskellige grødtyper til børn. Quinoagrød har en lidt "fnugget konsistens" og smager...

Læs mere i Babylex

Legetøj

Barnet har bedst af det nære samspil der er mellem barnet og forældrene. Men i takt med at barnet bliver større og begynder at forholde sig lidt mere til verden omkring sig, vil det være godt at der er legetøj, som barnet kan kigge på og undersøge.

Når barnet begynder at gribe, skal legetøjet egne sig til at komme i munden. Tingene skal være solide og uden skarpe kanter og spidser. Maling skal være giftfri og må ikke skalle af. Tøjdyr og dukker skal kunne vaskes og du skal sikre...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen..

Jeg er så glad for du ikke er længere end et tryk på powerknappen væk... tak for din brevkasse!!

Jeg har virkelig brug for dine råd og viden.

Hilsen
Thilde, mor til Louie 7 måneder


Annonce