Annonce

Annonce

Brev:

Spiser om natten - Ikke om dagen!


16. januar 2020

Alder:
11 mdr.

Spiser om natten - Ikke om dagen!

Hej Helen,

Tak for alle dine tidligere gode råd, vores nuværende emmer lidt ud i samme problematik med en småspiser herhjemme, men nu tro jeg vi har gjort noget forkert som er endt ud i hun kun spiser om natten og ikke om dagen..

Nå men vores datter er 11,5 mdr., lige startet i vuggestue, og er en livlig og glad tøs :)
Hun har aldrig været den store spiser, og vi har kæmpet en del med det. Hun blev flaskebarn da hun var 4 mdr. af mange årsager, men af den grund ved vi jo hvor meget hun får.

Hun har aldrig spist en større flaske end 135ml, det er simpelthen ikke muligt at få i hende, så derfor får hun i en alder af 11,5 mdr. stadig 3 flasker i døgnet. De flasker ligger alle kl. 19.30 (putning) 23.00 drømmeflaske, og så en flaske ved 3.00 tiden.

Grunden til hun får de tre flasker er at hun jo skal have 400 ml i døgnet, og det kan vi kun gøre ved at give hende de 3 stk. Grunden til de ligger om natten er fordi hun vågner og er sulten.

Det der er sket nu, er dog at hun pludselig ikke vil spise om dagen, hun spiser ingen morgenmad pt. (evt. 4 havrefras der er opløste) ingen frokost i vuggerne, og begynder evt. først at få lidt ad hen på eftermiddagen (stadig meget lidt) og så aftenmad.

Og nu er det at det slår mig om vi har, måske har vænnet hende til at man spiser om natten? Ergo om dagen vil ...


Annonce

... hun intet have?

I vuggestuen vil de gerne give hende en flaske hvis hun ikke vil spiser, men vi vil jo egentlig gerne trappe ned med de flasker. Er det løsningen at vi tager én flaske fra hende (drømmeflasken) og istedet evt. tilbyder vand og så fjerne endnu en flaske om en halv måned hvor hun kan begynde at få komælk i stedet? Skal vi fjerne evt. drømmeflasken og natflasken nu? Så bibeholde putningsflasken) (aftensgrød har aldrig været mulig da hun ikke spiser grød)

Du kan godt høre vi er virkelig i tænkeboks og mistænker os selv for at have gjort forkert:(

Ved godt at start i vuggestue også kan have en indvirkning også på manglende appetit, men det er startet lang tid før. Hun har fået 5 tænder i løbet af 2 mdr, det kunne selvfølge være noget der spillede ind, men det virker ikke som om det har generet hende meget.

Hun er super glad og frisk selvom hun ikke får mad om dagen og i vuggeren – Og hun trives fint!

Hun er 11,5 vejer 9100 kg og var ved fødslen 3100kg – Og følger sin egen kurve, men er 80cm, så der er ikke så meget ekstra af hende ;)

En lille detalje - Vores datter har aldrig rigtig gidet grød eller ville have skemad, så hun spiser alt med fingrene, og det er hun god til. Hun får dog altid tilbud noget med ske eller gaffel.

Håber sådan du kan hjælpe os.

Kærlig hilsen
fra os

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

28. juni 2020 | Sovevaner | 11 mdr.

Lidt mere om søvn, mad og humør

Kære Helen, Så må jeg trække på din hjælp igen i forhold til forskellige...

Læs hele brevet og Helens svar


27. juni 2020 | Sovevaner | 13 mdr.

Et-årig vågner kl 5

Hej Helen, Vi har er problem der i perioder lader til at være...

Læs hele brevet og Helens svar


25. juni 2020 | Bedsteforældre | 9 mdr.

Afsked ifm. pasning

Kære Helen, Min dejlige baby skal i vuggestue, når han er 12.5 måned (da...

Læs hele brevet og Helens svar


16. juni 2020 | Sovevaner | 13 mdr.

Mangel på nattesøvn

Kære Helen Kort fortælling om vores lille pige på 13 måneder. Lige fra...

Læs hele brevet og Helens svar


14. juni 2020 | Sovevaner | 9 mdr.

Datter på 9 mdr får værre og værre søvn

Hej Helen. For ti dage siden skrev jeg om vores datter der har en dårlig...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sexliv

Der er meget forskelligt hvornår både kvinden og manden har lyst til at genoptage sexlivet efter en fødsel. For nogle par går der mange måneder før de begge er parate.

Mange tror at det kun er kvinden der skal være parat, fordi det jo er hende der har født, men mænd der har oplevet deres kone føde og har set barnet komme ud af vagina, kan også have svært ved at genoptage sexlivet.

Efter fødslen er kvindes hormonbalance anderledes, end før hun blev gravid, og en...

Læs mere i Babylex

Ruske

Lige meget hvor meget og hvor længe et barn græder, så må man aldrig begynde at slå eller ruske det. Et spædbarn som ruskes, kan få blødninger i hjernen og det kan medføre hjerneskade eller død.

Søg altid hjælp hos familie, venner, læge eller andre, hvis du oplever at dit barns gråd går dig så meget på, at du kan komme til at slå eller ruske dit barn. Det er vigtigt at søge hjælp! Og det er vigtigt at du taler med en du har tillid til og fortæller åbent og ærligt om, hvordan du...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Allerførst: Endnu en gang bøjer vi os i støvet for dig og din fantastiske rådgivning! Du skrev, at vi nok hellere måtte se at få den der natflaske sendt på pension - trods vores ængstelse ved at røre ved barnets vaner. Det tog.... 3 minutter, og hvis vores dreng kunne tale, ville han sige: "Tusind tak, Helen, fordi du fik far og mor til at smide den der elendige flaske ud, for det er meget hyggeligere at sidde på skødet og fedte med en banan og få en nat-historie". Bagefter lægger han sig ned og sover fuldstændigt som vanligt. Det er jo top!!!

Mor til Jens på 13 måneder


Annonce