Brev:
Mad og bedre søvn
Kære Helen
Mange tak for dit svar omkring vores lille dreng og for din omsorg og sympati i forhold til vores situation.
Vi har nu haft mulighed for at prøve putteritualet af og kombineret med vores egne tilføjelser, så lykkedes det nu at putte Leander uden problemer næsten hver aften. Vi har simpelthen accepteret, t han bare falder bedst til ro, når vi går en tur med ham i barnevognen, så det gør vi nu hver gang han skal sove. Det må være løsningen for nu, og så må vi se om vi kan ændre det senere.
Han har dog stadig mange opvågninger i læbet af natten. Det er rart at kunne forklare det med motorisk uro, som du var inde på i dit svar. Det gør det lidt nemmere at være i. Vi har fundet en juniordyne frem til ham, har afprøvet med voksiposen i sengen, men den myrer han sig desværre ud af efter nogle timer, så nu afprøver vi en almindelig sovepose med tanke på ar ville forsøge med en tyngdepose. Vi kan nemlig fornemme, at han sover bedst, når han ikke kan flavre for meget omkring.
Vi vil rigtig gerne have dit input til vores daglige madrytme. Leander vågner nemlig fortsat tre gange i løbet af natten og vil have flaske. Vi har på fornemmelsen, at det sommetider handler om tryghed, fordi han ikke drikker så meget, men andre gange drikker han næsten det hele, så han er svær at blive klog på. Hver gang han vågner tilbyder vi det samme. Først shh-lyd, så han hører os, en hånd på brystet, dernæst sut og bamse - og så sover han som regel videre. Bortset fra de to tidspunkter om natten, hvor han vil have flasken og skriger som en vanvittig af sine lungers fulde kræft, så han helt raller, hvis vi ikke bringer ham den hurtigt nok - og det gør vi sjældent fordi vi jo prøver det andet først og så prøver at tilbyde vand - hvad bilder vi os også ind, synes han at tænke :)
Her er vores rytme nu, men vi er ved at køre ...
... ind i dagpleje, så snart overtager hun i hvert fald frokosten og så om et par uger også formiddag og muligvis eftermiddag. Han spiser som regel gode, store portioner med undtagelse af morgen- og aftengrød, hvor jeg ikke kan finde ud af om det er fordi et andet måltid ligger tæt på eller om han ikke er en fan af grød.
Kl 6: Vågner glad og forsøger at kravle ud af sengen og over til mor
Kl 7: Havregrød med frugtmos, vand af kop
Kl 8/8:30: Gåtur og puttes til morgenlur, ca 1 1/2 time som regel
Kl 10: Vågner og vi leger - eller tager i dagpleje
Kl 11: Rugbrød med leverpostej, smøreost eller lign., fiskefrikadelle, laks eller rejer, vand af kop
Kl 12:30: Flaske, spiser ca 70-100 ml
Kl 13: Gåtur og puttes til lur, ca 1 time
Kl 14: Vågner, lidt nærhed og så henter vi storebror
Kl 15: 1/2 bolle med smør og grøntsagsmos, vand af kop
Kl 17: Sommetider gåtur og sen powenap, 30 min
Kl. 17:30: Aftensmad, som vores evt suppleret med rugbrød eller kødbolle, and af kop
Kl. 18:30: Bad og massage
Kl 19: Lun aftengrød med frugtmos
Kl 19:30: Gåtur og puttes til natten
Kl. 21-22: Flaske, spiser ca 50-100 ml
Kl 00-01: Flaske, spiser ca 100-130 ml men sommetider kun 30-50 ml
Kl 03:30-04:30: Flaske, spiser ca 120-150 ml
Vi kunne rigtig godt tænke os, at flaskerne efter putning hed kl 23 og 04, for så kunne far give flaske inden han går i seng og jeg kan give den tidlig morgen. Vi har prøvet at tilbyde flasken efter aftengrøden og i stedet for aftengrøden, men det gør ingen forskel for nattens forløb.
Kan du hjælpe os lidt på vej til at få lidt mindre mad i ham om natten? Hvis det er tryghed, han har brug for, hvad kan vi så gøre, som vi ikke allerede gør, når han skriger så utrøsteligt?
Vi glæder os til at høre fra dig igen. Du er en fantastisk støtte for vores lille familie.
Med venlig hilsen
Den trætte mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
Viden om børn:
Gravid vitaminer
Når du er gravid, er det ekstra vigtigt at spise sund og varieret - det, du spiser og drikker under graviditeten, har betydning for dit barns udvikling i livmoderen.
Sundhedsstyrelsen anbefaler, at gravide tager et tilskud af folsyre, D-vitamin og jern. Desuden anbefales gravide at få tilstrækkeligt med kalk, enten gennem kosten eller som tilskud.
Folsyre: 400 mikrogram folsyre daglig fra graviditeten planlægges til og med 3 måneder henne. Dette tages i form af...
Proprioceptive sans
Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.
Den proprioceptive sans kaldes også muskel-ledsansen, stillingssansen og den kinæstetiske/bevægelsessans. Denne sans er kroppens evne til at opfatte bevægelse, muskelkraft, kropsstilling, og det sker ved hjælp af...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen.
Jeg er meget imponeret over din indsats og dit engagement på netsundhedsplejerske.dk. Du formår at være omsorgsfuld og nærværende på skrift og du er utrolig tålmodig i dine svar til alle slags bekymrede mødre. Du udviser stor viden, erfaring og faglighed samtidig med, du respekterer den enkelte familie og moderens unikke viden om eget barn.
Dine fremragende svar bærer tydeligt præg af dit anerkendende børnesyn med fokus på det lille, kompetente barn. Jeg har haft stor glæde af dine mange svar. Tak for hjælpen!
Venlig Hilsen Mira
P.S. Tak for bogen "Du bliver en skøn mor". Jeg føler mig som en skøn mor når jeg læser i den...!