Annonce

Annonce

Brev:

Mad og søvn - 6.5 mdr.


24. september 2019

Alder:
6 mdr.

Mad og søvn - 6.5 mdr.

Kære Helen

Efter at have læst og benyttet mange af de gode råd, du har givet andre forældre, er det blevet min egen tur til at spørge!

Theodor er 6,5 mdr., en dejlig glad dreng, der er blevet flaskefodret mere eller mindre fra dag 1 af.

Han har spist grød, siden han var 4 mdr., hvilket bare har fungeret super godt, nu vil vi så i gang med rugbrød, men vi oplever, at han ofte laver bræklyde, når han får brødet ind i munden. Han får bondebrød med smør og så leverpostej eller torskerogn, da jeg synes, konsistensen er god på de to produkter. Det virker ikke til, at det er fordi, han ikke kan lide det, for når han har slugt det, vil han gerne have mere, men oftest med lyden til følge, og jeg må indrømme, at det bliver sværere og sværere at holde roen, for jeg venter bare på, at det går i den gale hals.

Tænker du, jeg skal vente med rugbrøden, eller bare fortsætte som vi gør nu? Eller er der måske noget andet, vi kan/bør prøve?

Derudover har jeg lige et spørgsmål vedr. natten og mad. I starten sov han elendigt om dagen i sin barnevogn, maks 45 min., men nu er vi begyndt at lulle ham i søvn igen, selvom han vågner, og så kan han snildt tage 2-2,5 timer, han sov til ...


Annonce

... gengæld virkelig godt om natten, vågnede kun 1 gang mellem kl. 4 og 5, men de sidste 14 dages tid er han begyndt vågne ved midnatstid for at få en flaske, han spiser ca. 90 ml. og igen omkring kl. 4:30- 5, hvor han så gerne vil op, men han er så smadret, så ca. en time/halvanden senere lægger vi ham ud i barnevognen, hvor han så tager 1 time mere.

Prøver vi at holde ham i sengen bliver han vred og ked af det og basker med arme og ben, og han er så et stort smil, når vi tager ham op, selvom han er så træt, og det er egentlig ikke fordi, han er sulten, når han vågner, for oftest vil han ikke drikke mere end maks. 50 ml., når vi prøver at give ham den.

Jeg undrer mig meget over, han nu vågner så meget om natten - og så tidligt, når han nu får fast føde 3 gange i løbet af dagen og ca. 4 flasker med 100 ml. i hver; han har aldrig været den store mælkedrikker.

Vi prøver virkelig at få tilrettelagt dagens lure, så han skal sove til natten ved 19:30-20 tiden, men vi kan simpelthen ikke holde ham vågen til længere end senest kl. 19. Hvad pokker skal vi gøre? For det er så hårdt at se på, han er så træt indtil, han får sovet "igennem" i sin middagslur.

De bedste hilsner
Pernille

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Sig farvel til røde babynumser

Hud der konstant bliver udsat for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Men med korrekt forebyggende hudpleje kan du sikre, at dit barn altid har sund hud ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

24. januar 2021 | Sovevaner | 7 mdr.

Mange opvågninger i løbet af natten - 7.5 mdr.

Kære Helen, Jeg skriver til dig, idet min dejlige datter på 7,5 mdr har en...

Læs hele brevet og Helens svar


23. januar 2021 | Amning | 7 mdr.

Amning om natten er blevet en udfordring

Kære Helen Nu skriver jeg igen i håb om flere gode råd og sparring :) Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


23. januar 2021 | Sovevaner | 7 mdr.

Gråd ved putning i barnevogn

Kære Helen Nu skriver jeg igen, i håb om flere gode råd og sparring...

Læs hele brevet og Helens svar


20. januar 2021 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Rejer - 7 mdr.

Hej Helen. Må baby på 7 mdr få rejer? Og hvordan skal de tilberedes, kan det...

Læs hele brevet og Helens svar


19. januar 2021 | Sovevaner | 5 mdr.

Genvinde trygheden og søvnen

Hej Helen, Tusinde tak for dit svar til mit problem med min datter som har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Gråd

Når det lille barn græder, så fortæller barnet jer, at det ikke har det helt godt eller ikke er helt tilfreds med, hvad der foregår omkring det.

Det nyfødte barns gråd er meget ensartet, men forholdsvis hurtigt vil barnets gråd ændre sig og vil have forskellige nuancer. I takt med at barnet vokser vil I lære at tolke barnets gråd og finde ud af, hvordan I skal handle i forhold til barnets behov.

Nogle gange vil det være svært at finde ud af, hvorfor barnet græder...

Læs mere i Babylex

Kejsersnit (Sectio Caesarea)

Kejsersnit er for nogle kvinder den bedste og eneste måde at føde barn på og det kan foregå akut eller planlagt. De fleste kejsernit foretages efter råd fra læge, men nogle kvinder ønsker også at få foretaget kejsersnit, selvom der ikke er lægelige grunde til det.

Når du føder ved kejsersnit, vil du enten blive fuldt bedøvet eller blive bedøvet med en nål i ryggen og du vil derudover få lagt et kateter op i din blære. Din mave bliver desinficeret og dækket med et sterilt klæde....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen ...

1000 tak for din brevkasse ... og tak for alle dine gode, hjertelige og ærlige svar.

Thilde, mor til Louie på 5 mdr.


Annonce