Annonce

Annonce

Brev:

Mad og søvn - 6.5 mdr.


24. september 2019

Alder:
6 mdr.

Mad og søvn - 6.5 mdr.

Kære Helen

Efter at have læst og benyttet mange af de gode råd, du har givet andre forældre, er det blevet min egen tur til at spørge!

Theodor er 6,5 mdr., en dejlig glad dreng, der er blevet flaskefodret mere eller mindre fra dag 1 af.

Han har spist grød, siden han var 4 mdr., hvilket bare har fungeret super godt, nu vil vi så i gang med rugbrød, men vi oplever, at han ofte laver bræklyde, når han får brødet ind i munden. Han får bondebrød med smør og så leverpostej eller torskerogn, da jeg synes, konsistensen er god på de to produkter. Det virker ikke til, at det er fordi, han ikke kan lide det, for når han har slugt det, vil han gerne have mere, men oftest med lyden til følge, og jeg må indrømme, at det bliver sværere og sværere at holde roen, for jeg venter bare på, at det går i den gale hals.

Tænker du, jeg skal vente med rugbrøden, eller bare fortsætte som vi gør nu? Eller er der måske noget andet, vi kan/bør prøve?

Derudover har jeg lige et spørgsmål vedr. natten og mad. I starten sov han elendigt om dagen i sin barnevogn, maks 45 min., men nu er vi begyndt at lulle ham i søvn igen, selvom han vågner, og så kan han snildt tage 2-2,5 timer, han sov til ...


Annonce

... gengæld virkelig godt om natten, vågnede kun 1 gang mellem kl. 4 og 5, men de sidste 14 dages tid er han begyndt vågne ved midnatstid for at få en flaske, han spiser ca. 90 ml. og igen omkring kl. 4:30- 5, hvor han så gerne vil op, men han er så smadret, så ca. en time/halvanden senere lægger vi ham ud i barnevognen, hvor han så tager 1 time mere.

Prøver vi at holde ham i sengen bliver han vred og ked af det og basker med arme og ben, og han er så et stort smil, når vi tager ham op, selvom han er så træt, og det er egentlig ikke fordi, han er sulten, når han vågner, for oftest vil han ikke drikke mere end maks. 50 ml., når vi prøver at give ham den.

Jeg undrer mig meget over, han nu vågner så meget om natten - og så tidligt, når han nu får fast føde 3 gange i løbet af dagen og ca. 4 flasker med 100 ml. i hver; han har aldrig været den store mælkedrikker.

Vi prøver virkelig at få tilrettelagt dagens lure, så han skal sove til natten ved 19:30-20 tiden, men vi kan simpelthen ikke holde ham vågen til længere end senest kl. 19. Hvad pokker skal vi gøre? For det er så hårdt at se på, han er så træt indtil, han får sovet "igennem" i sin middagslur.

De bedste hilsner
Pernille

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Norly & Friends skaber søvndyssende, sød musik

De fleste forældre kan nikke genkendende til, at sengetid kan føles som alt andet end en hyggelig stund mellem barn og forældre, og snarere som en frustrerende kamp, der ingen ende vil tage. Hos Norly & Friends tror vi på, at det trygge putteritual og musik kan gøre en kæmpe forskel, og derfor har ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

13. december 2019 | Kost og ernæring | 6 mdr.

At undvære mælk om natten etc.

Kære Helen Min datter er nu 6 måneder og godt i gang med skemad, som hun...

Læs hele brevet og Helens svar


13. december 2019 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Ammevaner

Kære Helen. Jeg har længe fulgt med i din brevkasse, når der er noget som...

Læs hele brevet og Helens svar


13. december 2019 | Opdragelse | 6 mdr.

Søskende og udfordringer

Hej Helen Her kommer endnu et spørgsmål, der går på søskende og deres...

Læs hele brevet og Helens svar


12. december 2019 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Rytme baby 6 måneder

Hej Helen Nu har jeg snart læst alle dine svar til andre, men finder ikke...

Læs hele brevet og Helens svar


10. december 2019 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Sveskemos mod forstoppelse

Hej Helen Vores datter har stort set altid bøvlet med maven, lige siden hun...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tøj - Grundudstyr

Barnet har brug for tøj, der passer i størrelsen og som er blødt og behageligt at have på. Hvis tøjet er for småt og strammer, kan barnets bløde knogler påvirkes. Tøjet bør endvidere passe til årstidernes skiften.

Sundhedsstyrelsen har lavet følgende liste vedr. grundudstyr:

6-8 undertrøjer i bomuld eller blød tynd uld
10-12 par underbukser
6-8 sparkedragter eller natdragter
2 varme trøjer med langt ærme
3-4 bluser
1 hue
1...

Læs mere i Babylex

Babyslynge

En babyslynge er et klæde, som man på forskellig vis binder omkring sig. Oftes er der et spænde eller en ring i den ene ende. Når Slyngen bindes fremkommer en lomme, hvori baby ligger eller sidder.

Slyngens fordel er at den yder støtte til hele babys krop og hoved, både når dit barn ligger og sidder. Der er mulighed for at variere bærestilling, hvilket er godt, hvis barnet bæres ofte eller længere tid af gangen.

I en babyslynge kan du normalt bære din baby længe...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for de gode smid-sutten-lidt-væk-råd. Det er gået over al forventning. Barnet har nu kun sut om natten og i yderste fortvivlelses-tilfælde - og det accepterer han faktisk. Godt du findes! Vi manglede lige det der bløde spark i måsen :)

Tak fra en glad mor


Annonce