Annonce

Annonce

Brev:

Mad og søvn - 6.5 mdr.


24. september 2019

Alder:
6 mdr.

Mad og søvn - 6.5 mdr.

Kære Helen

Efter at have læst og benyttet mange af de gode råd, du har givet andre forældre, er det blevet min egen tur til at spørge!

Theodor er 6,5 mdr., en dejlig glad dreng, der er blevet flaskefodret mere eller mindre fra dag 1 af.

Han har spist grød, siden han var 4 mdr., hvilket bare har fungeret super godt, nu vil vi så i gang med rugbrød, men vi oplever, at han ofte laver bræklyde, når han får brødet ind i munden. Han får bondebrød med smør og så leverpostej eller torskerogn, da jeg synes, konsistensen er god på de to produkter. Det virker ikke til, at det er fordi, han ikke kan lide det, for når han har slugt det, vil han gerne have mere, men oftest med lyden til følge, og jeg må indrømme, at det bliver sværere og sværere at holde roen, for jeg venter bare på, at det går i den gale hals.

Tænker du, jeg skal vente med rugbrøden, eller bare fortsætte som vi gør nu? Eller er der måske noget andet, vi kan/bør prøve?

Derudover har jeg lige et spørgsmål vedr. natten og mad. I starten sov han elendigt om dagen i sin barnevogn, maks 45 min., men nu er vi begyndt at lulle ham i søvn igen, selvom han vågner, og så kan han snildt tage 2-2,5 timer, han sov til ...


Annonce

... gengæld virkelig godt om natten, vågnede kun 1 gang mellem kl. 4 og 5, men de sidste 14 dages tid er han begyndt vågne ved midnatstid for at få en flaske, han spiser ca. 90 ml. og igen omkring kl. 4:30- 5, hvor han så gerne vil op, men han er så smadret, så ca. en time/halvanden senere lægger vi ham ud i barnevognen, hvor han så tager 1 time mere.

Prøver vi at holde ham i sengen bliver han vred og ked af det og basker med arme og ben, og han er så et stort smil, når vi tager ham op, selvom han er så træt, og det er egentlig ikke fordi, han er sulten, når han vågner, for oftest vil han ikke drikke mere end maks. 50 ml., når vi prøver at give ham den.

Jeg undrer mig meget over, han nu vågner så meget om natten - og så tidligt, når han nu får fast føde 3 gange i løbet af dagen og ca. 4 flasker med 100 ml. i hver; han har aldrig været den store mælkedrikker.

Vi prøver virkelig at få tilrettelagt dagens lure, så han skal sove til natten ved 19:30-20 tiden, men vi kan simpelthen ikke holde ham vågen til længere end senest kl. 19. Hvad pokker skal vi gøre? For det er så hårdt at se på, han er så træt indtil, han får sovet "igennem" i sin middagslur.

De bedste hilsner
Pernille

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

4. august 2020 | Sovevaner | 5 mdr.

Varige søvnproblemer

Kære Helen. Allerførst vil jeg fortælle at min pige er 5 måneder, spiser...

Læs hele brevet og Helens svar


31. juli 2020 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Mad og mellemmåltider

Hej Helen Tak for dit svar omkring 3. måltid og opstart af dette. Jeg vil...

Læs hele brevet og Helens svar


31. juli 2020 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Overgang til alm. mad og nattesøvn

Kære Helen, Jeg har igen brug for lidt sparring. Det går fortsat bedre med...

Læs hele brevet og Helens svar


31. juli 2020 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Mængde af skemad + 3. måltid

Hej Helen Tak for dit tidligere svar omkring opstart af 2. måltid. Det går...

Læs hele brevet og Helens svar


23. juli 2020 | Udvikling | 5 mdr.

Baby klynker hele tiden

Kære Helen Nu er der gået lidt tid siden jeg sidst skrev. Nu har jeg igen...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Smile

Der er ikke noget bedre end at få et smil fra sit barn!

Allerede få timer efter fødslen ligger barnet og kigger på sine omgivelser og på mor og far. I et sådan øjeblik kan man godt opleve sit barn smile. Det er dejligt, men er dog endnu ikke det bevidste smil.

Først når barnet er ca 6 uger gammelt kan man opleve det mere bevidste smil, hvor det er synet af mor, far, storesøsters ansigt, som får lillebror til at smile.

Jo mere du kan smile, pludre og...

Læs mere i Babylex

Allergidisponerede børn

Når man taler om allergidisponerede børn skelner man imellem dobbelt forældre disposition og svær enkeltdisposition.

Dobbelt forældredisposition er når begge forældre har/har haft flerårig, svær lægediagnosticeret behandlingskrævende atopisk sygdom (Astma, rhinit, børneeksem eller sikker fødevareallergi).

Svær enkeltdisposition er når en af forældrene og/eller søskende har/har haft flerårig svær lægediagnosticeret, behandlingskrævende atopisk sygdom (Astma, rhinit,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dine tidligere svar som er virkelig brugbare.

Jeg er glad for din tilgang til barnet. Synes det kan virke meget frustrerende at der stilles store krav til de små og at der er en holdning til at man bare skal tage "kampen" med dem og dermed have sig et ulykkeligt barn. Så hvor er jeg glad for at have dig!

Med venlig hilsen
Pernille, mor til dreng på 6 måneder


Annonce