Annonce

Annonce

Brev:

Vores datter er selektiv med maden og gider ikke rigtig kød


5. september 2019

Alder:
12 mdr.

Vores datter er selektiv med maden og gider ikke rigtig kød

Kære Helen

Vi har brug for din hjælp. Vi har et problem med spisning, som fylder enormt meget, og det er nået dertil, at vi er så utroligt kede af det.

Vores datter er nu et år og startede op i en helt fantastisk integreret institution med super personale og god normering for 1,5 måned siden. Indkøring tog lidt tid, men nu går det rigtig godt.

Generelt om vores datter:
Hun er smilende, glad, nysgerrig, leger godt, græder ret sjældent, lidt stædig, kravler rigtig godt og rejser sig ved ting. Kommunikerer tydeligt i kropssprog, lyde og fagter. Hun har svært ved at overgive sig til søvnen om aftenen og skal helst vugges i medmors arme (det må blive et andet brev engang...), men sover derefter ofte supergodt igennem hele natten. Ammes kun som en del af putteritualet. Sover fint i barnevognen om dagen (2 lure hjemme i weekenden - en powernap og lang lur i vuggestuen). Er glad og tryg i vuggestuen.

Problemet med maden består i, at vores datter stadig kun vil spise ret ensformigt og næsten ikke kød. Vi har enormt svært ved at få hende til at spise normalt for hendes alder. Da vi begyndte med anden mad ved 4 måneders alderen gik det lynhurtigt med at smage alt muligt inkl. kød, men efter en slem forkølelse ved påsketid, hvor hun slet ikke kunne/ville spise alm. mad og kun ville ammes, føles det lidt som om at det er gået helt i stå.

Morgenmad, mellemmåltider og havregryn med mælk før putning går fint.

I institutionen er vi så heldige, at der er fuld kost med bl.a. varm mad til frokost lavet af institutionens egen fantastiske kok, men hun spiser ikke meget og smager kun ganske lidt på ...


Annonce

... tingene. De prøver at få hende til at spise og giver hende tid, men hun er stædig og selektiv. De serverer ikke alt muligt andet for hende, når hun ikke vil spise. Dog tilbydes hun rugbrød med smør, når de andre børn er færdige med deres frokost. Om eftermiddagen bliver der serveret rugbrød og kogte gulerødder, og det glider for det meste fint ned.

Ved aftensmad sørger vi for at sidde sammen roligt og har lavet mad, der er børnevenligt. Vi laver en tallerken til hende med lidt af hvert i overskuelige størrelser. Hun spiser det, der er kendt og vellidt, men resten røres meget lidt. Er vi heldige smager hun en bid eller to, hvilket vi roser (det sker fx med en bid frikadelle og kødsovs). Hun spiser det kendte og efter lidt tid ryger det andet på gulvet. Det ender ofte med, at vi laver en halv leverpostejsmad til hende for at være sikker på, at der er fyldt op.

Til frokost i weekenden går det godt med rugbrød med kendt pålæg og kendte grøntsager dvs. smør, ost, leverpostej, friskost, torskerogn og makrel på tube, hytteost med avocado samt gulerod, agurk og tomat. En sjælden gang ryger der lidt spegepølse med.

Vi er så kede af at hun ikke spiser særlig godt, især manglen på kød bekymrer os. Hvis hun så bare havde en enkelt favoritting (fx frikadeller eller kødsovs), som vi bare vidste, at det kørte ned uden problemer, men det har vi ikke. Det påvirker os meget herhjemme især ved måltiderne, og selvom vi prøver at holde humør og gejst oppe, så er vi frustrerede og kede af det. Vi aner ikke, hvordan vi skal komme videre herfra. Vi synes vi gør vores bedste? Har du nogle råd?

Kærlig hilsen
mødrene

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Norly & Friends skaber søvndyssende, sød musik

De fleste forældre kan nikke genkendende til, at sengetid kan føles som alt andet end en hyggelig stund mellem barn og forældre, og snarere som en frustrerende kamp, der ingen ende vil tage. Hos Norly & Friends tror vi på, at det trygge putteritual og musik kan gøre en kæmpe forskel, og derfor har ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. januar 2020 | Kost og ernæring | 10 mdr.

Nedtrapning af flasker - 10 mdr.

Hej Helen Min søn bliver 11 måneder i slutningen af januar. Han får pt. en...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2020 | Sovevaner | 10 mdr.

Rejser sig op når han sover

Hej Helen... Min søn startede med at sove igennem fra 7 tiden til ca. kl 6...

Læs hele brevet og Helens svar


17. januar 2020 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Spiser om natten - Ikke om dagen!

Hej Helen, Tak for alle dine tidligere gode råd, vores nuværende emmer lidt...

Læs hele brevet og Helens svar


9. januar 2020 | Sovevaner | 11 mdr.

Fra natflaske til putteritual

Hej Helen Jeg har brugt dig siden min søn var 2 mdr gammel og det har...

Læs hele brevet og Helens svar


4. januar 2020 | Udvikling | 13 mdr.

Kravler som en abe

Kære Helen, Jeg har en skøn og meget livlig dreng, han er begyndt at gå og...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Rodfrugter

Især i de kolde efterårs- og vintermåneder er rodfrugter rigtig gode. Rodfrugter er sunde, nærende og giver god smag til mange vinterretter og så har de farver og en naturlig sødme, som mange børn sætter stor pris på.

Pastinakker og jordskokker er lyse, gulerødder orange, og rødbeder har en farve, der kan variere fra det violette over i det vinrøde, alt efter hvordan de tilberedes.

Det danske klima er godt at dyrke rodfrugter i og det er som udgangspunkt en god idé...

Læs mere i Babylex

Pudendusblokade

Pudendusblokade er en bedøvelse af bækkenbundensområdet, som gives til kvinder der er i fødsel.

Blokaden lægges oppe i skeden i slutningen af presseperioden og den modvirker den voldsomme udspilingsfornemmelse man føler, lige før barnet bliver født. Desuden virker blokaden bedøvende på mellemkødet, hvis man skal syes lige efter fødslen.

Pudendusblokaden er for de fleste ubehagelig at få lagt og den kan dæmpe presseveerne, fordi man som kvinde ikke kan fornemme,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tusind tak for dit svar sidste gang med søvn-fase-skift-problemer. Tænk engang - det virker! Og nu har vi bøvlet i en hel måned med en træt lille pige, så det er bare så skønt at kunne lulle hende i søvn på en god måde. Plus - at du skrev det med perronen og sovetoget.

Tak,
fra forældrene til pige på 6 måneder


Annonce