Annonce

Annonce

Brev:

Vores datter er selektiv med maden og gider ikke rigtig kød


5. september 2019

Alder:
12 mdr.

Vores datter er selektiv med maden og gider ikke rigtig kød

Kære Helen

Vi har brug for din hjælp. Vi har et problem med spisning, som fylder enormt meget, og det er nået dertil, at vi er så utroligt kede af det.

Vores datter er nu et år og startede op i en helt fantastisk integreret institution med super personale og god normering for 1,5 måned siden. Indkøring tog lidt tid, men nu går det rigtig godt.

Generelt om vores datter:
Hun er smilende, glad, nysgerrig, leger godt, græder ret sjældent, lidt stædig, kravler rigtig godt og rejser sig ved ting. Kommunikerer tydeligt i kropssprog, lyde og fagter. Hun har svært ved at overgive sig til søvnen om aftenen og skal helst vugges i medmors arme (det må blive et andet brev engang...), men sover derefter ofte supergodt igennem hele natten. Ammes kun som en del af putteritualet. Sover fint i barnevognen om dagen (2 lure hjemme i weekenden - en powernap og lang lur i vuggestuen). Er glad og tryg i vuggestuen.

Problemet med maden består i, at vores datter stadig kun vil spise ret ensformigt og næsten ikke kød. Vi har enormt svært ved at få hende til at spise normalt for hendes alder. Da vi begyndte med anden mad ved 4 måneders alderen gik det lynhurtigt med at smage alt muligt inkl. kød, men efter en slem forkølelse ved påsketid, hvor hun slet ikke kunne/ville spise alm. mad og kun ville ammes, føles det lidt som om at det er gået helt i stå.

Morgenmad, mellemmåltider og havregryn med mælk før putning går fint.

I institutionen er vi så heldige, at der er fuld kost med bl.a. varm mad til frokost lavet af institutionens egen fantastiske kok, men hun spiser ikke meget og smager kun ganske lidt på ...


Annonce

... tingene. De prøver at få hende til at spise og giver hende tid, men hun er stædig og selektiv. De serverer ikke alt muligt andet for hende, når hun ikke vil spise. Dog tilbydes hun rugbrød med smør, når de andre børn er færdige med deres frokost. Om eftermiddagen bliver der serveret rugbrød og kogte gulerødder, og det glider for det meste fint ned.

Ved aftensmad sørger vi for at sidde sammen roligt og har lavet mad, der er børnevenligt. Vi laver en tallerken til hende med lidt af hvert i overskuelige størrelser. Hun spiser det, der er kendt og vellidt, men resten røres meget lidt. Er vi heldige smager hun en bid eller to, hvilket vi roser (det sker fx med en bid frikadelle og kødsovs). Hun spiser det kendte og efter lidt tid ryger det andet på gulvet. Det ender ofte med, at vi laver en halv leverpostejsmad til hende for at være sikker på, at der er fyldt op.

Til frokost i weekenden går det godt med rugbrød med kendt pålæg og kendte grøntsager dvs. smør, ost, leverpostej, friskost, torskerogn og makrel på tube, hytteost med avocado samt gulerod, agurk og tomat. En sjælden gang ryger der lidt spegepølse med.

Vi er så kede af at hun ikke spiser særlig godt, især manglen på kød bekymrer os. Hvis hun så bare havde en enkelt favoritting (fx frikadeller eller kødsovs), som vi bare vidste, at det kørte ned uden problemer, men det har vi ikke. Det påvirker os meget herhjemme især ved måltiderne, og selvom vi prøver at holde humør og gejst oppe, så er vi frustrerede og kede af det. Vi aner ikke, hvordan vi skal komme videre herfra. Vi synes vi gør vores bedste? Har du nogle råd?

Kærlig hilsen
mødrene

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

4. august 2020 | Sovevaner | 14 mdr.

Putning til natten - 14 mdr.

Hej Helen. Vi har allerede et nyt spørgsmål, i tråd med vores seneste...

Læs hele brevet og Helens svar


31. juli 2020 | Sovevaner | 13 mdr.

Søvn og flaske - 13 mdr.

Kære Helen Vores datter er nu godt 13 måneder. Hun er en meget glad og...

Læs hele brevet og Helens svar


28. juli 2020 | Sovevaner | 14 mdr.

Problemer med putning - 14 mdr.

Hej Helen . Vi har igen brug for dit råd mht vores søns døgnrytme og søvn....

Læs hele brevet og Helens svar


24. juli 2020 | Kost og ernæring | 10 mdr.

10 mdr og afviser brystet

Kære Helen, Lasse på godt ti måneder afviser nu oftere og oftere mit bryst....

Læs hele brevet og Helens svar


24. juli 2020 | Sovevaner | 12 mdr.

Skrækslagen for at sove i egen seng

Hej Helen, Så er jeg tilbage med et spørgsmål til vores dreng på snart 1...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Menstruation

Det er meget forskelligt hvornår menstruationen begynder igen efter en fødsel. Det at man ammer udskyder som regel menstruationstidspunktet. Som regel kommer menstruationen tidligst igen efter ca. 8 uger og det er helt normalt, at der kan gå op til et år før menstruationen kommer igen. Det er dog vigtigt stadig at bruge prævention i denne periode, da du ikke kan vide hvornår din ægløsning vil indtræde og du kan derfor godt blive gravid selvom du ammer.

Læs mere i Babylex

Flaskegivning

Når man giver barnet flaske, er det vigtigt at det er en hyggestund. Sid eller læg dig derfor med barnet i favnen og lad aldrig dit barn ligge alene med en flaske.

Hold barnet som hvis du ville amme og lad ind imellem barnet få en pause, så der er mulighed for at bøvse. Sid gerne med barnet, så barnets hoved er let eleveret. Sørg for at der er mælk i hele flaskesutten, så barnet ikke kommer til at sluge for meget luft.

Nogle børn spiser meget hurtigt på flaske,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusinde tak for dit svar på mit sidste brev vedrørende min dreng. Det varmede at blive mødt med forståelse og indsigt – i forhold til lige netop den problematik vi var i på daværende tidspunkt.

Venlig hilsen
Mor til dreng på 3 år


Annonce