Brev:
Vedr. søvn, afføring og tænder?
Hej Helen,
Så er jeg tilbage med et nyt spørgsmål. Denne gang handler det ikke om rytme, for den har vi heldigvis helt styr på. Min datter sover nu (efter eget valg) kun én lur om dagen, og vores rytme er heldigvis ret stabil.
Til gengæld er der de sidste uger sket en ændring i hendes afførings- og søvnmønster.
Hendes rytme er lige nu sådan, at hun oftest vågner et sted mellem 6 og 7 om morgenen og sover sin ene lur ved 11-tiden. Den varer mellem 1,5 og 2 timer, og så kommer hun i seng kl. 19/20.
Nætterne er desværre blevet lidt noget rod. Hun vågner flere gange og græder højt (hvilket hun ikke har gjort i maaaange måneder) og er meget svær at få videre i søvnen, selvom hun ret åbenlyst gerne vil og er mega træt.
Vi havde ellers fået hendes afvænnet vuggeri, men den sidste tid har hun haft behov for det igen, og har brug for at være i favn, og det er dermed sådan vi får hende til at falde i søvn om aftenen. Det er også den eneste måde, vi kan få hende til at falde i søvn igen om natten, hvilket er okay, men det tager rigtig lang tid.
Det er sket flere gange, at hun har opvågning kl. 5 og har her meget svært ved at ...
... overgive sig til søvnen igen. Hun falder relativt hurtigt i søvn i favnen, men vågner og græder så snart, vi lægger hende igen.
Jeg mistænker lidt, at hendes lidt skæve søvn kan skyldes tænder/ondt i maven. Hun har pt. fået sine fire første tænder, og jeg ved jo derfor, at de kan være på vej. Hendes afføring har den sidste tid ændret sig meget fra at være ret hård til nu at være ret tynd.
Vi er opstartet d-dråber (fast) igen efter en pause, fordi hun fik så meget forstoppelse af det. Vi bruger dråber med mælkesyrebakterier netop for at skåne maven, men kan det være dem, der nu har den modsatte effekt for hende? Eller kan det også være pga. tænder?
Når hun vågner om natten prutter hun meget og der lugter tit ret råddent derinde, uden at hun har lavet noget. Det har hun tilgengæld ofte om morgenen, når hun vågner rigtigt. Og så vidt jeg ved, så arbejder tarmene også mest sidst på natten, og kan det så være grunden til, at det altid er her, hun vågner?
Beklager det lidt rodede spørgsmål, men jeg er selvsagt lidt bekymret over hendes ændrede adfærd og mønster, da det er tydeligt for mig, at der er "noget galt".
Håber du kan hjælpe mig.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Vent ikke til din baby har fået rød numse
- brug Olívy fra første bleskift
Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. september 2023 | Sovevaner | 9 mdr.
Hvornår skal jeg stoppe med at amme og hjælp til egen seng
Hej Helen. Vi har en dejlig dreng på 9 måneder, som er startet i dagpleje...
12. august 2023 | Sovevaner | 10 mdr.
Skiftes til at putte og for meget snak
Hej Helen Tak for al din hjælp indtil nu :) Det går stille og roligt...
7. august 2023 | Sovevaner | 12 mdr.
Søvn - formiddagslur og varighed
Hej Helen. Nu besluttede jeg mig for at blive medlem da jeg har haft enorm...
7. august 2023 | Udvikling | 12 mdr.
Hej Helen. Sagen er den at min søn er begyndt at slå, han er snart 13...
3. august 2023 | Sovevaner | 9 mdr.
Pige på 9 mdr vågner hver anden time om natten
Kære Helen, Siden vores datter blev født, har jeg brugt dine svar-breve til...
Viden om børn:
Moderkagebiopsi, moderkageprøve
En moderkagebiopsi kaldes også for Chorion Villus Samling eller CVS. Moderkageprøven laves for at undersøge for kromosomsygdomme og visse arvelige sygdomme hos fosteret.
Moderkageprøve laves, når du er mellem 11. og 16. graviditetsuge. Prøven laves normalt ved, at der stikkes en tynd kanyle ind gennem maveskindet. Det føles ofte som at få taget en blodprøve, men kanylen bevæges ofte lidt frem og tilbage, fordi man derved kan få taget en lille bid af moderkagen ud. Man scanner før...
Apgar score
Dette er betegnelsen for en undersøgelse som jordemoderen laver af barnet lige efter fødslen. Apgar Score blev udviklet i 1952 af Virginia Apgar og den bruges til at vurdere, hvordan barnet har det, lige når det er blevet født.
Jordemoderen har 5 ting hun ser på:
1. Hun ser på barnets reflekser,- reagerer barnet på forskellige stimuli, griber barnet, søger barnet osv.
2. Hun mærker barnets puls, for at se på hvor hurtigt barnets hjerte slår og om...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen,
Tak for hjælpen - det virker!!
Jeg vil takke dig for din støtte i vores søvnprojektet. Det virker så godt, at vi indimellem synes det er for godt/let til at være sandt. I går havde jeg veninder på besøg og alligevel var det så let som ingenting. Det er en lettelse og putningen er blevet en fornøjelse for alle parter.
Det var lange 5 uger for at få det til at fungere, men det hele værd!
Tusinde tak for din støtte.
Fra to nu langt mindre trætte forældre