Annonce

Annonce

Brev:

Vedr. søvn, afføring og tænder?


26. juli 2023

Kategori:
Alder:
11 mdr.

Vedr. søvn, afføring og tænder?

Hej Helen,

Så er jeg tilbage med et nyt spørgsmål. Denne gang handler det ikke om rytme, for den har vi heldigvis helt styr på. Min datter sover nu (efter eget valg) kun én lur om dagen, og vores rytme er heldigvis ret stabil.

Til gengæld er der de sidste uger sket en ændring i hendes afførings- og søvnmønster.

Hendes rytme er lige nu sådan, at hun oftest vågner et sted mellem 6 og 7 om morgenen og sover sin ene lur ved 11-tiden. Den varer mellem 1,5 og 2 timer, og så kommer hun i seng kl. 19/20.

Nætterne er desværre blevet lidt noget rod. Hun vågner flere gange og græder højt (hvilket hun ikke har gjort i maaaange måneder) og er meget svær at få videre i søvnen, selvom hun ret åbenlyst gerne vil og er mega træt.

Vi havde ellers fået hendes afvænnet vuggeri, men den sidste tid har hun haft behov for det igen, og har brug for at være i favn, og det er dermed sådan vi får hende til at falde i søvn om aftenen. Det er også den eneste måde, vi kan få hende til at falde i søvn igen om natten, hvilket er okay, men det tager rigtig lang tid.

Det er sket flere gange, at hun har opvågning kl. 5 og har her meget svært ved at ...


Annonce

... overgive sig til søvnen igen. Hun falder relativt hurtigt i søvn i favnen, men vågner og græder så snart, vi lægger hende igen.

Jeg mistænker lidt, at hendes lidt skæve søvn kan skyldes tænder/ondt i maven. Hun har pt. fået sine fire første tænder, og jeg ved jo derfor, at de kan være på vej. Hendes afføring har den sidste tid ændret sig meget fra at være ret hård til nu at være ret tynd.

Vi er opstartet d-dråber (fast) igen efter en pause, fordi hun fik så meget forstoppelse af det. Vi bruger dråber med mælkesyrebakterier netop for at skåne maven, men kan det være dem, der nu har den modsatte effekt for hende? Eller kan det også være pga. tænder?

Når hun vågner om natten prutter hun meget og der lugter tit ret råddent derinde, uden at hun har lavet noget. Det har hun tilgengæld ofte om morgenen, når hun vågner rigtigt. Og så vidt jeg ved, så arbejder tarmene også mest sidst på natten, og kan det så være grunden til, at det altid er her, hun vågner?

Beklager det lidt rodede spørgsmål, men jeg er selvsagt lidt bekymret over hendes ændrede adfærd og mønster, da det er tydeligt for mig, at der er "noget galt".

Håber du kan hjælpe mig.

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Vigtigheden af tidlig synstest hos Børn: Memira er eksperter

Børn er gode til at kompensere for synsproblemer og kan ofte ikke selv fortælle, hvis noget er galt. Hos Memira er vores øjenlæger eksperter i børns syn og ved, hvor vigtigt et godt syn er for børn i børnehaven, skolen, under uddannelse og i livet generelt. Vi tilbyder kort ventetid på ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

11. juli 2024 | Udstyr | 10 mdr.

Gåstol til baby

Kære Helen Min dreng er 10 måneder og er begyndt at rejse sig ved møblerne -...

Læs hele brevet og Helens svar


12. juni 2024 | Sygdom | 11 mdr.

Klør næse non-stop. Symptomer på nye tænder?

Hej Helen. Jeg er ved at gå ud af mit gode skind! Min søn på knap 11...

Læs hele brevet og Helens svar


15. maj 2024 | Kost og ernæring | 10 mdr.

Skære ned i erstatning, hvordan?

Kære Helen Jeg har en datter på 10,5 måneder, der har været fuldt...

Læs hele brevet og Helens svar


23. april 2024 | Sovevaner | 11 mdr.

Putning - 11 mdr.

Hej Helen, Jeg skriver igen, fordi min søn snart bliver 1 år gammel og skal...

Læs hele brevet og Helens svar


21. april 2024 | Kost og ernæring | 12 mdr.

1 år, mad og sove egen seng

Hej Helen, Lige lidt info om vores dreng. Han er en etårig, lattermild,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fisk og børn

Det er vigtigt at børn tilbydes fisk. Gerne flere gange om ugen, det vil sige næsten hver dag til frokost og et par gange til aftensmad.

Det er vigtigt at børn tilbydes forskellige typer af fisk. De fede fisk er især laks, sild og makrel. De mere magre fisk er skrubbe, rødspætte, sej og torsk. Fisk er rige på næringsstoffer som D-vitamin, selen og omega-3-fedtsyrer, som er meget vigtige for udviklingen af barnets hjerne.

Er dit barn mellem 0-14 år, er det vigtigt,...

Læs mere i Babylex

Peanuts og børn

Peanuts (jordnødder) - bør ikke gives til børn under 3 år. Det samme gælder andre hele nødder, kerner fra vindruer, popcorn, hele rå gulerødder og lignende hårde fødevarer.

Børn under 3 år vil ofte have vært ved at tygge og bearbejde hårde fødevarer, og der er derfor en risiko for, at barnet fejlsynker - og det kan være meget farligt. I værste fald kan f.eks. en peanut sætte sig fast ved luftrøret og blokere luftvejene. Især peanuts og kerner fra vindruer har vist sig at udgøre...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for en fantastisk hjemmeside. Hvem er det egentlig udover dig som besvarer alle disse spørgsmål på denne side. For du kan da umuligt besvare dem alle ...

Tak for fantastiske guldkorn.

Mor til Mathias knap 8 måneder


Annonce