Annonce

Annonce

Brev:

Ked af at skulle i vuggestue


6. september 2021

Kategori:
Alder:
2 år, 8 mdr.

Ked af at skulle i vuggestue

Kære Helen

Det er ved at være et stykke tid siden, men nu er vi tilbage i din fine brevkasse.

Jeg skriver, fordi vores datter på 2 år og 8 måneder gennem den seneste tid har været ked af at skulle afleveres i vuggestue. Hun siger allerede inden vi går hjemmefra, at hun ikke vil afsted, og at hun hellere vil være hjemme sammen med os, mens hun græder. Vi forsøger at forklare hende, at vi ikke er hjemme og skal på arbejde og pædagogerne i vuggestuen hjælper os med at passe på hende.

Når vi så kommer til vuggestuen, gemmer hun sig bag os og vil ikke afleveres – vi må nogle gange nærmest skubbe hende ind (vi afleverer i døren pga. corona og må ikke komme med ind, det har hidtil fungeret uden problemer). Det er ikke hver dag, hun græder, og nogle dage er også værre end andre – og der er også dage, hvor hun slet ikke er ked af det hverken hjemme eller ved aflevering.

Vi har talt med pædagogerne om situationen, og de siger, at hun ...


Annonce

... trives fint i vuggestuen, når vi er gået – oftest går der bare 5 minutter, før hun er helt på toppen igen. Vi oplever også, at hun er glad og tilpas, når vi henter hende, og hun har typisk haft en god dag. Hun kaster sig ikke om halsen på os, når vi henter, men vil ofte gerne lege færdig, vise os noget på legepladsen etc.

I en lang periode var det bare, når vi afleverede hende i vuggestuen, at hun græd, men i sidste uge blev hun også ked af at skulle være alene med farmor og farfar, som hun ellers ser flere gange om ugen og nyder at bruge tid med. Her skete der dog det samme som i vuggestuen – hun var glad og tilpas efter den indledende gråd.

Det er utrolig hårdt at skulle aflevere/gå fra et grædende barn, og vi ved snart ikke, hvad vi skal gøre for at hjælpe hende komme igennem det. Er det bare en periode, hun gennemgår lige nu, eller kan der være noget andet på spil?

Håber du kan hjælpe med nogle tanker.

Mange hilsner
Anna Katrine

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Woodland Wonders er inspirerende mad til din baby

De økologiske grødblandinger fra Woodland Wonders er for dig, der ønsker at tilbyde din baby økologiske produkter af høj kvalitet med minimalt forarbejdede råvarer, og som samtidig er nemme at tilberede. Kun det bedste er godt nok til din baby. Derfor består grødblandingerne fra Woodland Wonders ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

31. juli 2022 | Renlighed | 3 år

3 årig blefri

Hej Helen. Jeg har en søn, der lige er blevet 3 år. Han har egentlig længe...

Læs hele brevet og Helens svar


26. juli 2022 | Renlighed | 2 år, 10 mdr.

Hjælp til at smide bleen - 2 år, 10 mdr.

Hej Helen. Du har tidligere hjulpet os med gode råd til vores mange...

Læs hele brevet og Helens svar


8. juli 2022 | Sovevaner | 2 år, 3 mdr.

Skrig og slå

Kære Helen. Vi har fået en sund og raske dreng i starten af pandemien, han...

Læs hele brevet og Helens svar


29. juni 2022 | Udstyr | 3 år, 1 mdr.

3 årig der nu kan åbne døre

Hej Helen Jeg har en dejlig 3 årig pige (lige fyldt 3 i maj). Vi bor på...

Læs hele brevet og Helens svar


16. juni 2022 | Sovevaner | 2 år, 5 mdr.

Putning om natten.

Kære Helen. Jeg er desperat efter hjælp. Min datter Lærke er 2,5 år. Der...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tommelfinger - sutte på

Allerede mens barnet ligger i mors mave under graviditeten, øver det sig i at sutte på finger. Derfor ser man ofte, at nyfødte og småbørn ligger og sutter på deres fingre - det har de også gjort inde i maven.

At sutte på tommelfinger har akkurat samme beroligende effekt som al anden sutten hos spædbørn. Suttebehovet er naturligt og må ikke undertrykkes, da det giver barnet en form for tryghed. Det er dog stadig vigtigt, at barnet får den tryghed og opmærksomhed, som det har...

Læs mere i Babylex

Boel-prøve

Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.

Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg vil lige sige mange tak for dit gode og præcise svar på mit spørgsmål om "Afbrudt søvn efter dagplejestart". Jeg fik lige præcis den vejledning, jeg manglede. Så tusind tak og fortsat god dag.

Kærlig hilsen
Victors stolte mor.


Annonce