Annonce

Annonce

Brev:

Tiltagende uro


27. august 2021

Kategori:
Alder:
1 mdr.

Tiltagende uro

Hej Helen,

Jeg blev mor til den skønneste pige i slutningen af juni måned. Hun kom ud efter igangsættelse da jeg var ved at udvikle svangreskabsforgiftning. Hun kom ud i uge 38+3, så ikke noget alarmerende.

Hun havde en kampvægt på 4100 men tabte sig til 3800 på 3 dagen og vi blev genindlagt på 4 dagen grundet gulsot og forhøjede værdier der krævede lysbehandling.
Vi kom hjem igen da vores datter var 6 døgn og kunne for alvor begynde at nyde hende og hinanden. Lillepigen tog meget fint på hurtigt igen og var glad og veltilpas. Jeg fuldammer og har ikke haft nogen udfordringer hermed.

Da hun ramte omkring de 5 uger fik hun pludselig en aften et voldsomt grædeanfald. Hun var utrøstelig og græd i ca. 1/2 times tid inden hun igen fandt ro. Den efterfølgende uge havde hun 1-2 gange dagligt disse “anfald”. De kom efter hun havde spist. Vi vurderede umiddelbart at det var luft i maven der drillede, da det hjalp når far gik rundt med hende på hans underarm og der kom mange bøvser og lidt gylp også. De såkaldte anfald stoppede efter en uges tid. Hun blev dog efterfølgende sværere at putte og brokkede sig altid lidt op til sovetid. Vi anskaffede os en slyngevugge som hjalp meget og hun kunne heri tage lure på 2-3 timer. Om natten sover hun fint og kan sove op til 4 timer inden sulten melder sig. Hun vil dog gerne efter første stræk ligge på min mave som hun får lov til.

Vi har nu ramt uge 8 og hendes grådture er kommet tilbage og er nu blevet længere og oftere. Fars arm virker ikke ligeså effektivt længere. Det hjælper ...


Annonce

... derimod at ligge hende på puslepuden hvor hun kan finde ro men kun kortvarigt inden gråden kommer igen. Det ender oftest med hun efter 1/2-1 time finder ro ved brystet som helst skal være tomt så hun kan bruge det som sut hvis det er fyldt bliver hun meget ked af det og frustreret over mælken.

Det bekymrer os at grådturene er blevet hyppigere og længere og mit spørgsmål går derfor på om vi burde reagere og overveje om der er noget fysisk i vejen eller blot se det som en del af hendes udvikling og blot sørge for at forsøge at trøste efter bedste evne.

Hun bliver enormt hurtigt træt og viser allerede træthedstegn efter 20 minutters vågentid. En vågentid forløber derfor sådan her: vågner, får bryst, bliver herefter skiftet, aktivitet (enten massage på maven, aktivitetstæppet eller motoriske øvelser, alt efter hendes energi) og herefter babs igen inden putning og det er her det går “galt” og hun bliver ulykkelig over brystet og herefter utrøstelig. Der er ingen forskel på om der går 20 min eller 2 timer fra hun har sovet, da vi også har tænkt hun kunne være overtræt. Hun bøvser og prutter meget. Hun har ingen problemer med afføring som kommer let dagligt. Hun vejer 6 kg.

Lige i øjeblikket vil hun kun sove ved brystet og sutter nærmest konstant. Dette har gjort hun ingen grædeture har haft idag, jeg ligger gerne brystet til hvis det hjælper hende. Men er sådan i tvivl om det er det rigtige.

Jeg håber ovenstående kan give dig et indblik og at du kan give nogle tanker, råd og sparring vedr. vores dejlige pige.

Venlig hilsen, S

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

NYHED! Olívy nu i rejsestørrelse

Nu kan du også forebygge en rød babynumse, når du rejser med din baby. Olívy baby care - diaper change findes nu i en 100 ml. rejsevenlig flaske. En fin, lille rejsemakker, som passer perfekt i håndtasken.

Olívy baby care – diaper change i nyt design

Glæd jer også til ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

26. oktober 2021 | Graviditet | 0 mdr.

Bekymringer i graviditeten

Hej Helen, Vi venter vores første barn og de første par uger, hvor vi kendte...

Læs hele brevet og Helens svar


20. oktober 2021 | Sovevaner | 1 mdr.

Urolig nattesøvn - 1 mdr.

Hej Helen😊 Tak for dit svar vedr. urolig nattesøvn. Da det ikke er...

Læs hele brevet og Helens svar


15. oktober 2021 | Graviditet | 0 mdr.

Ang. Første lægeundersøgelse

Hej Helen! Du har allerede svaret på et spørgsmål fra mig og tusind tak for...

Læs hele brevet og Helens svar


14. oktober 2021 | Graviditet | 0 mdr.

Søvn, amning, skiftning osv. = en større videnskab!

Hej Helen, Jeg er gravid i 6. Graviditetsuge. Aktuelt - og også før jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2021 | Diverse | 0 mdr.

Den perfekte mor

Hej Helen Jeg har end del spørgsmål til dig, men prøver lige at dele dem op...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Efterveer

Efter fødslen skal livmoderen trække sig sammen til normal størrelse igen,- disse sammentrækninger kalder man efterveer. Efterveer er ofte værst for flergangsfødende og når barnet bliver ammet. Under amningen produceres hormonet oxytocin, der får livmoderen til at trække sig sammen.

Læs mere i Babylex

Barnevogn

Når I skal købe en barnevogn er det vigtigt at I gør jer klart, hvad vognen hovedsageligt skal bruges til.

Skal den mest stå på altanen, eller skal den bruges til at gå lange ture med. Skal den kunne bæres op og ned ad trapper? Og skal den kunne være i bilens bagagerum?

Det er også vigtigt at tænke på årstiden. Både sommer, men især om vinteren, er det vigtigt at både kassen og kalechen er vandtæt. Om vinteren er det vigtigt, at både sider og bund er godt...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: Vind GoBabyGo Kravle Start Pakke

2 pakker til en værdi af kr. 465,-

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak igen for dine altid gode råd!! Herhjemme er du "Hende net-fidusen med de gode råd", som min mand kalder dig med stor veneration - hehe ;)

Hilsen familien fra Frederiksberg


Annonce