Brev:
Tiltagende uro
Hej Helen,
Jeg blev mor til den skønneste pige i slutningen af juni måned. Hun kom ud efter igangsættelse da jeg var ved at udvikle svangreskabsforgiftning. Hun kom ud i uge 38+3, så ikke noget alarmerende.
Hun havde en kampvægt på 4100 men tabte sig til 3800 på 3 dagen og vi blev genindlagt på 4 dagen grundet gulsot og forhøjede værdier der krævede lysbehandling.
Vi kom hjem igen da vores datter var 6 døgn og kunne for alvor begynde at nyde hende og hinanden. Lillepigen tog meget fint på hurtigt igen og var glad og veltilpas. Jeg fuldammer og har ikke haft nogen udfordringer hermed.
Da hun ramte omkring de 5 uger fik hun pludselig en aften et voldsomt grædeanfald. Hun var utrøstelig og græd i ca. 1/2 times tid inden hun igen fandt ro. Den efterfølgende uge havde hun 1-2 gange dagligt disse “anfald”. De kom efter hun havde spist. Vi vurderede umiddelbart at det var luft i maven der drillede, da det hjalp når far gik rundt med hende på hans underarm og der kom mange bøvser og lidt gylp også. De såkaldte anfald stoppede efter en uges tid. Hun blev dog efterfølgende sværere at putte og brokkede sig altid lidt op til sovetid. Vi anskaffede os en slyngevugge som hjalp meget og hun kunne heri tage lure på 2-3 timer. Om natten sover hun fint og kan sove op til 4 timer inden sulten melder sig. Hun vil dog gerne efter første stræk ligge på min mave som hun får lov til.
Vi har nu ramt uge 8 og hendes grådture er kommet tilbage og er nu blevet længere og oftere. Fars arm virker ikke ligeså effektivt længere. Det hjælper ...
... derimod at ligge hende på puslepuden hvor hun kan finde ro men kun kortvarigt inden gråden kommer igen. Det ender oftest med hun efter 1/2-1 time finder ro ved brystet som helst skal være tomt så hun kan bruge det som sut hvis det er fyldt bliver hun meget ked af det og frustreret over mælken.
Det bekymrer os at grådturene er blevet hyppigere og længere og mit spørgsmål går derfor på om vi burde reagere og overveje om der er noget fysisk i vejen eller blot se det som en del af hendes udvikling og blot sørge for at forsøge at trøste efter bedste evne.
Hun bliver enormt hurtigt træt og viser allerede træthedstegn efter 20 minutters vågentid. En vågentid forløber derfor sådan her: vågner, får bryst, bliver herefter skiftet, aktivitet (enten massage på maven, aktivitetstæppet eller motoriske øvelser, alt efter hendes energi) og herefter babs igen inden putning og det er her det går “galt” og hun bliver ulykkelig over brystet og herefter utrøstelig. Der er ingen forskel på om der går 20 min eller 2 timer fra hun har sovet, da vi også har tænkt hun kunne være overtræt. Hun bøvser og prutter meget. Hun har ingen problemer med afføring som kommer let dagligt. Hun vejer 6 kg.
Lige i øjeblikket vil hun kun sove ved brystet og sutter nærmest konstant. Dette har gjort hun ingen grædeture har haft idag, jeg ligger gerne brystet til hvis det hjælper hende. Men er sådan i tvivl om det er det rigtige.
Jeg håber ovenstående kan give dig et indblik og at du kan give nogle tanker, råd og sparring vedr. vores dejlige pige.
Venlig hilsen, S
Annoncer
Sponsorerede artikler
OLÍVY – SIG FARVEL TIL RØDE BABYNUMSER
Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du nemt forebygge røde babynumser og give dit barn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
5. juni 2023 | Amning | 1 mdr.
Kære Helen Jeg har en dejlig søn på 6 uger, som jeg ammer fuldt. Det går dog...
4. juni 2023 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen. Jeg har en datter på 2 måneder, som har haft tendens til at...
2. juni 2023 | Amning | 1 mdr.
Hej Helen. Tak for dig og din brevkasse, som jeg allerede har brugt meget...
31. maj 2023 | Kost og ernæring | 2 mdr.
Hejsa Helen Jeg har en dejlig dreng på 2 mdr, som jeg ikke har kunne amme,...
25. maj 2023 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har læst din bog om børn og søvn. Den har hjulpet mig flere...
Viden om børn:
Sprog
Allerede når det lille barn ligger i dine arme for første gang og du snakker med det, dannes grundlaget for at lære at tale. Babyen nyder at lytte til din stemme, som den også kender fra livet inde i maven, og den forbinder det med noget rart, at du taler. Det giver tryghed, nærhed og kontakt.
At synge eller spille musik virker også sprogligt stimulerende på barnet. Efterhånden som barnet bliver ældre så fortæl det, hvad du gør, - skifter bleen, vasker maven, vasker armene,...
Kæledyr og børn
I rigtig mange børnefamilier har man en eller anden form for kæledyr, og det er ofte en hund, kat eller et andet kæledyr med pels.
Det kan være rigtig dejligt for børn at vokse op sammen med dyr, og det er lærerigt at skulle hjælpe til med at passe et dyr og sørge for,, at dyret har det godt. At skulle være med til at tage sig af et kæledyr lærer dit barn om ansvar. Det overordnede ansvar for kæledyret er dog dit. Du kan ikke regne med, at dit barn selv kan sørge for et kæledyr,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...