Annonce

Annonce

Brev:

Tiltagende uro


27. august 2021

Kategori:
Alder:
1 mdr.

Tiltagende uro

Hej Helen,

Jeg blev mor til den skønneste pige i slutningen af juni måned. Hun kom ud efter igangsættelse da jeg var ved at udvikle svangreskabsforgiftning. Hun kom ud i uge 38+3, så ikke noget alarmerende.

Hun havde en kampvægt på 4100 men tabte sig til 3800 på 3 dagen og vi blev genindlagt på 4 dagen grundet gulsot og forhøjede værdier der krævede lysbehandling.
Vi kom hjem igen da vores datter var 6 døgn og kunne for alvor begynde at nyde hende og hinanden. Lillepigen tog meget fint på hurtigt igen og var glad og veltilpas. Jeg fuldammer og har ikke haft nogen udfordringer hermed.

Da hun ramte omkring de 5 uger fik hun pludselig en aften et voldsomt grædeanfald. Hun var utrøstelig og græd i ca. 1/2 times tid inden hun igen fandt ro. Den efterfølgende uge havde hun 1-2 gange dagligt disse “anfald”. De kom efter hun havde spist. Vi vurderede umiddelbart at det var luft i maven der drillede, da det hjalp når far gik rundt med hende på hans underarm og der kom mange bøvser og lidt gylp også. De såkaldte anfald stoppede efter en uges tid. Hun blev dog efterfølgende sværere at putte og brokkede sig altid lidt op til sovetid. Vi anskaffede os en slyngevugge som hjalp meget og hun kunne heri tage lure på 2-3 timer. Om natten sover hun fint og kan sove op til 4 timer inden sulten melder sig. Hun vil dog gerne efter første stræk ligge på min mave som hun får lov til.

Vi har nu ramt uge 8 og hendes grådture er kommet tilbage og er nu blevet længere og oftere. Fars arm virker ikke ligeså effektivt længere. Det hjælper ...


Annonce

... derimod at ligge hende på puslepuden hvor hun kan finde ro men kun kortvarigt inden gråden kommer igen. Det ender oftest med hun efter 1/2-1 time finder ro ved brystet som helst skal være tomt så hun kan bruge det som sut hvis det er fyldt bliver hun meget ked af det og frustreret over mælken.

Det bekymrer os at grådturene er blevet hyppigere og længere og mit spørgsmål går derfor på om vi burde reagere og overveje om der er noget fysisk i vejen eller blot se det som en del af hendes udvikling og blot sørge for at forsøge at trøste efter bedste evne.

Hun bliver enormt hurtigt træt og viser allerede træthedstegn efter 20 minutters vågentid. En vågentid forløber derfor sådan her: vågner, får bryst, bliver herefter skiftet, aktivitet (enten massage på maven, aktivitetstæppet eller motoriske øvelser, alt efter hendes energi) og herefter babs igen inden putning og det er her det går “galt” og hun bliver ulykkelig over brystet og herefter utrøstelig. Der er ingen forskel på om der går 20 min eller 2 timer fra hun har sovet, da vi også har tænkt hun kunne være overtræt. Hun bøvser og prutter meget. Hun har ingen problemer med afføring som kommer let dagligt. Hun vejer 6 kg.

Lige i øjeblikket vil hun kun sove ved brystet og sutter nærmest konstant. Dette har gjort hun ingen grædeture har haft idag, jeg ligger gerne brystet til hvis det hjælper hende. Men er sådan i tvivl om det er det rigtige.

Jeg håber ovenstående kan give dig et indblik og at du kan give nogle tanker, råd og sparring vedr. vores dejlige pige.

Venlig hilsen, S

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

OLÍVY – SIG FARVEL TIL RØDE BABYNUMSER

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du nemt forebygge røde babynumser og give dit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

5. juni 2023 | Amning | 1 mdr.

Revnet brystvorte

Kære Helen Jeg har en dejlig søn på 6 uger, som jeg ammer fuldt. Det går dog...

Læs hele brevet og Helens svar


4. juni 2023 | Sovevaner | 2 mdr.

Taber sutten under søvn

Kære Helen. Jeg har en datter på 2 måneder, som har haft tendens til at...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juni 2023 | Amning | 1 mdr.

Vække for at amme om natten?

Hej Helen. Tak for dig og din brevkasse, som jeg allerede har brugt meget...

Læs hele brevet og Helens svar


31. maj 2023 | Kost og ernæring | 2 mdr.

Kamillete til dreng på 2 mdr.

Hejsa Helen Jeg har en dejlig dreng på 2 mdr, som jeg ikke har kunne amme,...

Læs hele brevet og Helens svar


25. maj 2023 | Sovevaner | 2 mdr.

Søvnhjul 3-4 mdr.

Kære Helen Jeg har læst din bog om børn og søvn. Den har hjulpet mig flere...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sprog

Allerede når det lille barn ligger i dine arme for første gang og du snakker med det, dannes grundlaget for at lære at tale. Babyen nyder at lytte til din stemme, som den også kender fra livet inde i maven, og den forbinder det med noget rart, at du taler. Det giver tryghed, nærhed og kontakt.

At synge eller spille musik virker også sprogligt stimulerende på barnet. Efterhånden som barnet bliver ældre så fortæl det, hvad du gør, - skifter bleen, vasker maven, vasker armene,...

Læs mere i Babylex

Kæledyr og børn

I rigtig mange børnefamilier har man en eller anden form for kæledyr, og det er ofte en hund, kat eller et andet kæledyr med pels.

Det kan være rigtig dejligt for børn at vokse op sammen med dyr, og det er lærerigt at skulle hjælpe til med at passe et dyr og sørge for,, at dyret har det godt. At skulle være med til at tage sig af et kæledyr lærer dit barn om ansvar. Det overordnede ansvar for kæledyret er dog dit. Du kan ikke regne med, at dit barn selv kan sørge for et kæledyr,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for de gode smid-sutten-lidt-væk-råd. Det er gået over al forventning. Barnet har nu kun sut om natten og i yderste fortvivlelses-tilfælde - og det accepterer han faktisk. Godt du findes! Vi manglede lige det der bløde spark i måsen :)

Tak fra en glad mor


Annonce