Annonce

Annonce

Brev:

Dagplejen - 12 mdr.


26. maj 2021

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Dagplejen - 12 mdr.

Kære Helen

Nu skriver jeg allerede igen.. Jeg sætter stor pris på dine tidligere svar, og vil derfor spørge dig til råds igen.

Min datters indkøring i dagplejen startede midt i april. Hendes indkøring har været lidt lang, nok for lang, men vi startede, på dagplejens anbefaling, med fire dage, hvor hun var der 10 min, fire dage, hvor hun var der 30 min, og derefter steg tiden stille og roligt, men hun har indtil videre kun været der fra 8-14 to gange, i dag er tredje dag (dagplejen har også lige været syg i halvanden uge). Dagplejen kan nemt putte min datter, der er intet problem, selvom vi altid har haft lidt udfordringer med det herhjemme - men det er heldigvis, som du skrev, noget andet i dagplejen :)

Min datter vil intet spise i dagplejen, men hun må heller ikke rigtig sidde med maden selv - dagplejen mener, det sviner for meget, ØV. Herhjemme er frokostmåltidet, der hvor hun spiser mest, og hun bliver tilbudt mad med 1-2 timers mellemrum hele dagen, især fordi hun bare er en meget lille pige, som helst ikke skal tabe sig. Er bare møg ærgerlig over, at hun efter næsten halvanden måned stadig ikke vil spise i dagplejen. Er det normalt?

Hun har endnu ikke haft en dag, hvor hun ikke græder/pyldre det meste af hendes vågne tid i dagplejen, og hun er blevet mere ked af det, når vi afleverer hende. Hvad er normalt?

Jeg synes, det er svært at vurdere, hvad der er normalt, og dagplejen er ikke til så stor hjælp, når jeg spørger hende - hendes svar til mine spørgsmål er altid, at børn er forskellige, så ...


Annonce

... det er svært for hende at vurdere.

Dagplejen har nævnt, at min datter ofte kravler ud i gangen og sidder for sig selv og leger (når ikke hun græder), hun vil ikke sidde inde ved de andre.

Dagplejen har sagt, at hun ikke føler, at min datter ikke kan lide dem, hun føler, at hun er tryg ved hende, og den fornemmelse har jeg egentlig også haft de fleste dage, men er begyndt at tvivle lidt.

Vi føler vores datter er blevet meget mere pyldret omkring andre mennesker, siden hun er startet i dagpleje. Hun er til gengæld blevet mere glad, når det bare er hendes far og jeg, der er sammen med hende. Er det normalt?

Vi overvejer kraftigt at tage hende ud af dagplejen, og jeg passer hende herhjemme i stedet, fordi det bare ikke føles rart at aflevere en pige som er ked, og fordi jeg lige nu er jobsøgende, og jobsøgningen kan bare sættes på pause, og udskydes til det giver mening. Min store bekymring er dog, om vi bare gør problemet større ved at vente til efter sommerferien, og det der vil være endnu svære for hende at blive kørt ind? Og så har vi heller ikke nogen omgangskreds med jævnaldrende børn, så hun mister noget stimuli, og jeg er derfor nervøs for, at jeg ikke kan tilfredsstille hendes behov herhjemme.

På forhånd mange tak for svar.

Mange hilsner herfra

PS: Dagplejen sagde i dag, da jeg hentede min datter, at hun havde forsøgt at give hende mad, hun kunne sidde med selv - langt om længe :) Men hun rørte det ikke, så det var desværre ikke det, som skulle til. Og væske rører hun heller ikke der.

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

NYHED! Olívy nu i rejsestørrelse

Nu kan du også forebygge en rød babynumse, når du rejser med din baby. Olívy baby care - diaper change findes nu i en 100 ml. rejsevenlig flaske. En fin, lille rejsemakker, som passer perfekt i håndtasken.

Olívy baby care – diaper change i nyt design

Glæd jer også til ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. oktober 2021 | Amning | 10 mdr.

Ammestop - 10 mdr. part 2

Kære Helen Mange tak for dit svar på mit tidligere brev - der er helt...

Læs hele brevet og Helens svar


22. oktober 2021 | Amning | 10 mdr.

Ammestop - 10 mdr. kan jeg stoppe nu?

Hej Helen Min datter bliver 10 måneder her den 24. oktober, og der er nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


17. oktober 2021 | Diverse | 12 mdr.

Vuggestue - 12 mdr.

Kære Helen. Min datter startede i vuggestue, da hun var 10,5 mdr, og har nu...

Læs hele brevet og Helens svar


15. oktober 2021 | Sovevaner | 13 mdr.

Søvnproblemer - 13 måneder

Kære Helen. Min hustru og jeg er forældre til Anna, som er en glad og...

Læs hele brevet og Helens svar


14. oktober 2021 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Utilfreds lille mand

Kære Helen Jeg har før fået en masse gode råd fra dig, og nu melder...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Selleri

Fra 6 mdr´s alderen vil mange børn nyde at spise flere rodfrugter, da de smager af noget. Selleri er en rodfrugt.

Rodfugter har en naturlig sødme og denne kommer især frem, hvis rodfrugterne bages i ovnen. Du kan lave mos af rodfrugter og du kan også give dit barn større stykker af bagte rodfrugter, som det selv kan spise - rodfrugter er vigtige som en varieret del af både din og barnets kost.

Du skal dog være opmærksom på at selleri indeholder nitrat og det bør...

Læs mere i Babylex

Nysgerrighed

At være nysgerrig er den egenskab, der giver barnet nye erfaringer og dermed får barnet til at udvikle sig og blive mere intelligent.

Et barn skal derfor ikke stoppes i at udforske verden, men skal have lov til at undersøge og bibeholde sit naturlige anlæg for nysgerrighed. Det lille barn skal således opfordres til at føle, gribe, smage og grundigt undersøge verden omkring sig.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: Vind GoBabyGo Kravle Start Pakke

2 pakker til en værdi af kr. 465,-

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dit svar ang. vores datter. Jeg tror virkelig, at du ramte plet med dit svar!

Mor til sensitiv pige på 4 måneder


Annonce