Annonce

Annonce

Brev:

Grøn tynd afføring


27. februar 2020

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Grøn tynd afføring

Kære Helen.

Jeg har fået meget hjælp af dig vedrørende min søn på nu 4 år. Tak :)

Nu skriver jeg angående min datter på 13 uger. Indtil for to uger siden, havde hun gul remouladelignende afføring ca. 1 gang om ugen. De sidste to uger, har hun dog haft tynd, nærmest vandet (og nogle gange skummende) grøn afføring ved nærmest hver eneste amning. Hun er blevet podet hos lægen, og der var hverken tegn på virus eller bakterier. Hun trives - er glad, frisk og sover rigtig godt, 11-12 timer om natten, afbrudt af korte amninger hver 3-4 time. Om dagen sover hun 4-6 timer på korte og længere lure - ingen fast rytme endnu. Lægen mener ikke, der er grund til bekymring pga. hendes fine trivsel.

Jeg undrer mig dog over den pludselige ændring i afføringen og har været bekymret for, om hun tog nok på, når hun har afføring ved hver amning (bortset fra om natten). Jeg fik hende derfor vejet hos sundhedsplejerskerne i dag. Hun er født d. 28.11 hvor hun vejede 2880g, en uge før termin. ...


Annonce

... I dag vejede hun 5320 g. For to uger siden vejede hun 5100g. Hun har derfor vel taget nok på, siden den hyppige tynde afføring startede for to uger siden? Men da hun er en lille en, kan jeg ikke lade vær med, at bekymre mig ift. amningerne, grundet hvad man også kan læse om grøn afføring - får hun mon kun den tynde mælk osv.

Hun ammer meget kortvarigt - højst 5-7 minutter af gangen, hver 2 time om dagen. Større interval om natten. Man læser jo ofte at det er bedre at amme 20 min. På et bryst end 10 min. På hver. Hun spiser dog kun 5. Min ad gangen, nogle gange op til 10 min. maks, men kun hvis der er gået 3 timer siden sidste amning.

Jeg sørger for, at hun tilbydes samme bryst, som hun spiste af sidst for at sikre mig, at hun tømmer det og får den fede mælk. Ofte afviser hun det dog og spiser fint af det andet.

Har du nogle bud på, hvad den hyppige grønne og vandede afføring kan skyldes? Eller er det mon normalt, at afføringen bare kan være sådan?

På forhånd tak :)

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

25. september 2020 | Diverse | 3 mdr.

Tænder - 3 mdr.

Kære Helen, Jeg skriver til dig, idet jeg tror, at min datter på 15 uger er...

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2020 | Kost og ernæring | 2 mdr.

Mad og vægt - 2 mdr.

Hej Helen Jeg har tidligere skrevet til dig ang. min lille dreng og hans...

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2020 | Amning | 3 mdr.

Drømme-amning med MME

Kære Helen, Jeg skriver til dig idet jeg har brug for dit råd og vejledning,...

Læs hele brevet og Helens svar


11. september 2020 | Sovevaner | 3 mdr.

Ændring i søvnrytme, part III

Kære Helen, Jeg ville lige give dig en opfølgning på aftenens/nattens forløb...

Læs hele brevet og Helens svar


10. september 2020 | Sovevaner | 3 mdr.

Ændring i søvnrytme, part II

Kære Helen, Mange tusind tak for dit hurtige og utrolig fyldestgørende svar....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Rhesus-uforlignelighed

Vi har hver især en blodtype, som kan hedde A, B, AB eller 0 og derudover er vi delt op i Rhesus positive og Rhesus negative. De fleste mennesker er Rhesus positive, ca 15 % er Rhesus negative.

Hvis en Rhesus negativ kvinde bliver gravid og den kommende far er Rhesus positiv, så kan barnet, som kvinden venter være Rhesuspositiv efter sin far.

Imens barnet ligger i maven, så har det sit eget separate kredsløb, men der kan dog ske en lille udveksling af blod imellem...

Læs mere i Babylex

Epiduralblokade

En epiduralblokade bruges til fødende kvinder, når man ønsker at smertelindre dem fuldstændig under f.eks. udvidelsesfasen, hvorefter man så kan trappe bedøvelsen ned og den fødende kan presse sit barn ud.

Man har på danske fødesteder idag mulighed for at få en "walking epidual", hvor den fødende har mulighed for at bevæge sig lidt mere. Den tager toppen af smerterne, men er ikke så kraftigt bedøvende som en egentlig epiduralblokade er.

Begge typer af...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Det går bare rigtig godt med vores datter :) Vi har ingen kamp ved sengetid længere, hun er endelig begyndt at gå selv og hun stortrives.

Tak, Cecilies mor


Annonce