Annonce

Annonce

Brev:

Uenig med bedsteforældre


4. april 2017

Alder:
2 år, 9 mdr.

Uenig med bedsteforældre

Hej Helen

Jeg har en datter som fylder 3 år i juli. Hun er en dejlig glad pige. Hun blev født ved akut kejsersnit og har fra start af været meget opmærksom på alt og alle. De første måneder var hun "stiv som et bræt" hun ville ikke ligge i arm kun når hun blev ammet. Lidt efter lidt begyndte hun at slappe mere og mere af i kroppen og blev mere veltilpas. Men havde ikke det største behov for at ligge i arm hun ville følge med i alt hvad der foregik omk. Hende. Hun har hele sit korte liv haft stort behov for meget nærhed især om aftenen/natten, samt tryghed.

Hun er en meget forsigtig pige. Skal hun noget hun ikke kender eller ikke har prøvet før, skal hun lige se det an et par gange. Fx skulle hun i vuggestuen med i motorik rummet en dag, der gik fem gange før de fik hende til ved hjælp at kravle lidt rundt. Får vi gæster også selvom det er familie går der som regel lige en halv time før hun er tøet op. Hvilket nogen kan forstå og andre kan have svært ved at forstå. Jeg ser intet problem ved dette. Hun er blot ikke en som går ind i folk med træsko på og sådan er dette. Hun er meget fremme i skoen i forhold til sin alder, især sprogligt.

Men nu har jeg brug for lidt sparring: Når hun er syg hvilket hun lige har været med Roskildesyge bliver hun ...


Annonce

... passet af min far og papmor. Når hun er syg og det er faktisk hver gang uanset hvad hun fejler så taler hun ikke så meget, hverken herhjemme eller hos dem. Hvilket de har rigtig svært ved at håndtere, eller dvs de kan slet ikke håndtere det. I starten kom de bare med små hentydninger men nu er de begyndt at italesætte det overfor os. De mener der er noget galt som skal fikses. De synes vi skal tale med hende om det, altså min datter, så hun kan forstå at hun bliver nødt til at tale.

Jeg er fuldstændig uenig med dem. Jeg har prøvet at italesætte overfor dem at der ikke er noget der skal fikses at når man er en lille pige så ved man ikke helt hvad det er der sker når man er syg. Hun kan fx ikke forklare at hun har kvalme, ondt i halsen osv. Men det hjælper ikke så meget. Jeg bliver bare rigtig ked af og vred når de skaber et problem med min datter som ikke er der. Vi gruer hver gang for at hun ikke taler når hun skal passes hos dem, og det er også det første de kommentere på når de har passet hende.

Jeg er selv uddannet pædagog og ved at børn er forskellige. Men jeg har virkelig brug for et godt råd her. Vi mener nemlig ikke vi har et unormalt barn men en dejlig glad datter med alle sine forskellige sider som vi også selv har.

Med venlig hilsen
A

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

1. maj 2021 | Opdragelse | 2 år, 9 mdr.

Meget frustreret pige på to år

Kære Helen, Tusind tak for dit sidste svar omkring vores søde M med den...

Læs hele brevet og Helens svar


30. april 2021 | Opdragelse | 2 år, 8 mdr.

Anerkendelse og pjevserier

Hej Helen Tak for dit seneste svar. Det gav lidt indblik i bamsernes gode...

Læs hele brevet og Helens svar


27. april 2021 | Opdragelse | 2 år, 8 mdr.

Bør vi stoppe med at lave bamsestemmer

Hej Helen Jeg har netop hørt din podcast, med emnet om fantasivenner. Det...

Læs hele brevet og Helens svar


16. april 2021 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.

Problemer med puttetid samt vågner om natten

Kære Helen Jeg har igennem de sidste par år fulgt med i din brevkasse og har...

Læs hele brevet og Helens svar


2. april 2021 | Opdragelse | 3 år

Skøn (lidt for) livlig pige på 3 år

Hej Helen. Jeg skriver til dig fordi du giver nogle rigtig gode råd og jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Feber

Børns temperatur kan stige pludseligt. Dette skyldes at deres evne til at kunne regulere temperatur ikke er fuldt udviklet. Den normale temperatur ligger mellem 36,5 og 37,5 grader celsius. Det er normalt at temperaturen er ½ grad højere om aftenen end om morgenen. Når temperaturen stiger og der er tale om feber, vil barnet fryse, være koldt og blegt. Når feberen har fundet sit leje bliver barnet derimod varmt og får blussende røde kinder. Et barn der har feber, skal have rigeligt med væske at...

Læs mere i Babylex

Leg

For det lille barn er leg vigtigt, da det gennem leg udforsker verden og dermed udvikler sig.

I begyndelsen er mor og far det bedste legetøj og jeres barn vil elske jeres mimik, lyde, berøring, osv.

I takt med at barnet bliver ældre vil det have glæde af forskellige kulørte legeting, ting som kan bevæges eller sige noget og ting som man kan holde om og røre ved.

Man kan købe legetøj som er tilpasset barnets færdigheder i en bestemt alder og derfor...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

TAK for din fantastiske brevkasse! Jeg har overhovedet ikke tal på, hvor mange gange jeg har hentet uvurderlig hjælp ved at læse dine svar på alle mulige problematikker om tør hud, sutteflaske, søvn, afføring, øjenbetændelse osv. osv.

1000, 1000 tak!

Du gør livet nemmere for nybagte forældre og deres afkom. 😊

De bedste hilsner fra
Lise, mor til dejlige Anna på snart 5 mdr.


Annonce