Annonce

Annonce

Brev:

Mormor og farmor er ude i kulden


26. april 2012

Alder:
3 år

Mormor og farmor er ude i kulden

Hej Helen.

Min søn er en glad og tilfreds dreng på tre år - med alt hvad dertil hører af temperament :-) Jeg er ikke bekymret for ham, men der er sket noget, der gør, at han pludselig slet ikke vil have noget at gøre med sin mormor og farmor.

Det har stået på i ca 4 uger: Mormor passede ham, og han fik et raserianfald, da hun ville tørre hans hænder. Det var første gang, hun fik fornøjelsen af sådan en omgang med flitsbue og det hele, og hun har siden sagt, at hun ikke vidste, hvordan hun skulle tackle ham. Derfor blev hun i rummet, talte roligt til ham, men lod ham være. Til sidst satte hun sig ned på gulvet hos ham og forsøgte at røre ham og efter en rum tid fik hun lov at give ham et knus og han sad hos hende og græd af. Men han ville ikke sige farvel til hende, da hun gik.

Siden har han ikke villet have mormor i nærheden. Når hun er på besøg, siger han, at "mormor skal gå hjem" og "mormor må ikke besøge mig" og hans humør ændrer sig markant, når hun er der. Hun kan ikke gøre eller sige noget "rigtigt". I dag kom ...


Annonce

... farmor og farfar så på besøg, og farmor fik samme modtagelse som mormor: Han vil ikke lade hende komme nær og siger "Jeg kan ikke li hende" - mens farfar fik stort kram og kys.

Vi har ikke gjort et stort nummer ud af det, og kun snakket om det, hvis vores søn selv har bragt det på bane. Sidst mormor var her, talte jeg dog med ham om det, da vi puttede. Han sagde, at han ikke ville have mormor på besøg. Så sagde jeg, at det var ok, at han er gal på mormor, men at hun er min mor, og jeg elsker hende, og derfor må hun gerne besøge mig sommetider.

Mormor er ked af situationen - især fordi de altid har haft et meget tæt forhold. Hun er den, der har passet ham mest og den eneste, han har overnattet hos flere gange. Også farmor har han altid været vild med, og jeg er ikke i tvivl om, at det er oplevelsen med mormor, der nu "smitter af" på farmor. Men hvorfor?

Jeg ved ikke, hvad der er sket den dag med mormor, jeg tænker, at hun på en eller anden måde har reageret "helt forkert", så han er blevet usikker på hende?

Hvad tænker du?

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

13. august 2020 | Diverse | 3 år

Mors alder ved graviditet

Kære Helen. Så kom endnu en nyhed om, at en 68-årig har fået tvillinger....

Læs hele brevet og Helens svar


23. juli 2020 | Sovevaner | 3 år, 3 mdr.

Sover uroligt - 3 år, 3 mdr.

Hej Helen. Mange tak for dine svar på mine to seneste breve, de har været...

Læs hele brevet og Helens svar


21. juli 2020 | Renlighed | 3 år, 3 mdr.

Holder på afføring

Hej Helen. Endnu et spørgsmål herfra, da jeg synes, du giver så gode svar...

Læs hele brevet og Helens svar


18. juni 2020 | Udvikling | 2 år, 8 mdr.

Børnehavestart - middagslur og renlighed

Kære Helen. Vi skriver vedrørende vores store pige på 2 år og 8 måneder og...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juni 2020 | Renlighed | 3 år, 6 mdr.

Optagethed af tis og lort/toilettræning

Kære Helen. Tusind tak for dit hurtige og fyldige svar. Det er dejligt at...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Bug Buster

Bug Buster er en metode til at fjerne hovedlus. Joanna Ibarra fra den velgørende organisation Community Hygiene Concern i London har udviklet denne metode og princippet i i Bug Busting er, at du i en og samme arbejdsgang får tjekket for hovedlus og også får fjernet lusene.

Metoden bygger på viden om lusenes adfærd og udvikling og på benyttelse af tættekam, almindelig shampoo og hårbalsam. Behandling med insekticider er således overflødig.

Du kan købe "Bug Buster"...

Læs mere i Babylex

Savl

Alle babyer savler, men nogen savler meget og andre lidt.

Spædbørn og småbørn savler ofte meget, de danner mere mundvand end vi voksne gør og putter ofte også fingrene i munden. Der sker også nogle enzymændringer i barnets spyt, som gør at barnet kan savle mere i perioder. Og i perioder, hvor barnet f.eks. får tænder, vil det ofte også savle mere.

I de periode hvor barnet savler meget kan det være en god idé at bruge en savlesmæk. Til små børn er en blød af frotté...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tak for dine svar. Hvor er du bare dygtig. Tak for dine gode råd. Alle mine spekulationer er nu væk.. Vil prøve de ting du siger. Tak :)

Kærlig hilsen
Katrina, mor til dreng på 9 måneder


Annonce