Annonce

Annonce

Brev:

Mormor og farmor er ude i kulden


26. april 2012

Alder:
3 år

Mormor og farmor er ude i kulden

Hej Helen.

Min søn er en glad og tilfreds dreng på tre år - med alt hvad dertil hører af temperament :-) Jeg er ikke bekymret for ham, men der er sket noget, der gør, at han pludselig slet ikke vil have noget at gøre med sin mormor og farmor.

Det har stået på i ca 4 uger: Mormor passede ham, og han fik et raserianfald, da hun ville tørre hans hænder. Det var første gang, hun fik fornøjelsen af sådan en omgang med flitsbue og det hele, og hun har siden sagt, at hun ikke vidste, hvordan hun skulle tackle ham. Derfor blev hun i rummet, talte roligt til ham, men lod ham være. Til sidst satte hun sig ned på gulvet hos ham og forsøgte at røre ham og efter en rum tid fik hun lov at give ham et knus og han sad hos hende og græd af. Men han ville ikke sige farvel til hende, da hun gik.

Siden har han ikke villet have mormor i nærheden. Når hun er på besøg, siger han, at "mormor skal gå hjem" og "mormor må ikke besøge mig" og hans humør ændrer sig markant, når hun er der. Hun kan ikke gøre eller sige noget "rigtigt". I dag kom ...


Annonce

... farmor og farfar så på besøg, og farmor fik samme modtagelse som mormor: Han vil ikke lade hende komme nær og siger "Jeg kan ikke li hende" - mens farfar fik stort kram og kys.

Vi har ikke gjort et stort nummer ud af det, og kun snakket om det, hvis vores søn selv har bragt det på bane. Sidst mormor var her, talte jeg dog med ham om det, da vi puttede. Han sagde, at han ikke ville have mormor på besøg. Så sagde jeg, at det var ok, at han er gal på mormor, men at hun er min mor, og jeg elsker hende, og derfor må hun gerne besøge mig sommetider.

Mormor er ked af situationen - især fordi de altid har haft et meget tæt forhold. Hun er den, der har passet ham mest og den eneste, han har overnattet hos flere gange. Også farmor har han altid været vild med, og jeg er ikke i tvivl om, at det er oplevelsen med mormor, der nu "smitter af" på farmor. Men hvorfor?

Jeg ved ikke, hvad der er sket den dag med mormor, jeg tænker, at hun på en eller anden måde har reageret "helt forkert", så han er blevet usikker på hende?

Hvad tænker du?

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

9. juni 2018 | Renlighed | 3 år, 1 mdr.

Projekt blestop

Hej Vores dreng er nu blevet 3 år og er startet i børnehave. Skiftet fra...

Læs hele brevet og Helens svar


30. maj 2018 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.

Håndtering af 3-årig

Kære Helen. Jeg håber du kan hjælpe mig med at få nogle redskaber til at...

Læs hele brevet og Helens svar


27. maj 2018 | Udvikling | 3 år

3 årig har det svært

Hej Helen. Jeg skriver til dig da jeg ikke rigtig ved hvad det rigtige at...

Læs hele brevet og Helens svar


12. maj 2018 | Diverse | 3 år

Have to børn hjemme på barsel

Kære Helen, Tak for dit svar angående vores store pige og flytning. Det gav...

Læs hele brevet og Helens svar


7. maj 2018 | Diverse | 3 år

3 årig storesøster og flytning

Kære Helen, Vi har en dejlig datter som netop er fyldt 3 år og har for 14...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Bleudslæt

Bleudslæt ses som rødme på numsen. Det kan være små røde pletter, men det kan også være store røde skjolder på huden. Der kan gå hul og komme sår, hvis det er rigtig slemt.

Bleudslæt opstår ofte, hvis barnet har haft en ble på for længe, der har været for våd af tis eller afføring. Det er syren i urin og afføring, der så ødelægge barnets hud. Børn kan også blive røde i numsen i forbindelse med diarré, hvor man måske ikke når at opdage at barnet har noget i bleen og derfor ikke...

Læs mere i Babylex

Renlighed

Renlighed betyder, at barnet har kontrol over vandladning og afføring. Der er store individuelle forskelle på, hvornår børn bliver renlige.

De fleste børn bliver renlige inden for de første 3 år, hos andre sker det langt senere. Børn bliver ofte først renlige om dagen og senere også om natten.

At træne renlighed bør altid ske i et samarbejde med barnet. Der skal være plads til små uheld og det er vigtigt at støtte barnet og aldrig skælde ud, hvis og når det går...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak! Jeg bliver simpelthen nødt til at fortælle dig, hvor stor en omvæltning dit seneste svar har gjort for vores familie.

Med min korte beskrivelse af vores liv, har du simpelthen set noget vi ikke har set; at hele vores dag bare er en lang irettesættelse af vores søn. Vi var simpelthen kommet ind i en skæld-ud-spiral; skæld-ud medfører mere skæld-ud. Vi blev opmærksomme på at vi begge to tog en dyb indånding inden vi gik ind af hoveddøren, for nu vidste vi skulle ind og skælde ud. Frygteligt, at vi ikke har kunne se at det ikke var en umulig unge, men en umulig måde at tackle ham på!

Så vi besluttede i samme øjeblik vi læste dit brev at vi kun ville snakke med vores søn og slet ikke skælde ud. Selvom det kræver lidt tålmodighed, så er det bare helt vildt hvad det har gjort. Han har simpelthen været så sød og vi har hygget os så meget de seneste dage. Han er selvfølgelig ikke et dydsmønster:-) men måden vi tackler det på nu er, gør at konflikten er lynhurtigt overstået og der bliver færre af dem.

Vi er jo i virkeligheden en familie med stort overskud, med et nært og følsomt forhold til vores drenge. Vi er bare kørt ud af et helt forkert spor og det var dig der skulle åbne vores øjne.

Tusind tak, Helen! Også en hilsen fra min mand, som iøvrigt sidder med tårer i øjnene hver gang han læser svar fra dig :-)

Med venlig hilsen
En familie på fire


Annoncer

Annonce