Annonce

Annonce

Brev:

Trappe ned på amning om natten


15. december 2023

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Trappe ned på amning om natten

Kære Helen

Tak for dit sidste svar - vi fortsatte mad som anbefalet og hans mave er fin igen. Han kan stadigvæk godt virke irriteret af den, når han prutter om natten og bliver af og til ked af det når han skal af med noget. Men tænker det er kosten maven lige skal vænne sig til. Han har affæring ca 1 gang dagligt, og den er ret fast nu. Måske derfor det er lidt ubehageligt for ham.

Jeg ammer ham stadigvæk virkelig meget om natten. Fra han bliver lagt ved 19-tiden vågner han gerne hver eller hver anden time indtil næste morgen. Tidligere har jeg ammet ham nærmest hver gang han vågnede. Men jeg er super udmattet af at amme så meget og tænker også at det potentielt kan være det der gør at han vågner så hyppigt. Vi prøver nu at lade der gå 3 timer mellem amninger så cirka således:

19: amme godt og putte
22: amme
00/01: flaske mme 140 ml
03/04: amme
5/6: amme

Han står op ved 6-7 tiden.
Så får han grød med lidt frugtmos
Hvis han kan ammes han og lægges til lur.
Frokost er mos med lidt kød, agurk eller brød
Amme til middagslur
Frugtmos m youghurt i (købepose)
Amme
Aften er også grøntsagsmos med noget kød, pasta, ris mv

Vi har nu kørt nogle dage med mindre hyppige amninger aften/nat, men han vågner stadigvæk hver time eller hver anden og er ...


Annonce

... virkelig ked af det. Det er ofte svært at få ham til at falde til ro og sove selvom han både bruger sut og sutteklud. Vi har også en slyngevugge som vi bruger meget om aftenen med vuggebevægelse, men den gør nærmest fra eller til. Han sover i sin bedside crib eller hos mig om natten.

Han falder aldrig i søvn under amning, han er altid vågen og smiler lidt og så lægges han. Det er som om han bare har brug for mælk i maven til at sove på. Han spiser lige så godt om natten som om dagen. Han har altid haft korte ret effektive amninger. Og jeg har altid haft masser af mælk. Han tager godt på og er som skrevet glad og frisk, smilende, motorisk fint med osv.

Jeg ved ikke hvad vi kan gøre for at få nogle bedre aftener og nætter. Har du nogle tips til en måde vi kan mindske amningerne på så han forhåbentligt ikke vågner så ofte og har brug for mælk til at komme videre i søvnen?

Han sover fint om dagen. Ca en lur på 2 timer og en på 1 eller 1 1/2 time (skifter om den lange er formiddag eller middag). Og nogle gange en powernap aften.

Håber du har lidt tips til os. Vi er klar til at tage nogle hårde nætter for at få vent hans rytme, men vil selvfølgelig ikke risikere at han er sulten om natten eller at han føler at vi ikke er der.

De bedste hilsner
en træt mor

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

28. juni 2024 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Baby behov for ekstra væske i varmen?

Kære Helen Vores dreng er nu 5.5 måned gammel og får fuld flaske. De...

Læs hele brevet og Helens svar


26. juni 2024 | Sygdom | 5 mdr.

Psykisk reaktion på vaccine?

Kære Helen Tak for dit uddybende svar ang. min søns søvnproblemer. Han sover...

Læs hele brevet og Helens svar


21. juni 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Hvordan får baby jern nok?

Kære Helen Så vender jeg tilbage :) Vi har fået en efternøler her i...

Læs hele brevet og Helens svar


18. juni 2024 | Udstyr | 6 mdr.

Tudkop - ja eller nej?

Hej Helen Tusind tak for dit svar omkring overgangen fra flaske til kop. Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


17. juni 2024 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Fra flaske til kop og spisetid

Kære Helen. Min søn er nu 6.5 mdr. gammel, og jeg kan ikke forstå, hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ører - øreproblemer hos baby og børn

Siden 2005 får alle nyfødte i Danmark tilbudt en screening for hørenedsættelse få dage efter fødslen. Hvis det viser sig, at barnet har en medfødt hørenedsættelse, er det vigtigt, at man får startet behandling så tidligt som muligt.

Mange børn vil have nedsat hørelse i en periode f.eks. på grund af mellemørebetændelse eller væske i mellemøret. Et barn, som gennem længere tid har nedsat hørelse, vil ikke reagere på lyde og vil have langsom eller manglende sprogudvikling. Hvis...

Læs mere i Babylex

Øl og amning

Før i tiden anbefalede man, at kvinder der lige havde født, og som gerne ville amme, drak en maltøl eller en mørk hvidtøl dagligt, fordi det kunne hjælpe med at sætte mælkeproduktionen op. Det var kun øl af denne type, som havde effekt, og effekten skulle skyldes maltindholdet. På barselsafdelingen kunne man derfor få en øl til frokost eller aftensmaden, hvis man havde brug for det.

Det anbefales dog ikke mere, at man forsøger at øge sin mælkeproduktion ved at drikke øl....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg vil bare sige tak.

Jeg er så glad for at det er muligt at vende de mange store, svære tanker med dig her.. Det er virkelig en stor, stor hjælp :)

Knus fra mig


Annonce