Annonce

Annonce

Brev:

Natamninger - knap 9 mdr.


14. februar 2023

Kategori:
Alder:
8 mdr.

Natamninger - knap 9 mdr.

Kære Helen

Tak for en god og inspirerende brevkasse. Vi håber, at du kan hjælpe os lidt på vej.

Vi har en dreng på 9 måneder d. 22. februar. Han er utrolig rolig, mild og glad og generelt meget veltilpas.

Han bliver fuldammet og har indtil nu fulgt dine dagsplaner for mad, amning og sove. Omkring 5 måneder begyndte han at spise skemad, og han har siden da været meget glad for mad. Han spiser det meste selv med hænderne. Det skal også tilføjes, at han har fået en del tænder, så han spiser godt igennem hele dagen.

Den sidste måneds tid har han ændret ammemønster i løbet af natten.

Jeg skal starte på arbejde d. 7. Marts, hvorfor vi gerne vil have styr på natamningen inden da, hvis jeg skal hænge sammen, da jeg generelt ikke sover så godt. Han sover stadig i soveværelset, men han skal flytte på eget værelse inden for den næste uges tid.

Dagsplan:

Vågner mellem 6-6.30 for tiden

7.15-7.30 grød med frugtmos

9.00 brød, havregrødsklatkager, hokkaidovafler eller lignende, frugt i hånden og frugtmos

9.30-11.30 sover formiddagslur ca. 2 timer

12.00 frokost bestående af rugbrød med smøreoplæg, rester fra dagen før, eksempelvis pasta, fisk, kød, bagte eller kogte grøntsager, ris, nudler og lignende. Han spiser altid et rundtom bondebrød med pålæg

13.30-14.00 ammes fra begge bryster

14.30-15.30 eftermiddagslur 1 time

16.00 tilbydes frugtmos og brød, men spiser sjældent ret meget her

17.15-17.30 aftensmad. Spiser virkelig meget mad. Masser af bagte og kogte grøntsager, da han ikke vil spise mos om aftenen mere, fisk eller kød. Og ellers vores mad ved siden af.

Et sted mellem 18.45-19.15 ammes han godnat fra begge bryster. Lægges i sin seng og falder selv i søvn med det samme. ...


Annonce

...

22.00 ammes fra begge

00.30 ammes fra begge

3.30 amme fra begge

5.15 ammes fra begge

Tidligere blev han ammet godnat ved 18.45-19.15 tiden, omkring kl. 23-00 og tidlig morgen mellem 4.30-5.00 og vågnede kl. 7.30-8.00.

Vi har prøvet at give ham lidt aftengrød inden putte-amning, flaske med min mælk eller med MME, men lige lidt hjælper det. Han er heller ikke glad for flaske, heller ej MME.

Han er rigtig god til at drikke meget vand i løbet af dagen. Når han vågner om natten, har vi prøvet med vand, men han bliver tosset. En af os prøver at vugge ham, men han er meget tydelig, når han er sulten. Han siger mam mam og begynder at skrige, hvis jeg ikke lægger ham til. Hvis han ikke er sulten og vågner, kan vi godt få ham til at sove igen ved at give sutten eller putte ham i dynen.

Jeg kan jo læse mig frem til, at de kære små i en tidlig alder egentlig godt kan undvære mælk om natten og sove igennem (5 timer), hvilket han også gjorde før.

Nu fylder han jo 9 måneder, så jeg tænker, at han i hvert fald godt kan undvære nogle af natamningerne, men det er her, vi har brug for hjælp, for hvordan gør vi det bedst muligt?

Flere vi kender, har vugget indtil de faldt i søvn igen, selvom de har skreget og skreget. Vi har også forsøgt at vugge ham selvom han blev rasende og skreg og faldt i søvn on/off over 2 timer. Til sidst gav vi op, og jeg ammede ham.

Vi har også fået råd om, at det skal være min mand, der tager en kold tyrker med ham, og at det først kan lade sig gøre, når han flytter på eget værelse, så ergo har vi brug for din hjælp til at lykkes med at skære ned på amningerne, så det bliver en “god” oplevelse for os alle, og så jeg kan starte frisk på job.

Mange hilsner
Mathias og Line

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Kom grønt fra start med Ma-Mam grøntsagsmos

Ma-Mam giver 10% i nyhedsrabat i resten af februar måned!

Danmark har fået en ny økologisk grøntsagsmos, som er udviklet af ernæringsspecialist i mad til de mindste Kirsten Mikkelsen Ravnbøl. Ma-Mam er som noget helt nyt en frysetørret grøntsagsmos og skal derfor kun tilsættes ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. marts 2023 | Amning | 8 mdr.

Afvisning af det ene bryst

Kære Helen Lillebror har beslutttet, at han absolut ikke vil beskæftige sig...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2023 | Kost og ernæring | 8 mdr.

Faste madvarer og tygning

Kære Helen Lillebror vil rigtig gerne prøve vores mad, f.eks. kartoffelbåde,...

Læs hele brevet og Helens svar


9. marts 2023 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Surmælksprodukter baby

Hej Helen. Tak for de gode svar sidst. Jeg kan læse at babyer under 9...

Læs hele brevet og Helens svar


9. marts 2023 | Sovevaner | 7 mdr.

Nattesøvn - søger brystet

Kære Helen Først og fremmest tak for en god brevkasse og gode bøger - jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


7. marts 2023 | Sovevaner | 6 mdr.

Hjælp til rytme - del II

Hej Helen, Så er jeg på banen igen. Tak for dit sidste svar ift. at få lavet...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Slå

Det er forbudt ved lov at slå sit barn. Den såkaldte revselsesret blev afskaffet af Folketinget i 1997. At slå sine børn er således en ulovlig måde at opdrage på - og det gælder også "dask over fingrene", hvis det lille barn piller ved noget det ikke må. Et barn der bliver slået vil føle sig mindre værd.

Et barn der bliver slået er udsat for fysisk vold. Det kan være at barnet får en lussing, en endefuld, at barnet bliver sparket, rusket, brændt med cigaretter eller lignende....

Læs mere i Babylex

Skråstol

Børn har brug for at kunne bevæge sig frit for at udvikle sig bedst muligt. Børn der placeres i en skråstol vil sidde passivt og vil, hvis de sidder der længe, blive svage i nakke og ryg. Man kan sagtens vænne et barn til at sidde i en skråstol, hvis det har underholdning foran sig, og det kan være bekvemt for forældrene, men det er ikke det bedste for barnet.

Et barn skal have lov til at være på gulvet så meget som muligt. Det er på gulvet at barnet lærer at trille, krybe og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusinde tak for dit svar på mit sidste brev vedrørende min dreng. Det varmede at blive mødt med forståelse og indsigt – i forhold til lige netop den problematik vi var i på daværende tidspunkt.

Venlig hilsen
Mor til dreng på 3 år


Annonce