Brev:
Udmalkning - 2 mdr.
Hej Helen,
Jeg har ikke tidligere haft succes med udmalkning, men jeg kan malke 40-50 ml ud ved at sætte en vakuum pumpe på modsatte bryst, når vi ammer. Jeg har derfor opdaget, at jeg relativt nemt kan samle godt sammen ved at gøre det til flere amninger.
Jeg har meget kraftigt nedløb - jeg har ikke altid haft det. Det er særligt det første nedløb som er voldsomt. Hvorom alting er, ønsker jeg svar på, om kraftigt nedløb overhovedet har noget med overproduktion at gøre? For jeg ønsker selvfølgelig ikke ...
... at skabe unødig overproduktion ved at malke ud.
Dernæst ønsker jeg svar på, hvor ofte man “må” malke ud? Jeg synes da egentlig det er en rar tanke at malke ud og så kan far måske give en enkel flaske om natten i weekenden eller lignende, så jeg kan få indhentet noget mere sammenhængende søvn (for tiden vågner vores søn næsten hver time!) eller blot komme til frisør eller tilsvarende. Jeg har haft brystbetændelse da mælken løb til og det skal jeg ikke nyde noget af igen, hvis det kan undgås!
Venlig hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
11. marts 2023 | Amning | 2 mdr.
Svamp, Raynauds eller? Opfølgning
Kære Helen Mange tak for dit svar, tanker og forslag til at bekæmpe de...
11. marts 2023 | Diverse | 3 mdr.
Hej Helen, I løbet af de sidste par dage har afføringen hos vores lille pige...
8. marts 2023 | Sovevaner | 3 mdr.
Hej Helen Jeg har tidligere skrevet til dig angående min datter, Karlas,...
7. marts 2023 | Kost og ernæring | 3 mdr.
Kære Helen, Så er det mig igen, men vi skal jo have noget ud af abonnementet...
3. marts 2023 | Diverse | 3 mdr.
Kære Helen, Tak for dit svar om søvn. Det har været brugbart og vi prøver...
Viden om børn:
Hoppegynge
En hoppegynge anbefales ikke. Sundhedsstyrelsen skriver: "Til sunde børn frarådes hoppegynge og gangstole, da de forsinker normal udvikling. For handicappede børn gælder særlige regler, spørg sundhedsplejersken, lægen eller fysioterapeuten". Kilde, Sunde Børn, sst. 2003.
En hoppegynge belaster barnets ryg og ben og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge, det er ren underholdning og det kan barnet få på anden måde. Når barnet sidder i en hoppegynge er det en...
Sove inde
Når barnet sover inde, så er det sikreste at sove i egen seng, men i samme rum som forældrene - i hvert fald, når der er tale om et spædbarn. Det nedsætter risikoen for vuggedød.
Vælger du at sove sammen med dit barn, skal dit barn have ligeså meget plads, som hvis det sov i egen seng. Det skal have sin egen dyne og skal sove på en fast madras uden løse lagner, tæpper eller lignende.
Temperaturen skal være mellem 18-20 grader og barnet skal iklædes tøj, der passer...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.