Annonce

Annonce

Brev:

Falder hen ved brystet


11. juli 2022

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Falder hen ved brystet

Hej Helen

Vores søn har taget mere end tilstrækkeligt på og vi er derfor afsluttet på sygehuset. Vi supplerer fortsat med MME. Der er dog mange små signaler, som jeg fortsat har svært ved at forstå. Jeg håber du kan hjælpe.

Du skrev, at jeg kunne bøvse og skifte stilling, når han slipper brystet. Jeg oplever faktisk mere, at han relativt hurtigt falder hen. Dvs. Han vender det hvide ud af øjnene, eller øjnene triller rundt, han trækker vejret søvnigt, han kan lave de der ubevidste store smil med min brystvorte hængende i munden. Han skal holdes i gang.

Jeg synes faktisk sjældent han rigtigt slipper, men jeg fornemmer, at han sutter mindre effektivt og som sagt bliver søvnig og falder i søvn i mens vi ammer. Jeg prøver at aktivere ham ved at nusse hænder/fødder, pusle eller skifte stilling, men ret hurtigt sker det samme igen. Jeg kan nogle gange lirke brystet ud og tro, at nu er han faldet i søvn ved brystet, men så vågner han kort efter med et sæt og vil sutte igen, for så at falde hen igen..... Jeg valgte her til aften at tilbyde ham flaske og den tog han med det samme og nærmest slugte.

- Er alt det falden ...


Annonce

... hen et tegn på, at der ikke er mere mælk? Jeg havde selv følelsen, at der godt kunne være mere.
- Jeg drømmer om af og til at kunne nøjes med at tilbyde brystet, fx om natten, men synes det er svært at vide, om det er tilstrækkeligt, når jeg skal lave flasken til ham for at vide, om han reelt var mere sulten..
- Hvor lang tid tænker du, der skal gå mellem synkelydene (når han når til den federe mælk), for at man kan sige, at han ikke længere sutter effektivt?
- Kan han sutte effektivt i søvne?

Han gylper en del efter opstart på MME. Både noget meget flydende og også noget rigtig sejt.
- Jeg synes det er svært at få en bøvs fra ham. Både hængende over skulder eller siddende på mine knæ, hvor jeg efter sundhedsplejerskens vejledning vipper benene op og ned skiftevis. Er der andet jeg kan prøve af?
- Kan han finde på at slubre mælken fra flasken i sig, hvis han i virkeligheden bare har et suttebehov? Vi bruger ikke sut endnu. Jeg tør ikke rigtigt, så længe jeg er så meget i tvivl om hans signaler. Hvis han nu omvendt tog sutten og i virkeligheden var sulten.

Endnu engang tak for dine svar.

Venlig hilsen herfra

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Brug Olívy fra barnet er nyfødt

Hos en nyfødt er huden under bleen særligt sart, og den bliver meget nemt rød og irriteret når den er pakket inde i en varm og fugtig ble. Løsningen er at rense, pleje og beskytte huden mod affaldstofferne fra urin og afføring og derved forebygge en rød og irriteret babynumse.

Olívy ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

11. september 2022 | Graviditet | 0 mdr.

Min mave spænder

Kære Helen. For et par dage siden var jeg til scanning, her fik jeg af vide...

Læs hele brevet og Helens svar


24. august 2022 | Graviditet | 0 mdr.

Moderkage biopsi

Hej Helen. Jeg var til nakkefold i sidste uge og fik flotte tal og dermed...

Læs hele brevet og Helens svar


29. juli 2022 | Graviditet | 0 mdr.

Lyserødt udflåd

Hej Helen. For tre uger siden var jeg til tryghedscanning i uge 8. Jeg fik...

Læs hele brevet og Helens svar


17. juli 2022 | Amning | 0 mdr.

Mælke-rus

Hej Helen Vi er gået fra at skulle supplere konsekvent til hver amning til...

Læs hele brevet og Helens svar


9. juli 2022 | Amning | 0 mdr.

Øge produktion

Hej igen Helen, Jeg fødte for tre uger siden. Til at starte med var...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Æbler og æblemos

Barnet kan fra 6 måneder spise al slagt frugt, frisk eller kogt. Frugten bør stadig moses, og æblemos vil ofte være et hit hos børn - især hvis det serveres, som topping på en grød. Rå æbler bør du dog være opmærksom på.

Børn under 3 år bør ikke få fødevarer, som er meget hårde eller som knækker let. En stor æblebåd kan knække og sætte sig fast i halsen, og af samme grund kan det ikke anbefales at give små børn et helt æble at gnave af. Du skal også være opmærksom på skrællen,...

Læs mere i Babylex

Barnevogn

Når I skal købe en barnevogn er det vigtigt at I gør jer klart, hvad vognen hovedsageligt skal bruges til.

Skal den mest stå på altanen, eller skal den bruges til at gå lange ture med. Skal den kunne bæres op og ned ad trapper? Og skal den kunne være i bilens bagagerum?

Det er også vigtigt at tænke på årstiden. Både sommer, men især om vinteren, er det vigtigt at både kassen og kalechen er vandtæt. Om vinteren er det vigtigt, at både sider og bund er godt...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

... mange tak for dit sidste svar vedrørende vores problemer med skemaden. Vi er kommet godt videre, bl.a også inspireret af dit dejligt detaljerede svar, og Ingrid spiser nu som bliver hun betalt for det.

Kh Karen (og Ingrid)


Annonce