Annonce

Annonce

Brev:

Falder hen ved brystet


11. juli 2022

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Falder hen ved brystet

Hej Helen

Vores søn har taget mere end tilstrækkeligt på og vi er derfor afsluttet på sygehuset. Vi supplerer fortsat med MME. Der er dog mange små signaler, som jeg fortsat har svært ved at forstå. Jeg håber du kan hjælpe.

Du skrev, at jeg kunne bøvse og skifte stilling, når han slipper brystet. Jeg oplever faktisk mere, at han relativt hurtigt falder hen. Dvs. Han vender det hvide ud af øjnene, eller øjnene triller rundt, han trækker vejret søvnigt, han kan lave de der ubevidste store smil med min brystvorte hængende i munden. Han skal holdes i gang.

Jeg synes faktisk sjældent han rigtigt slipper, men jeg fornemmer, at han sutter mindre effektivt og som sagt bliver søvnig og falder i søvn i mens vi ammer. Jeg prøver at aktivere ham ved at nusse hænder/fødder, pusle eller skifte stilling, men ret hurtigt sker det samme igen. Jeg kan nogle gange lirke brystet ud og tro, at nu er han faldet i søvn ved brystet, men så vågner han kort efter med et sæt og vil sutte igen, for så at falde hen igen..... Jeg valgte her til aften at tilbyde ham flaske og den tog han med det samme og nærmest slugte.

- Er alt det falden ...


Annonce

... hen et tegn på, at der ikke er mere mælk? Jeg havde selv følelsen, at der godt kunne være mere.
- Jeg drømmer om af og til at kunne nøjes med at tilbyde brystet, fx om natten, men synes det er svært at vide, om det er tilstrækkeligt, når jeg skal lave flasken til ham for at vide, om han reelt var mere sulten..
- Hvor lang tid tænker du, der skal gå mellem synkelydene (når han når til den federe mælk), for at man kan sige, at han ikke længere sutter effektivt?
- Kan han sutte effektivt i søvne?

Han gylper en del efter opstart på MME. Både noget meget flydende og også noget rigtig sejt.
- Jeg synes det er svært at få en bøvs fra ham. Både hængende over skulder eller siddende på mine knæ, hvor jeg efter sundhedsplejerskens vejledning vipper benene op og ned skiftevis. Er der andet jeg kan prøve af?
- Kan han finde på at slubre mælken fra flasken i sig, hvis han i virkeligheden bare har et suttebehov? Vi bruger ikke sut endnu. Jeg tør ikke rigtigt, så længe jeg er så meget i tvivl om hans signaler. Hvis han nu omvendt tog sutten og i virkeligheden var sulten.

Endnu engang tak for dine svar.

Venlig hilsen herfra

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv barnets fødder den bedste start

En ny verden åbner sig, når dit barn skal have sit første par sko. - Hvad skal du vælge, og hvornår skal de overhovedet have sko?
Bundgaard har i årtier hjulpet de små fødder med at tage deres første skridt, og vi vil derfor hjælpe dig med at finde ud af, hvornår dit barn skal have sit ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

10. marts 2023 | Amning | 0 mdr.

Ammes for meget skyld i maveproblemer

Hej Helen. Lidt fakta: Jeg har en datter på knapt 4 uger. Hun tabte sig 15...

Læs hele brevet og Helens svar


11. november 2022 | Sovevaner | 0 mdr.

Hvordan får vi den bedste søvnstart med en nyfødt

Kære Helen Vi skal have lillebror i starten af februar og der er flere ting...

Læs hele brevet og Helens svar


11. oktober 2022 | Udstyr | 0 mdr.

Slyngevugge - fladt baghoved

Kære Helen Vi venter lillebror til februar hvor storebror vil være 17...

Læs hele brevet og Helens svar


3. oktober 2022 | Graviditet | 0 mdr.

Mærke liv

Hej. Hvornår skal man som gravid mærke liv og hvordan føles det? Jeg er...

Læs hele brevet og Helens svar


11. september 2022 | Graviditet | 0 mdr.

Min mave spænder

Kære Helen. For et par dage siden var jeg til scanning, her fik jeg af vide...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Episiotomi - Epis

Episiotomi eller Epis er, når kvinder under en fødsel klippes i mellemkødet. Man klipper i det stykke, der er mellem skeden og endetarmsåbningen, og man gør det, for at barnet bedre kan komme ud.

Der findes to typer af Episiotomi:

1. Man kan klippe lodret ned fra skedeåbningen til endetarmen. Dette klip heler ofte let op, men det anvendes ikke så meget mere, da der er risiko for, at klippet udvider sig og bliver længere, når barnets hoved passerer forbi - og derved...

Læs mere i Babylex

Massage - baby

Mange babyer nyder at få massage eller berøring af ryg, mave, ansigt, fingre, tær. De rolige og rytmiske bevægelser giver barnet en følelse af at være elsket og fylder barnet med velvære. Der findes flere bøger om emnet, hvis du ønsker at sætte dig ind i en bestemt teknik, kan det anbefales at låne eller købe en af disse.

Hvis dit barn har svært ved at komme af med afføring eller luft, så kan det også være en god ide at massere lidt på barnets mave. Dette gøres ved stille og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Det går rigtig fint med Emilie, hun er blevet supergod til at sove i barnevognen og sover nu 2 lure om dagen på ca. 2-3 timer, så det er skønt - tak for dit forrige råd :o)

Hilsen Emilies forældre


Annonce