Annonce

Annonce

Brev:

Ammestop -2 årig


15. marts 2022

Kategori:
Alder:
2 år, 4 mdr.

Ammestop -2 årig

Kære Helen

Mange tak for svaret i på min tidligere henvendelse vedrørende vores 2-årige som er i selvstændighedsalderen for fuld udblæsning og som samtidig er meget mor-glad (og afvisende overfor andre).

Jeg nævnte tidligere at jeg egentlig gerne ville stoppe med nat-amningen, både så far (og på sigt bedsteforældre) kan komme på banen med putning (og generelt), men også i håb om bedre søvn.
Du nævner at det vil være godt at stoppe nu, men jeg ved simpelthen ikke hvordan vi skal finde energi og overskud til den voldsomme kamp det vil blive. Vi er i forvejen i en hård periode og jeg er allerede presset på søvnen.

Vi har prøvet flere gange uden held. Lillesøster bruger ikke sut og er ikke særlig knyttet til nogen bamse eller lign. (Vi har gjort alt for begge dele).

For et halvt år siden havde vi et forsøg der egentlig startede ok. Ambitionen var blot falde i søvn uden amning - ikke hele natten. Første nat lykkedes det at få hende til at sove uden amning efter ca 3 timer med afledning, sang osv. Men hun vågnede så bare efter 20 minutters søvn og ville ammes. 2. nat begyndte hun at brokke sig, men det lykkedes dog efter 4 timer at få hende til at sove - også her vågnede hun efter 20 minutter. 3. nat havde hun ligesom forstået hvor vi ville hen og gik amok med det samme, efter 5 timers skrig gav vi op.

Vi prøvede igen her for et par måneder siden. Vi havde talt med en søvncoach og lagt en trøsteplan. Desværre var der bare ingenting i den trøsteplan der virkede. Hun gik fuldstændig amok, skreg vildt, endte med at ryste helt vildt og ...


Annonce

... være ukontaktbar efter 5 timer. Vi havde ikke mere at give af, så vi måtte opgive projektet.

Hun har ikke generelt store nedsmeltninger og bliver heller hysterisk - men amningen holder hun fast på. Vi prøvede alt for at trøste, aflede osv. Synge, tale, nysse, ikke gøre noget og bare være der, kramme, vugge, tage hende med ud af sove værelset osv. Og vi har prøvet alle tingene i lang tid. Far vil hun slet ikke have og er heller ikke vant til i forbindelse med putning. Hun skriger så voldsomt at alle i huset bliver vækket.

Barnevognen er hun heller ikke ret glad for, så det er ikke en mulighed. Til lur skal der arbejdes meget for at få hende derud.

Jeg kan simpelthen ikke se hvordan vi skal komme videre. Det vil kræve flere ugers massiv kamp, hvor vi ikke vil sove om natten. Det er i forvejen en krævende periode - og vi skal også kunne gå på arbejde om dagen, så der er ikke rigtig mere at give af.
Måske også fordi vi ikke længere tror det kan lykkes - men omvendt kan der jo gå meget længe før hun selv siger fra overfor amning.

Heldigvis er hun en meget kærlig, sød og sjov pige - og så overlever man jo at tingene er hårde. Men hvis du har nogen gode råd i forhold til stop af natamning, så modtages de med kyshånd!

Lige nu synes vi bare ikke at vi har ekstra overskud og energi at give af og så virker det jo ikke som om der er nogen muligheder.

Hun bliver i øvrigt ikke ammet om dagen, det er kun putning til nat og når hun vågner om natten, hvilket hun gør en del gange.

Tak for dine altid gode råd!

Bedste hilsner
Mor til en 2-årig

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Woodland Wonders er inspirerende mad til din baby

De økologiske grødblandinger fra Woodland Wonders er for dig, der ønsker at tilbyde din baby økologiske produkter af høj kvalitet med minimalt forarbejdede råvarer, og som samtidig er nemme at tilberede. Kun det bedste er godt nok til din baby. Derfor består grødblandingerne fra Woodland Wonders ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

2. juli 2022 | Sovevaner | 2 år

Putning af 2 årig er virkelig svært

Hej Helen, Jeg har længe gået og overvejet at skrive til dig og nu tænker...

Læs hele brevet og Helens svar


30. juni 2022 | Udvikling | 2 år, 2 mdr.

Kan udvikling gå tilbage?

Hej Helen Tak for dit fine svar på mit tidligere spørgsmål. Og virkelig...

Læs hele brevet og Helens svar


29. juni 2022 | Udvikling | 2 år, 2 mdr.

Reagerer ikke på sit navn og vil ikke lege med andre

Kære Helen Jeg har brugt din postkasse meget i hele min søns liv. Han er nu...

Læs hele brevet og Helens svar


16. juni 2022 | Sovevaner | 2 år, 5 mdr.

Putning om natten.

Kære Helen. Jeg er desperat efter hjælp. Min datter Lærke er 2,5 år. Der...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juni 2022 | Opdragelse | 2 år, 3 mdr.

Opdragelse - og stå fast

Hej Helen Tusind tak for dit svar og gode råd til mit tidligere brev. Det...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Røgede fisk og børn

Grillede og røgede fisk kan have et højt indhold af PAH (tjærestoffer), som kan være kræftfremkaldende. Derfor bør man ikke spise store mængder røget og grillet fisk, men det kan indgå som en del af en varieret kost.

Til børn er det en god idé at følge disse råd:

- Anvend så vidt muligt koldrøgning, fremfor varmt røgede fisk.

- Undgå røgeksponering af spiselige flader. På grillen bør fisken pakkes ind i folie.

- Vær opmærksom på at...

Læs mere i Babylex

Rygning

Når mødre ryger passerer nikotin og andre giftige stoffer fra tobakken over til barnet via modermælken. Derfør bør kvinder der ammer ikke ryge.

Passiv rygning er farligt. Det er vigtigt at det lille barn ikke udsættes for tobaksrøg. Det er vigtigt at begge forældre er bevidst om at have et ansvar i forhold til at beskytte barnet mod tobaksrøg. Vokser et barn op i et hjem, hvor den ene eller begge forældre ryger, har barnet stor risiko for at få mellemørebetændelse og udvikle...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Allerførst vil jeg gerne sige dig tusind tak for dine hurtige og uddybende svar, og fordi du tog mine bekymringer alvorligt. Det var lige, hvad jeg havde brug for.

Mor til Agnethe 5 måneder


Annonce