Annonce

Annonce

Brev:

Amning - skal jeg ændre noget?


22. november 2021

Kategori:
Alder:
9 mdr.

Amning - skal jeg ændre noget?

Hej Helen.

Kort om Max. Han er 9 mdr. Bruger ikke sut. Er ikke interesseret i mad. Vil ikke tage flaske. Han har aldrig rigtigt grædt og ved derfor ikke rigtigt hvad det er at blive trøstet. Han er ikke så meget til nærkontakt. Han keder sig hurtigt og er utilfreds. Alt dette kommer der sikkert flere spørgsmål om :-)

Men i denne omgang drejer det sig om amning.
Jeg ammer ham liggende i søvn kl. 19, hvilket oftets lykkedes nemt. Jeg kan derefter flytte ham sovende over i sin egen seng. Det er lidt forskelligt hvornår han vågner første gang der efter. Han har i mange måneder ammet ca. hver 2. time hele natten. Vi ændrede lidt på nogle småting, hvor hans far og jeg har byttet plads, så det nu er ham der sover ved siden af bed-siten. Så nu ammer vi ...


Annonce

... ca. hver 3. time. Jeg ved at et barn i den alder ikke behøver at amme så meget og det ville da også være rart, hvis vi bare kunne sove igennem. Men, jeg synes det er nemt bare at amme ham når han vågner, og så sover han jo videre. Er det en dårlig vane? Eller er det fint bare at give ham trygheden, og så ændre han selv på det, når han er klar?

Jeg ville ikke ane hvordan jeg skal få ham til at sove uden amning. Han bruger ikke sut, han bliver irriteret hvis man ligger en hånd på ham. Han kan ikke lide at blive nusset, og han bliver bare sut og ked af det, hvis han ikke bliver ammet. Skal jeg ændre på noget hvis jeg selv trives i det? Eller hvad er dit råd? Der skal jo ændres på det på et tidspunkt. Men gør han mon selv det?

Med venlig hilsen
Mette

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Overvejer du en Slyngevugge og evt. Vuggemotor?

Som forældre kan det ofte være svært, at finde de passende rutiner og balancegange mellem hverdagens opgaver og den lille nyfødte baby. Nogle dage kan føles som om, at der ikke er nok timer i døgnet til dagens vigtige gøremål, hvortil manglende søvn om natten kan udløse en trist følelse og medføre ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

2. december 2021 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Afvænning af natflaske - 7 mdr.

Hej Helen. Vores datter på 7 mdr. (7,9kg) får stadigvæk 3 flasker fra 18-06...

Læs hele brevet og Helens svar


27. november 2021 | Sovevaner | 9 mdr.

Mit barn bruger mig som sut

Hej Helen Jeg har en lille dreng på snart 9 mdr. Vi har de sidste par mdr....

Læs hele brevet og Helens svar


26. november 2021 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning i egen seng og dagsrytme 9 mdr

Kære Helen Lillesøster er nu 9 mdr gammel om få dage og i den forbindelse,...

Læs hele brevet og Helens svar


26. november 2021 | Udvikling | 9 mdr.

Aldrig tilfreds

Kære Helen. Min søn på 9 måneder er nærmest aldrig tilfreds. Kun hvis jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


25. november 2021 | Sovevaner | 11 mdr.

Et spørgsmål eller to ang. Søvn

Hej Helen Tak for dit svar sidst angående bedsteforældre :-) Nu har jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Udslæt

Børn kan få mange forskellige slags knopper og udslæt. Det kan være svært at afgøre om det bare er noget forbipasserende og hvis du er i tvivl, så kontakt altid lægen. De mest almindelige former for udslæt hos babyer er:

- Ble-eksem: Nogle børn får voldsom rød numse, med knopper og det kan være smertefuldt. Det kan skyldes at barnet ikke tåler det materiale, som engangsbleen er lavet af, og det kan derfor være en fordel at prøve et andet blemærke. Vær altid opmærksom på, at...

Læs mere i Babylex

Ekstra væske

Børn der får flaske kan i visse periode have behov for at få ekstra væske. Det kan være ved sygdom med feber, eller i særligt varme sommerperioder.

Væsken kan gives som vand. De første 4 mdr. skal vandet koges. Derefter kan barnet få vand fra hanen, med mindre man har privat vandboring.

Børn som bliver ammet har ikke behov for kogt vand ved siden af brystet. Hvis barnet ligges til, når det viser behov, har barnet mulighed for at die kortvarigt og dermed få den...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: Zleepii Kombipakke

værdi kr.2.398,-

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tusinde tak for dit fantastiske svar til vores lille familie sidst. Det hjalp virkelig på natten at give ham en fast rytme i dagstimerne.

Tak fra Hannibals mor


Annonce