Brev:
Amning - skal jeg ændre noget?
Hej Helen.
Kort om Max. Han er 9 mdr. Bruger ikke sut. Er ikke interesseret i mad. Vil ikke tage flaske. Han har aldrig rigtigt grædt og ved derfor ikke rigtigt hvad det er at blive trøstet. Han er ikke så meget til nærkontakt. Han keder sig hurtigt og er utilfreds. Alt dette kommer der sikkert flere spørgsmål om :-)
Men i denne omgang drejer det sig om amning.
Jeg ammer ham liggende i søvn kl. 19, hvilket oftets lykkedes nemt. Jeg kan derefter flytte ham sovende over i sin egen seng. Det er lidt forskelligt hvornår han vågner første gang der efter. Han har i mange måneder ammet ca. hver 2. time hele natten. Vi ændrede lidt på nogle småting, hvor hans far og jeg har byttet plads, så det nu er ham der sover ved siden af bed-siten. Så nu ammer vi ...
... ca. hver 3. time. Jeg ved at et barn i den alder ikke behøver at amme så meget og det ville da også være rart, hvis vi bare kunne sove igennem. Men, jeg synes det er nemt bare at amme ham når han vågner, og så sover han jo videre. Er det en dårlig vane? Eller er det fint bare at give ham trygheden, og så ændre han selv på det, når han er klar?
Jeg ville ikke ane hvordan jeg skal få ham til at sove uden amning. Han bruger ikke sut, han bliver irriteret hvis man ligger en hånd på ham. Han kan ikke lide at blive nusset, og han bliver bare sut og ked af det, hvis han ikke bliver ammet. Skal jeg ændre på noget hvis jeg selv trives i det? Eller hvad er dit råd? Der skal jo ændres på det på et tidspunkt. Men gør han mon selv det?
Med venlig hilsen
Mette
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Sovevaner | 11 mdr.
Overgang fra vugge til tremmeseng - opstart af op-ned
Kære Helen Vi har nu forsøgt os med op-ned metode i 3 dage, og vi synes...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
6. marts 2025 | Sovevaner | 11 mdr.
Hej Helen Vi skriver, da den nu er gal med lille Matteos søvn igen, og der...
4. marts 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og søvn for tvillinger (del 4)
Kære Helen. Vi har tidligere skrevet en del frem og tilbage om vores...
Viden om børn:
Slik
Vær altid opmærksom på hvad I selv spiser. Barnet lærer af at se på jer og det I gør. Jeres vaner omkring slik, vil således smitte af på jeres barn.
Nogle tilbyder kun slik til festlige lejligheder, andre har en fast ugentlig slikdag. Der er ingen grund til at tilbyde jeres barn slik hver dag.
Babyer har heller ikke behov for slik og interesserer sig måske ligeså gerne for et sundere alternativ, som en brødskorpe eller et dejligt frisk bær.
Ifølge...
Ører - øreproblemer hos baby og børn
Siden 2005 får alle nyfødte i Danmark tilbudt en screening for hørenedsættelse få dage efter fødslen. Hvis det viser sig, at barnet har en medfødt hørenedsættelse, er det vigtigt, at man får startet behandling så tidligt som muligt.
Mange børn vil have nedsat hørelse i en periode f.eks. på grund af mellemørebetændelse eller væske i mellemøret. Et barn, som gennem længere tid har nedsat hørelse, vil ikke reagere på lyde og vil have langsom eller manglende sprogudvikling. Hvis...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.