Annonce

Annonce

Brev:

5 uger - amning, søvn og gråd


6. april 2020

Kategori:
Alder:
1 mdr.

5 uger - amning, søvn og gråd

Kære Helen,

Det gik ikke lang tid før et nyt spørgsmål dukket op. Og det kan nok ses som en fortsættelse på mine sidste spørgsmål angående søvn og amning.

Amningen og søvnen blev umiddelbart bedre; vores datter tømte brystet ved hver amning, sov længere strækker ad gangen. Og hun kan sove selv i slyngevugge. Vi har nu været ved sundhedsplejerske, som mistænkte at vi har overfodret vores datter ved at lægge hende til for hyppigt og at hun derfor har taget lidt rigelig på i vægt, og hun mente dette nok var en bidragende faktor til maveknib. Hun anbefalet derfor amning hver 3. time, og sut. Det har til tider været hårdt, men mesteparten af tiden, har 3 timer passet med vores datters behov. Det er simpelthen vi som har tolket hendes signaler forkert.

Dette fungeret i nogle dage, indtil i går. Efter amning kl. 12, fik hun ondt i maven, og kunne slet ikke falde til ro. Hun skreg og græd til og fra indtil kl. 23, kun afbrudt af amning og søvn. Som du sagde, vi holdt os til et par måder at trøste på, og efter 20-30 minutter faldt hun til ro og sovnet. Dog vågnet hun igen efter kort ...


Annonce

... tid (ikke af sult), og var fortsat ulykkelig. Dette gentog sig gennem hele eftermiddagen og aftenen. I nat har jeg holdt hende ved det mindste tegn til opvågning, dette for at undgå yderligere træthed.

Hun vågnet i dag, grædende, mulig med maveknib. Ammet i 6 minutter, skiftet og svøbt og ammet i yderligere 5 minutter. Helt rolig efter amningen. Totalt var hun vågen i 40 minutter. Hun faldt initialt i søvn, men vågnet efter 10 minutter, helt ulykkelig og utrøstelig. Efter 2 timer med hurtige skift mellem skrig og græd, gabe og kortvarig ro, la jeg hende til brystet. Her diet hun i 3 minutter, jeg svøbte hende, holdt hende tæt indtil mig og hun faldt i søvn. Nu har hun sovet i 2.5 timer.

Så er vi her. Jeg er nervøs for når hun vågner, mon det vil ske igen? Har du nogle bud på hvad dette kan være? Og i så fald, hvad man kan gøre ved det? Jeg føler jeg slet ikke slår til som mor, vores datter virker ulykkelig og det gør mig så ked af det. Jeg vil så inderlig gerne hjælpe hende, men synes det er svært at finde vej i denne jungle.

Håber du kan hjælpe mig igen.

Venlig hilsen
E

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Bobby bøgerne giver mulighed for nye sproglige oplevelser!

Velkommen til Bobbys hverdag. I Bobby bøgerne følger vi Bobbys dag i vuggestuen, mens I sammen udforsker sproget. De seks bøger i BOBBY serien gør det let og hyggeligt at lege med sproget sammen med dit 1-3 årige barn.

Hvad er særligt ved Bobby bøgerne?

Læsning af ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. september 2020 | Kost og ernæring | 2 mdr.

Mad og vægt - 2 mdr.

Hej Helen Jeg har tidligere skrevet til dig ang. min lille dreng og hans...

Læs hele brevet og Helens svar


6. september 2020 | Graviditet | 0 mdr.

For højt a vitamin indtag fra leverpostej?

Kære Helen, Jeg har læst lidt blandet omkring a vitamin og graviditet -...

Læs hele brevet og Helens svar


4. september 2020 | Udvikling | 2 mdr.

12 uger og øjenkontakt

Kære Helen Vores dreng på 12 uger har svært ved øjenkontakt. Vi kan...

Læs hele brevet og Helens svar


3. september 2020 | Sovevaner | 1 mdr.

Søvn 6 uger

Hej Helen. Tak for dine gode svar på vores mange spørgsmål. Jeg har lidt...

Læs hele brevet og Helens svar


28. august 2020 | Diverse | 1 mdr.

Gylp og uro

Hej Helen Først og fremmest tusind tak for dine gode råd ang. vores store...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Epiduralblokade

En epiduralblokade bruges til fødende kvinder, når man ønsker at smertelindre dem fuldstændig under f.eks. udvidelsesfasen, hvorefter man så kan trappe bedøvelsen ned og den fødende kan presse sit barn ud.

Man har på danske fødesteder idag mulighed for at få en "walking epidual", hvor den fødende har mulighed for at bevæge sig lidt mere. Den tager toppen af smerterne, men er ikke så kraftigt bedøvende som en egentlig epiduralblokade er.

Begge typer af...

Læs mere i Babylex

Menstruation

Det er meget forskelligt hvornår menstruationen begynder igen efter en fødsel. Det at man ammer udskyder som regel menstruationstidspunktet. Som regel kommer menstruationen tidligst igen efter ca. 8 uger og det er helt normalt, at der kan gå op til et år før menstruationen kommer igen. Det er dog vigtigt stadig at bruge prævention i denne periode, da du ikke kan vide hvornår din ægløsning vil indtræde og du kan derfor godt blive gravid selvom du ammer.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dit medfølende svar. Både min mand og jeg sad og tudede da vi læste det.

Det går fremad herhjemme. Vi har helt accepteret vores drengs handicap og glæder os hver dag over, hvor dejlig han er. Vi starter fysioterapi imorgen.

Tak fra Signe, mor til dreng på 7 måneder


Annonce