Annonce

Annonce

Brev:

5 uger - amning, søvn og gråd


6. april 2020

Kategori:
Alder:
1 mdr.

5 uger - amning, søvn og gråd

Kære Helen,

Det gik ikke lang tid før et nyt spørgsmål dukket op. Og det kan nok ses som en fortsættelse på mine sidste spørgsmål angående søvn og amning.

Amningen og søvnen blev umiddelbart bedre; vores datter tømte brystet ved hver amning, sov længere strækker ad gangen. Og hun kan sove selv i slyngevugge. Vi har nu været ved sundhedsplejerske, som mistænkte at vi har overfodret vores datter ved at lægge hende til for hyppigt og at hun derfor har taget lidt rigelig på i vægt, og hun mente dette nok var en bidragende faktor til maveknib. Hun anbefalet derfor amning hver 3. time, og sut. Det har til tider været hårdt, men mesteparten af tiden, har 3 timer passet med vores datters behov. Det er simpelthen vi som har tolket hendes signaler forkert.

Dette fungeret i nogle dage, indtil i går. Efter amning kl. 12, fik hun ondt i maven, og kunne slet ikke falde til ro. Hun skreg og græd til og fra indtil kl. 23, kun afbrudt af amning og søvn. Som du sagde, vi holdt os til et par måder at trøste på, og efter 20-30 minutter faldt hun til ro og sovnet. Dog vågnet hun igen efter kort ...


Annonce

... tid (ikke af sult), og var fortsat ulykkelig. Dette gentog sig gennem hele eftermiddagen og aftenen. I nat har jeg holdt hende ved det mindste tegn til opvågning, dette for at undgå yderligere træthed.

Hun vågnet i dag, grædende, mulig med maveknib. Ammet i 6 minutter, skiftet og svøbt og ammet i yderligere 5 minutter. Helt rolig efter amningen. Totalt var hun vågen i 40 minutter. Hun faldt initialt i søvn, men vågnet efter 10 minutter, helt ulykkelig og utrøstelig. Efter 2 timer med hurtige skift mellem skrig og græd, gabe og kortvarig ro, la jeg hende til brystet. Her diet hun i 3 minutter, jeg svøbte hende, holdt hende tæt indtil mig og hun faldt i søvn. Nu har hun sovet i 2.5 timer.

Så er vi her. Jeg er nervøs for når hun vågner, mon det vil ske igen? Har du nogle bud på hvad dette kan være? Og i så fald, hvad man kan gøre ved det? Jeg føler jeg slet ikke slår til som mor, vores datter virker ulykkelig og det gør mig så ked af det. Jeg vil så inderlig gerne hjælpe hende, men synes det er svært at finde vej i denne jungle.

Håber du kan hjælpe mig igen.

Venlig hilsen
E

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

8. juli 2020 | Graviditet | 0 mdr.

Barn nr 2

Hej, Min mand og jeg besluttede ca for et års tid siden, at vi ville prøve...

Læs hele brevet og Helens svar


28. maj 2020 | Graviditet | 0 mdr.

Mærke liv i graviditeten

Hej Helen Jeg er gravid og venter mit første barn. Jeg er 17+3 og jeg er...

Læs hele brevet og Helens svar


26. maj 2020 | Sovevaner | 1 mdr.

Baby sover dårligt

Kære Helen Jeg er så heldig at have fået en datter for 5 uger siden, som er...

Læs hele brevet og Helens svar


22. maj 2020 | Sovevaner | 1 mdr.

Sove eftermiddagslur alene

Hej Helen, Min datter på 7 uger, sover gode formiddagslure i hendes altan...

Læs hele brevet og Helens svar


22. maj 2020 | Sovevaner | 2 mdr.

Udfordringer med søvn - 2 mdr.

Kære Helen, Så skriver jeg til dig igen. Vi kom desværre aldrig til at...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Citrusfrugter

Hvis man har allergi overfor græspollen, så kan man nogle gange reagere på citrusfrugter som appelsiner og klementiner. Reaktionen vil ofte være kløe og hævelse af læber, mund og svælg. Og det bedste man kan gøre er ikke at spise de citrusfrugter, som man reagerer på.

Nogle børn vil også reagere med rødt udslæt om munden, når de spiser citrusfrugter. Det skyldes normalt frugtsyren, som generer barnets lidt sarte hud og handler således ikke om at barnet ikke tåler...

Læs mere i Babylex

Astma

Børn med astma trækker ikke vejret på samme måde som vi andre. Når man har astma, så snører luftvejene sig sammen, passagen for luft ind og ud af lungerne bliver mindre og barnet har derfor svært ved at trække vejret.

Astma er det man kan kalde for en lungesygdom og børn med astma vil ofte have anfald, hvor de tydeligt har problemer med vejrtrækningen. Under et astmaanfald vil barnet få en hvæsende, pibende vejrtrækning, kvælningsfornemmelse, vedvarende hoste og nogle gange også...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen!

Jeg er godt nok glad for at jeg kan skrive til dig, jeg udnytter det i fuld stil!!

Tak for dine mange gode svar. Jeg elsker dem!

Hilsen Sophie, mor til pige på 9 måneder


Annonce