Annonce

Annonce

Brev:

Gen-etablering eller delamning


5. februar 2020

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Gen-etablering eller delamning

Hej Helen

Tusind tak for dit gode svar på mit spørgsmål om min søn, der afviser brystet tit.

Han afviser stadig brystet det meste af tiden - og hele natten! Men jeg kan få ham lagt til, når han er glad, og brysterne er store/spændte af mælk, så det flyder let til ham. Det får mig til at tænke, det er mit nedløb, der driller. Jeg har let kunnet mærke mit nedløb, der som regel kom efter 30 sek cirka, men nu kan jeg ikke mærke det længere. Jeg tror, det hænger sammen med, jeg er så fokuseret på at få det til at lykkes og give ham mad, så jeg stresser over det. Jeg kan heller ikke få en dråbe ud med elektrisk pumpe, hvilket jeg ellers altid har kunnet få en god portion af. Samtidig får jeg ikke sovet, fordi jeg dels er ked af det/dels stresset over han skriger meget.

Du har tidligere foreslået Syntocinon som næsespray med kunstigt oxytocin. Den er imidlertidig udgået i oktober -typisk! Har du andre forslag til, hvordan jeg kan få gang i nedløbet igen?

Jeg vil gerne give ham flaske, så han kan vokse, trives og få overskud til livet, men jeg vil SÅ gerne amme også. Men hvor længe vil jeg have mælk til ham, hvis han kun vil spise 2-3 gange om dagen i meget kort tid? Jeg er på vej på ferie hos min ...


Annonce

... familie i sommerhus, og da amningen kun har været "ude" i tre-fire dage, tænker jeg, om jeg mon vil kunne genetablere? Tænker det vil være oplagt at forsøge, når jeg har bedsteforældre og mine søskende omkring mig i alle døgnets vågne timer, som vil kunne støtte og hjælpe, så jeg kan fokusere på hud mod hud, power-pumpning, etc.

Jeg forstår godt, hvorfor du synes, jeg skal supplere med flaske, og det vil jeg som sagt også gerne, men jeg vil gerne gøre begge dele, hvis det er muligt. Sagen er, at selvom vi har haft et lidt øv og kompliceret ammeforløb, så har de sidste to-tre uger op til, det gik galt, faktisk været de bedste, vi overhovedet har haft! Og så fra det ene sekund til det andet næsten er det kørt helt af sporet, hvilket gør det endnu mere frustrerende, hvis jeg er nødt til at stoppe. Jeg vil blive ved med at tilbyde ham brystet, men min frygt er, at jo mere flaske, jeg giver ham, jo mindre vil han have mit bryst. Jeg har overvejet SNS suppleringssystem, har du hørt om det kan være en succes for nogen i forbindelse med genetablering?

Så altså opsummeret er mine spørgsmål:
Alternativer til Syntocinon?
Tror du, genetablering kan være en mulighed? Hvis ja, hvordan?

Kærlig hilsen
Louise

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få både fordele og frihed med en babynest

Kodeordet er tryghed
Når barnet ligger i sin mors mave, er det den eneste lille verden, baby kender til. Det er for så vidt også et af de tryggeste steder i verden, og det er selvfølgelig svært at efterligne i virkeligheden.
Men det er udgangspunktet for en babynest, eller babyrede, ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

28. februar 2020 | Diverse | 3 mdr.

Grøn tynd afføring

Kære Helen. Jeg har fået meget hjælp af dig vedrørende min søn på nu 4 år....

Læs hele brevet og Helens svar


28. februar 2020 | Amning | 4 mdr.

Amning/ammestrejke

Kære Helen Jeg har en søn på 4 måneder, som jeg har fuldammet de første 3...

Læs hele brevet og Helens svar


26. februar 2020 | Sovevaner | 5 mdr.

Ingen søvn

Hej. Vi har stadig problemer... Emnerne er mad og søvn. Det bliver næsten...

Læs hele brevet og Helens svar


22. februar 2020 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvnrytme om dagen - 4 mdr.

Hej Helen Jeg har en datter på 4,5 måned. Hun har indtil hun var ca. 3,5...

Læs hele brevet og Helens svar


21. februar 2020 | Sovevaner | 4 mdr.

Min datter vil ikke sove til formiddag eller eftermiddag

Kære Helen Jeg har et spørgsmål vedrørende søvn hos min datter på 4 mdr....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Allergi

Børn fødes ikke med allergi, men nogle børn er mere udsatte for at få allergi end andre.

Allergi er ofte en arvelig sygdom, som tit knytter sig til astma, høfeber og børneeksem. Hvis forældre eller søskende har allergi eller har haft behandlingskrævende allergi, så vil risikoen for at et nyt lille barn også får allergi være større.

Vi har via vores immunsystem et forsvar mod angreb af forskellige stoffer og når man har allergi, så reagerer immunsystemet overfor...

Læs mere i Babylex

Akupunktur

Der findes mange former for akupunktur. Oprindeligt er akupunktur en gammel kinesisk behandlingsform, som går ud på, at man ved at sætte nåle ind forskellige steder i kroppen, blandt andet kan bedøve eller lindre smerte.

Behandlingen har været brugt i mange tusinde år. Det er en behandling, der baserer sig på en holistisk opfattelse af kroppen og hvor man med nåle regulerer energiblokeringer i kroppen.

Akupunktur er blevet mere og mere almindeligt at bruge i...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tusind tak for svar. Selvom jeg inderst inde godt ved, at der nok ikke er det store at gøre ved vore urolige nætter - andet end at vente på hun bliver større - så er det altid rart at vende det med dig alligevel.

Jeg synes det er så synd, at du aldrig ser alle de små søde, som vi snakker om. Så her er ihvertfald et billede af vores lille datter - det glade barn.

Kærlig hilsen Stine


Annonce