Annonce

Annonce

Brev:

Gen-etablering eller delamning


5. februar 2020

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Gen-etablering eller delamning

Hej Helen

Tusind tak for dit gode svar på mit spørgsmål om min søn, der afviser brystet tit.

Han afviser stadig brystet det meste af tiden - og hele natten! Men jeg kan få ham lagt til, når han er glad, og brysterne er store/spændte af mælk, så det flyder let til ham. Det får mig til at tænke, det er mit nedløb, der driller. Jeg har let kunnet mærke mit nedløb, der som regel kom efter 30 sek cirka, men nu kan jeg ikke mærke det længere. Jeg tror, det hænger sammen med, jeg er så fokuseret på at få det til at lykkes og give ham mad, så jeg stresser over det. Jeg kan heller ikke få en dråbe ud med elektrisk pumpe, hvilket jeg ellers altid har kunnet få en god portion af. Samtidig får jeg ikke sovet, fordi jeg dels er ked af det/dels stresset over han skriger meget.

Du har tidligere foreslået Syntocinon som næsespray med kunstigt oxytocin. Den er imidlertidig udgået i oktober -typisk! Har du andre forslag til, hvordan jeg kan få gang i nedløbet igen?

Jeg vil gerne give ham flaske, så han kan vokse, trives og få overskud til livet, men jeg vil SÅ gerne amme også. Men hvor længe vil jeg have mælk til ham, hvis han kun vil spise 2-3 gange om dagen i meget kort tid? Jeg er på vej på ferie hos min ...


Annonce

... familie i sommerhus, og da amningen kun har været "ude" i tre-fire dage, tænker jeg, om jeg mon vil kunne genetablere? Tænker det vil være oplagt at forsøge, når jeg har bedsteforældre og mine søskende omkring mig i alle døgnets vågne timer, som vil kunne støtte og hjælpe, så jeg kan fokusere på hud mod hud, power-pumpning, etc.

Jeg forstår godt, hvorfor du synes, jeg skal supplere med flaske, og det vil jeg som sagt også gerne, men jeg vil gerne gøre begge dele, hvis det er muligt. Sagen er, at selvom vi har haft et lidt øv og kompliceret ammeforløb, så har de sidste to-tre uger op til, det gik galt, faktisk været de bedste, vi overhovedet har haft! Og så fra det ene sekund til det andet næsten er det kørt helt af sporet, hvilket gør det endnu mere frustrerende, hvis jeg er nødt til at stoppe. Jeg vil blive ved med at tilbyde ham brystet, men min frygt er, at jo mere flaske, jeg giver ham, jo mindre vil han have mit bryst. Jeg har overvejet SNS suppleringssystem, har du hørt om det kan være en succes for nogen i forbindelse med genetablering?

Så altså opsummeret er mine spørgsmål:
Alternativer til Syntocinon?
Tror du, genetablering kan være en mulighed? Hvis ja, hvordan?

Kærlig hilsen
Louise

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

1. juli 2020 | Sygdom | 4 mdr.

Utilfreds baby - 4 mdr.

Hej Helen Jeg skriver til dig, da jeg har en søn, som jeg ikke formår at...

Læs hele brevet og Helens svar


30. juni 2020 | Sovevaner | 4 mdr.

Lær at falde i søvn

Hej Helen Ja så skriver jeg til dig igen igen, i håb om at du endnu engang...

Læs hele brevet og Helens svar


29. juni 2020 | Sovevaner | 3 mdr.

Aftenputning med og uden bryst - 3 mdr.

Hej Helen Tusind tak for dit svar på mit spm angående putning af min...

Læs hele brevet og Helens svar


25. juni 2020 | Sovevaner | 3 mdr.

Aftenputning med og uden bryst

Hej Helen. Først og fremmest tak for en rigtig god brevkasse som jeg har...

Læs hele brevet og Helens svar


22. juni 2020 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Vegetarisk kost til baby

Hej Helen Vi er i fuld gang med grød og grøntsagsmos til vores sultne 5 mdr...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sove inde

Når barnet sover inde, så er det sikreste at sove i egen seng, men i samme rum som forældrene - i hvert fald, når der er tale om et spædbarn. Det nedsætter risikoen for vuggedød.

Vælger du at sove sammen med dit barn, skal dit barn have ligeså meget plads, som hvis det sov i egen seng. Det skal have sin egen dyne og skal sove på en fast madras uden løse lagner, tæpper eller lignende.

Temperaturen skal være mellem 18-20 grader og barnet skal iklædes tøj, der passer...

Læs mere i Babylex

Amning og sex

Når du ammer og dit bryst er fyldt med mælk, så vil det være helt naturligt at brystet lækker eller direkte sprøjter med mælk, hvis du bliver seksuelt stimuleret.

Brysterne kan også være følsomme på en anden måde, end hvis du ikke ammer. De kan være mere ømme og mere spændte, brystvorterne kan også gøre ondt.

Det er heller ikke unormalt at man oplever brystet meget anderledes, når det pludselig tjener som næringskilde for ens barn. Nogle kvinder (og også mænd)...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.

Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)

Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.

Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!

Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!

Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder


Annonce