Annonce

Annonce

Brev:

Gen-etablering eller delamning


5. februar 2020

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Gen-etablering eller delamning

Hej Helen

Tusind tak for dit gode svar på mit spørgsmål om min søn, der afviser brystet tit.

Han afviser stadig brystet det meste af tiden - og hele natten! Men jeg kan få ham lagt til, når han er glad, og brysterne er store/spændte af mælk, så det flyder let til ham. Det får mig til at tænke, det er mit nedløb, der driller. Jeg har let kunnet mærke mit nedløb, der som regel kom efter 30 sek cirka, men nu kan jeg ikke mærke det længere. Jeg tror, det hænger sammen med, jeg er så fokuseret på at få det til at lykkes og give ham mad, så jeg stresser over det. Jeg kan heller ikke få en dråbe ud med elektrisk pumpe, hvilket jeg ellers altid har kunnet få en god portion af. Samtidig får jeg ikke sovet, fordi jeg dels er ked af det/dels stresset over han skriger meget.

Du har tidligere foreslået Syntocinon som næsespray med kunstigt oxytocin. Den er imidlertidig udgået i oktober -typisk! Har du andre forslag til, hvordan jeg kan få gang i nedløbet igen?

Jeg vil gerne give ham flaske, så han kan vokse, trives og få overskud til livet, men jeg vil SÅ gerne amme også. Men hvor længe vil jeg have mælk til ham, hvis han kun vil spise 2-3 gange om dagen i meget kort tid? Jeg er på vej på ferie hos min ...


Annonce

... familie i sommerhus, og da amningen kun har været "ude" i tre-fire dage, tænker jeg, om jeg mon vil kunne genetablere? Tænker det vil være oplagt at forsøge, når jeg har bedsteforældre og mine søskende omkring mig i alle døgnets vågne timer, som vil kunne støtte og hjælpe, så jeg kan fokusere på hud mod hud, power-pumpning, etc.

Jeg forstår godt, hvorfor du synes, jeg skal supplere med flaske, og det vil jeg som sagt også gerne, men jeg vil gerne gøre begge dele, hvis det er muligt. Sagen er, at selvom vi har haft et lidt øv og kompliceret ammeforløb, så har de sidste to-tre uger op til, det gik galt, faktisk været de bedste, vi overhovedet har haft! Og så fra det ene sekund til det andet næsten er det kørt helt af sporet, hvilket gør det endnu mere frustrerende, hvis jeg er nødt til at stoppe. Jeg vil blive ved med at tilbyde ham brystet, men min frygt er, at jo mere flaske, jeg giver ham, jo mindre vil han have mit bryst. Jeg har overvejet SNS suppleringssystem, har du hørt om det kan være en succes for nogen i forbindelse med genetablering?

Så altså opsummeret er mine spørgsmål:
Alternativer til Syntocinon?
Tror du, genetablering kan være en mulighed? Hvis ja, hvordan?

Kærlig hilsen
Louise

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

”En højstol er vel bare en høj stol?”

– sådan en holdning kan få et hvert barn til at stortude…

Hvis børn var i stand til selv at vælge højstol, så ville de unægtelig vælge en højstol der passede dem, frem for en højstol de skal indpasses i. En højstol hvor der er sikkert fodfæste samt en sædehøjde der kan tilpasses til ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

11. juni 2021 | Udstyr | 4 mdr.

Motorisk uro - svøb eller?

Kære Helen Tak for et meget fyldestgørende svar på mit tidligere brev....

Læs hele brevet og Helens svar


5. juni 2021 | Sovevaner | 5 mdr.

5 mdr og kan ikke give sig hen til søvnen

Hej Helen, Tak for dit tidligere svar til os. Nu er vi på den igen....

Læs hele brevet og Helens svar


31. maj 2021 | Sovevaner | 4 mdr.

Kan kun finde ro ved bevægelse

Kære Helen Jeg har simpelthen brug for at få nogle friske øjne på min...

Læs hele brevet og Helens svar


25. maj 2021 | Sovevaner | 4 mdr.

Powernap - 4 mdr.

Hej Helen Jeg ønsker lidt rådgivning omkring min søn på snart 5 måneder....

Læs hele brevet og Helens svar


15. maj 2021 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Pige 5 mdr modstand på flasken

Kære Helen, Tak for en rigtig god brevkasse. Den er blevet læst flittigt på...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Slå

Det er forbudt ved lov at slå sit barn. Den såkaldte revselsesret blev afskaffet af Folketinget i 1997. At slå sine børn er således en ulovlig måde at opdrage på - og det gælder også "dask over fingrene", hvis det lille barn piller ved noget det ikke må. Et barn der bliver slået vil føle sig mindre værd.

Et barn der bliver slået er udsat for fysisk vold. Det kan være at barnet får en lussing, en endefuld, at barnet bliver sparket, rusket, brændt med cigaretter eller lignende....

Læs mere i Babylex

Fødsel

En graviditet varer normalt 40 uger, men naturen er ikke altid sådan og nogle gange går fødslen igang før, andre gange senere.

De første tegn på fødsel er plukveer, som kommer mere regelmæssigt - livmoderen øver sig, gør sig klar. De fleste kvinder beskriver at de de sidste døgn inden fødslen har haft uro i kroppen og et højere aktivitetsniveau. Nogle begynder at gøre rent, andre rydde op eller flytte rundt på møblerne.

Nogle kvinder oplever at vandet går. Det er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Endnu engang ros til dig. Det varmer virkelig mit hjerte at læse dine svar til andre. Din grundighed tåler ingen sammenligning og findes ikke hos mange andre! Mange forældre og børn kan prise sig lykkelig for at have dig!

Glæder mig til at læse din bog.

Mange varme hilsner fra
Sophus og mor


Annonce